Digidexo.com

Farene ved Kolon Rensing

Alternativ helse talsmenn mener kolon må bli renset innimellom for å tømme ut bygget opp avfall og å holde den fungerer som den skal. Et stort flertall av leger er uenige, og etter deres syn, ikke tykktarmen ikke lagre avfall i måneder eller år som må være kunstig fjernet. Noen sier kolon rensing kan faktisk være farlig.

Typer

En hovedtype av kolon rensing innebærer inntak av en pulverisert eller flytende supplement som har en ekstrem lakserende effekt. Den andre er colonic vanning eller vannterapi, som krever at utøveren til å sette inn en gummislange inn i kundens rektum og skyll med vann. Colonic vanning spyler en større del av mage-tarmkanalen enn et klyster gjør.

Funksjon

Holistisk utøvere og naturopaths ofte kaller kolon en kloakk, sier at en typisk person har flere pounds av avføring der, forårsaker slim for å bygge opp og stivne på de indre veggene. Giftige stoffer så er kontinuerlig absorbert inn i personens kropp. Forskere og leger oppgir at tykktarmen trenger sjelden hjelp i å gjøre sitt arbeid, men alternativ medisin talsmenn sier folk spiser dietter høy i bearbeidet mat føre til at tykktarmen blir tette. En analogi er lungene prøver å fungere riktig når noen røyker.

Effekter

Leger sier også at tykktarmen stadig kaster gamle celler, absorberer næringsstoffer, og opprettholder en balanse av naturlige kjemikalier og bakterier. Langsiktig eller hyppig rensing programmer kan påvirke disse prosessene, forårsaker elektrolyttforstyrrelser, feilernæring og anemi. Et annet problem er at bakterielle infeksjoner kan oppstå hvis kolon vanning utstyr er ikke rent. Talsmenn, men sier dette utstyret er alltid sterilisert.

Betraktninger

Et annet mulig problem er at folk som tar en colonic er også ment å drikke store mengder vann, og dermed kan absorbere for mye vann. Dette kan føre til en kjemisk ubalanse forårsaker kvalme og oppkast, eller flere farlige effekter inkludert væske i lungene, hjertesvikt, eller tykktarm veggen breaking. Naturopaths sier at folk bare absorbere omtrent to glass vann i løpet av prosessen, og bare folk med nyresvikt bør unngå colonics. I tillegg må folk prepping for en koloskopi drikke store mengder vann og klar væske samt - 80 gram i fire timer.

Advarsel

Selv godkjente kolon-rensing rusmidler kan føre til problemer. The United States Food and Drug Administration kreves strenge sikkerhetsadvarsler legges til muntlig fosfat legemidler som brukes før koloskopier, på grunn av en rekke rapporter om nyreskader. FDA tjenestemenn sa at noen av disse hendelsene resulterte fra personer som ikke fulgte anvisningene til å drikke store mengder vann med tablettene.

Expert Insight

Men hva med de dramatiske bilder på nettsteder fremme kolon rensing produktene, viser resultatene av renser, med lange tau av herdet materiale eliminert fra tarmen? David Gorski, MD, forklarer på ScienceBasedMedicine nettsted som mange kolon rensing produkter inneholder bentonitt leire, sammen med bulk-forming avføringsmiddel psyllium. Når utvist, disse ingrediensene resultere i hardere ropy formasjoner vist på bildene.