Digidexo.com

Vekttap og Insulin

Folk som tar insulin for å regulere blodsukkeret blir ofte plaget av uønsket vektøkning. Selv om insulin kan føre til at kroppen til å lagre ekstra glukose som fett, kan du gjøre endringer i kosthold og livsstil for å holde vekten i sjakk.

Hva er insulin?

Insulin er et hormon som er laget av grupper av øyceller, som er plassert i bukspyttkjertelen. Insulin hjelper cellene i hele kroppen absorbere og bruke glukose (sukker) som gjenstår etter kroppens fordøyelsessystem bryter ned mat. Glukose blir så brukt for energi.

Betydning

Uten insulin, ville våre organer i hovedsak være i en konstant tilstand av sult. Insulin gir cellene med den energien de trenger - glukose - for å utføre livsviktige funksjoner. Uten hjelp av insulin, vil cellene være ute av stand til å få tilgang til de kaloriene som finnes i glukose.

Insulin Deficiancies og Resistance

Folk som er mangelfull i insulin er klassifisert med type 1 diabetes. Insulin manglene er behandlet med utskifting insulin via skudd eller pumper. Personer som lider av type 2 diabetes, den mer vanlige typen diabetes, blir resistente mot insulin. Dette betyr at selv om nivåene av insulin i blodet bekker er normal eller til og med over gjennomsnittet, ikke er i stand til å bruke den kroppen sin. Insulinresistens er behandlet ved hjelp av medisiner, en forsiktig diett og, i noen tilfeller, insulin skudd.

Vektøkning

The Mayo Clinic sier at insulin og vektøkning går hånd i hånd. Mens insulinbehandling jobber for å holde diabetes under kontroll, er det uheldig bivirkning at overflod av glukose i kroppen slynger opp med å bli omdannet til fett.

Lifestyles Endringer

Før du tar insulin du kan ha vært i stand til å spise store mengder mat uten å få vekt, fordi kroppen din ikke bruke mat som den burde ha. Men nå som du er på insulin, er kroppen din i stand til å få det den trenger fra mat, slik at du skal slippe å spise så mye. Tar insulin som anvist, ser ditt kaloriforbruk, spise en godt balansert kosthold og vær fysisk aktiv kan hjelpe deg å opprettholde din nåværende vekt og også hjelpe deg å miste vekt.

Medisinering Choices

Hvis du finner ut at å spise en godt balansert kosthold og innlemme daglig fysisk aktivitet ikke hindre vektøkning, snakke med legen din om andre diabetes medisiner. Noen diabetes medisiner er i stand til å fremme vekttap, og kan også tillate deg å redusere mengden av insulin du tar.

Forholdsregler

Ikke bli fristet til å hoppe over måltider eller insulindoser for å miste vekt. Vanrøkt å spise riktig eller ta insulin kan forårsake hypoglykemi, som er et svært lavt nivå av blodsukker. Hvis venstre ubehandlet, kan hypoglykemi føre til svimmelhet, kramper og bevisstløshet. Tidlige tegn inkluderer svetting, angst, skjelving, sult, hodepine og skyet visjon.