Digidexo.com

Hvordan du skal tolke din PSA Score

Som menn blir eldre, de trenger å være mer bekymret for sin prostata øker i størrelse, noe som kan føre til redusert urinstrøm og kreft. Gjennom prostata screening, kan du finne ut om det er noe unormalt med det maskuline kjertel funnet foran rektum og under blæren. En slik screening er prostata-spesifikt antigen (PSA) test. PSA er protein laget hovedsakelig av prostataceller, og PSA-test vurderer mengden protein i blodet.

Bruksanvisning

Prosedyre

•  Ha en blodprøve tatt. Blodprøven vil bli sendt til et laboratorium for å bestemme mengden av PSA i blodet ditt. Møt med din lege for å tolke PSA score.

Husk at resultatene vil bli gitt i nanogram per milliliter (ng / ml). Jo lavere score, jo mindre sannsynlig er det at du har prostatakreft.

Håper din PSA nivået er lavere enn 4 NGL / ml, som regnes som en "normalt" nivå, i henhold til John Hopkins Prostata Bulletin. Hvis testen kommer tilbake mellom 4 og 10 ng / ml, er resultatet anses borderline, og du har en 20 til 30 prosent sjanse for å ha prostatakreft.

Forstå at høyere PSA testresultatene er, jo større er risikoen for å få prostatakreft. Hvis resultatet faller mellom 10 og 20 ng / ml, har du en 50 til 75 prosent sjanse for å ha prostatakreft, ifølge John Hopkins Prostata Bulletin. Hvis resultatene er høyere enn 20 ng / ml, er det en 90 prosent sjanse for at du vil bli diagnostisert med prostatakreft.

Ha en biopsi gjøres hvis du har et høyt PSA-nivå, over 10 ng / ml. Prøver av prostata vev vil bli tatt og deretter undersøkt under et mikroskop for å se om det er kreft.

Tips og advarsler

  • Hvis du har et høyt PSA-nivå, betyr det ikke automatisk at du har kreft. PSA-nivå kan påvirkes av visse aspekter, inkludert alder, rase og prostata infeksjon. Hvis man har ejaculated i løpet av to dager før under en PSA-test, kan det også føre til et høyt nivå.
  • Problemet Prostata webområde anbefaler at hvis du er en mannlig eldre enn 45, eller om prostatakreft går i familien din, bør du ha en PSA-test gjort hvert år.