Digidexo.com

Kan du få vekt spiser bare grønnsaker?

Vektøkning skjer når du regelmessig forbruke mer kalorier enn kroppen din trenger.
Enten de kaloriene kommer fra kjøtt, meieriprodukter, nøtter, godteri eller noe annet, selv grønnsaker, er resultatet det samme. Et mønster av å sette bort overflødige kalorier blir uunngåelig til overflødig kroppsvekt.

Misforståelse

Fordi grønnsaker er vanligvis lav tetthet matvarer, som betyr at de inneholder generelt bare noen få kalorier i forhold til sin vekt i gram, kan det virke som vektøkning ville være umulig i en diett bestående av bare grønnsaker. Men mens vektøkning er usannsynlig med denne type diett, det er absolutt ikke umulig. Du er rett og slett i stand til å konsumere større mengder mat for færre kalorier på en all vegetabilsk kosthold.

Typer grønnsaker

Selv om de fleste grønnsaker er klassifisert som lav tetthet, ikke alle er. Noen bønner, for eksempel, er klassifisert som høy tetthet mat. Høy tetthet matvarer er rike på kalorier i forhold til sin vekt i gram.

Effekt av Calorie Excess

Uavhengig av kilden for de kalorier all overskudds kalorier blir konvertert og lagret i kroppen, i form av enten glykogen eller fett, som drivstoff reserve. Dette produserer enten vann vektøkning eller fettstoffer vektøkning, respektivt.

Andre faktorer

Kilden til de grønnsakene som utgjør din diett, og din metode for å forberede dem, også påvirke mengden av kaloriinntaket. Friske grønnsaker er generelt lavere i kalorier enn hermetisert eller bearbeidet grønnsaker. Ingrediensene du bruker til å tilberede mat (for eksempel smør, olje eller dressing) vil også bidra kalorier i kostholdet ditt.

Andre hensyn

Du må også vurdere muligheten for at du kanskje ikke får nok kalorier eller næringsstoffer fra all-vegetabilsk kosthold. Sulter kroppen din kalorier tendens til å gjøre stadig mer fet vekt lettere hvis din diett endringer og kaloriinntaket plutselig øker.