Digidexo.com

Kan High Blood Sugar Årsak en Uregelmessig periode?

Kan High Blood Sugar Årsak en Uregelmessig periode?

Hva er høyt blodsukker?

Blodsukkeret er mengden av glukose, eller sukker, som er i blodet til enhver tid. Blodsukkeret varierer i løpet av dagen, avhengig av hva slags mat du spiser og hvor mye du trener. For kvinner, blodsukker også påvirkes av menstruasjon. Folk som er diabetiker kan ikke produsere insulin og kan lide av høyt blodsukker, så er det spesielt viktig å overvåke blodsukkeret ditt i løpet av menstruasjonssyklusen dersom du er diabetiker.

High Blood Sugar og menstruasjon

Kvinner som er diabetiker eller som har polycystisk ovariesyndrom er mest berørt av høyt blodsukker når det kommer til menstruasjon. Diabetiske kvinner vil oppleve særlig høyt blodsukker uken før en menstruasjonssyklus, mens polycystisk pasienter ovariesyndrom kan oppleve uregelmessige perioder og høyt blodsukker under menstruasjon. Selv om høyt blodsukker ikke alltid føre til uregelmessig menstruasjon, kan det kaste kroppen ut av klask og hindre den fra å fungere ordentlig.

Når skal man oppsøke lege

Dersom blodsukkeret ditt er høyere enn en lesning av 120 på en blodsukkermåler, enten før eller under menstruasjonen, ringe lege umiddelbart. Du kan lide av polycystisk ovariesyndrom. Hvis du ikke har hatt en periode på to måneder, og du tror det er på grunn av blodsukkeret, kontakt legen din. Hvis du føler deg svært tørst og urinering ofte, kan det hende du har diabetes og skal rapportere disse symptomene til legen din så snart som mulig, da variasjoner i blodsukkeret kan påvirke mensen.