Digidexo.com

Hodepine, svimmelhet og kvalme: Stress eller en hjernesvulst?

Hodepine, svimmelhet og kvalme: Stress eller en hjernesvulst?


Stress er en vanlig foreteelse i den moderne verden. Hvis du er under betydelig stress, kan du oppleve symptomer som hodepine, svimmelhet og kvalme. Disse symptomer forekommer også i mange andre tilstander og sykdommer, inkludert alvorlige sykdommer, slik som hjernetumorer.

Respons på stress

Når omstendighetene skje at vår underbevissthet visninger som en trussel, det utløser fysiologiske prosesser, for eksempel en økning i blodtrykket, frigjøring av magesyre og en økning i blodsukkeret, ifølge Stress.org. Dette er en iboende respons og er en del av menneskets overlevelsesinstinkt.

Resultat av Stress

Gjentatte episoder av stressresponser kan føre til fysiske plager som hjertesykdom, hjerneslag, migrene, høyt blodtrykk og magesår. Disse kan manifestere seg som brystsmerter, akselerert hjerterytme, depresjon og diaré eller forstoppelse, samt kvalme og svimmelhet.

Brain Tumor Symptomer

I tillegg til hodepine, kan hjernesvulster forårsake generaliserte symptomer som anfall, personlighetsforandringer, og minne og talevansker, ifølge MayoClinic.com. Intrakranielt trykk kan også føre til oppkast, synsforstyrrelser og tretthet.

Focal Symptomer

Mer lokal og spesifikk, eller focal, kan symptomene faktisk finne svulsten plassering. Disse symptomene er summende eller øresus, tåkesyn eller dobbeltsyn, lammelser, manglende følelse på huden, balanse problemer og vanskeligheter med å gå.

Handling

Hvis du opplever noen av disse stress eller hjernesvulst symptomer, bør du søke legehjelp for å få dem evaluert, og få en riktig diagnose.