Digidexo.com

Hvordan Sett i et Soft Contact Lens første gang

Hvis du er en ny myk kontaktlinse bæreren, innsetting og fjerning av linsene kan være skremmende. Myke linser kan vrenges og ikke alltid går i første gang du prøver. Setter i linsene i er lettere når du bruker vare å håndtere linsene riktig og vet hva du kan forvente på forhånd.

Hvordan Sett i et Soft Contact Lens første gang

•  Vask hendene grundig. Bruk alltid rene hender når du berører, rengjøring, sette inn eller ta ut linsene.

Start alltid med høyre linse. Sett det i først og ta det ut først for å unngå å blande opp linsene.

Kontroller at objektivet er høyre side ut. Myke linser kan vende innsiden ut. Å sørge for at objektivet er riktig, plasser den på tuppen av pekefingeren. Hold linsen i øyehøyde. Hvis linsen ser mer skål formet, som en "U" med kantene peker oppover, er det riktige. Hvis linsen ser mer ut som en plate, med kantene peker ut, snu det den andre veien og sjekke det igjen. Du må kanskje snu den frem og tilbake et par ganger for å være sikker på at objektivet er riktig.

Trekk opp den øvre lokket på høyre øye. Dra ned nedre øyelokk med fingrene og tommelen på venstre hånd samtidig.

Slå opp eller rett fram. Forsiktig plassere linsen på øyet, trekk deretter pekefingeren rett tilbake. Gi slipp på din nedre øyelokk, deretter øvre øyelokk. Sakte lukke øyet.

Gjenta med venstre linse.

Hint

  • Det kan ta flere prøver å sette objektivet så ikke bli motløs. Det er nyttig å skylle objektiv med saltvann i mellom innføringsforsøk hvis objektivet blir for tørr. Hvis du har problemer, gi deg selv en kort pause og prøv på nytt.