Digidexo.com

Smertestillende medisiner for MS

Smertestillende medisiner for MS


Multippel sklerose (MS) er en invalidiserende nevrologisk tilstand som vanligvis rammer unge voksne. MS oppstår når meldinger mellom hjerne og kropp er avbrutt. Medisiner kan behandle den medfølgende smerte.

Misforståelse

Noen mennesker kan tro at det er ingen smerter forbundet med MS, bare en reduksjon i motoriske ferdigheter. Men National Sclerosis Society viser at nesten halvparten av MS-pasienter lider av kroniske smerter.

Typer

Karbamazepin kan brukes til å behandle smerte forårsaket av MS-assosiert nervedysfunksjon og kramper. Pentoxifylline vil bidra til å lindre smerter forårsaket av dårlig blodsirkulasjon. Ziconotid brukes til å behandle kronisk MS smerte.

Time Frame

MS smerte narkotika er ikke alltid effektive med en gang. Finne den rette medisinen kan ta tid, og stoffet nivå må bygge opp i pasientens system å være av maksimal effektivitet.

Teorier / Spekulasjoner

Legene er ikke helt sikker på hvordan MS narkotika arbeid. En teori er at de antiepileptika arbeidet mye som antidepressiva ved å endre elektriske aktiviteten i smertesentrene i hjernen.

Advarsel

Alle MS-stoffet kan ha alvorlige bivirkninger, spesielt når det kombineres med andre medikamenter. Disse kan omfatte munntørrhet, kramper og lavt blodtrykk. MS smerte medikamenter må alltid tas under direkte tilsyn av lege.