Digidexo.com

Hvordan Stick Dialyse Needles

Dialyse er en behandling som rids kroppen av dødelige giftstoffer i personer som nyrene ikke lenger fungerer. Det finnes flere metoder for denne type behandling. Den eneste dialysebehandling som bruker nåler kalles hemodialyse. Hemodialysepasienter må ha en kirurgisk prosedyre for å legge inn en pode eller fistler, som blir brukt i forbindelse med nålene for å tilføre blod (fra transplantatet eller fistel) til dialysemaskinen. Vanligvis er de fleste pasienter trenger hemodialyse i armen, men i enkelte tilfeller pasienter dialyser gjennom låret eller halsen (vena jugularis). Vær proaktiv i din egen helse og lære å stikke dialyse nåler som en proff.

Hvordan Stick Dialyse Needles

Få godkjenning fra legen din før du stikker armen. Du vil mest sannsynlig nødt til å trene med en dialyse tekniker eller sykepleier.

Vask hendene og rengjør armen med varmt vann og utlevert såpe. Dette er for å sikre at du har kvittet hendene av bakterier. Gni tilgangsområdet (din pode / fistel) i en sirkulær bevegelse i 30 sekunder. Du skulle ha vært i stand til å synge hele alfabetet ved ferdigstilling rengjøring armen. Kjør varmt vann over tilgang ved hjelp av din hånd, håndflaten opp buet (gjør en "c"), for å skylle armen ren.

Hent rene papirhåndklær og tørk tilgangen din. Bruk nye rene papirhåndklær til å slå av vannet. Du ønsker ikke å bruke våt papirhåndklær tørker armen fordi det kan overføre bakterier til hendene. Ikke slå av vannet med bare hendene.

Sitt i behandlingen stolen og sette hansker på. Bruke alkohol pads å rengjøre tilgang. En pad for din arteriell, og en for venøs. Etter noen sekunder tar Betadine pads og gjenta trinnene ovenfor. La Betadine tørt i 1 minutt.

Knyt en tourniquet, hvis det er nødvendig. Føl venen din for å finne et godt sted å feste. Dine pinner bør ikke være i nærheten; de bør være to fingre 'lengde fra hverandre for å holde trykket fra å kjøre høy under behandling. Dette kan bidra til å forhindre din tilgang fra "blåse ut" og holde den i god stand. Men, dette er ikke idiotsikker. Som du bør vite hvis du allerede er på dialyse, er den øverste delen av tilgang eller stick kalt venøs og bunnen er den arterielle. Stikke den arterielle først siden det er på bunnen. Føl området og sørge for at spenningen, eller bruit som det kalles, pulserer. Stokk på den røde farget nål (hvis du har farget de) i en vinkel før du bryte huden.

Trykk ned litt når du får en flash tilbake (blod pulserende inne nålen), deretter opp til nålen er komfortabel i armen. Det skal ikke kanylen når den er i den armen. Bruk to stykker av kirurgisk tape og tape linjen ned. Påfør et plaster på tuppen av nålen.

Fullfør trinnene ovenfor for vene pinne. Nå litt skru bunnen av nålen for å trekke blod ned til bunnen av linjen. Når du har gjort dette, er du klar til å få på dialysemaskinen.