Digidexo.com

Symptomer og botemidler for panikkanfall og angst

Angst er en normal, sunn reaksjon på stressende hendelser som kan be oss til handling for å forholde seg til en farlig situasjon. Det er en av kroppens forsvarsmekanismer. Men for mange mennesker, kan angst oppstå til tider når det er tilsynelatende unødvendig. Angst kan være langvarig og begynner å påvirke vedkommendes daglige liv, noe som gjør normale oppgaver skremmende og vanskelig. Når dette skjer, kalles det en angstlidelse. Panikkanfall kan noen ganger følge angst, men er noe annerledes. Panikkanfall er akutte hendelser av momentan frykt - en overveldende følelse av frykt som fører til kvalme, svimmelhet og hjertet til å rase og palpitate. Noen som opplever denne typen episode regelmessig bør søke legehjelp.

Utbredelsen

Ifølge angstlidelse Association of America (ADAA), angstlidelser er de vanligste psykiske lidelser i USA. Det er anslått at 40 millioner amerikanske voksne er berørt. Mer enn $ 42 milliard er brukt hvert år på medisinske regninger. Angst og panikklidelse ofte etterligne symptomene på fysiske sykdommer.

Symptomer på angst

En generell følelse av angst, kronisk bekymringsfull og stress er vanligvis klassifisert som generalisert angstlidelse (GAD). Vanligvis er det bekymring for at personen opplever større enn situasjonen krever. Dette kan være alt fra å bekymre realistiske problemstillinger, som økonomi eller et helseproblem, til mer abstrakte bekymringer, som irrasjonell frykt for en katastrofe. For personer med intens GAD, kan de ikke være i stand til å fungere sosialt eller være ansatt. Deres frykt og bekymringer kan forby dem fra å nyte ting som de pleide å nyte. I de fleste tilfeller av GAD, er den personen i stand til å opprettholde en normal rutine og arbeid på jobben, men visse situasjoner kan føre til problemer. GAD produserer en myriade av fysiske symptomer i tillegg. Dette kan omfatte tretthet, søvnløshet, irritabilitet, muskelspenninger og tarmproblemer.

Symptomer på panikk

Symptomene på panikk er mer lett gjenkjennelige, fordi de skjer ofte uten forvarsel, og symptomene er vanligvis alvorlig og øyeblikkelig. Disse fysiske symptomer er svimmelhet, svette, hjertebank, kriblende følelse, frykt for å dø, brystsmerter og kortpustethet. Dette er en samlet skremmende opplevelse når man har en intens følelse av frykt som oppstår på en gang. Når panikkanfall avtar, som vanligvis er etter bare et par minutter, symptomene vanligvis raskt avta. Men etter et panikkanfall, er det vanligvis en rest angst og frykt for at det vil skje igjen. Noen ganger er denne frykten nok til å utløse et nytt angrep. Panikkanfall er ofte forvirret for alvorlige medisinske tilstander som hjerteinfarkt og slag.

Botemidler for angst

Vanligvis er det ikke en rask løsning for symptomer på angst. Mange leger tror at den beste behandlingen er en kombinasjon av behandlingen og av og til medikamenter. Det er mange av depresjon og angst medisiner som kan bidra til å ta kanten av mens pasienten lærer atferds måter å redusere angsten. Aktiviteter som progressiv muskelavslapning, yoga, puste med magen, og selv hypnose er gode verktøy for å lære for å roe nervene. Regelmessig mosjon og et sunt kosthold med unngåelse av mye sukker og koffein kan bidra sterkt.

Botemidler for panikkanfall

Behandlingen for panikkanfall er vanligvis lik den i generalisert angst. Medisiner kan tas ved utbruddet av et angrep for å minske sin intensitet. Det anbefales vanligvis ikke å stole på medisiner alene for å løse problemet. Læring årsaken til panikkanfall og hvordan du kan endre måten kroppen din omhandler stresset vanligvis innebærer å arbeide med en psykiater eller terapeut.