Digidexo.com

Embryo Transfer Vs. Kunstig befruktning

Hvert år tusenvis av par sliter med infertilitet. Dette kan knuse som folk flest ikke forvente å ha problemer med noe så tilsynelatende naturlig. Andre kvinner velger å starte sine familier uten en mannlig partner, og homofile par har sine biologiske barn. Alle disse menneskene trenger å gå gjennom ufruktbarhet behandling i en eller annen form.

Infertilitet Behandling Basics

Infertilitet behandling kan ta en rekke forskjellige former. Det første skritt bør være å besøke sin fertilitet eller reproduktiv endokrinolog, å ha en full evaluering gjort. Når en diagnose er nådd, vil du møte med legen din for å diskutere hans eller hennes anbefalinger. Vanligvis faller behandling i én av to kategorier: ovulasjonsinduksjon med eller uten kunstig inseminasjon, og in vitro fertilisering. I begge situasjoner vil medisiner være foreskrevet for å indusere eggløsning beforethe valgt prosedyre.

Kunstig befruktning

Kunstig befruktning er en prosedyre der partnerens sæd (eller donorsæd, hvis du bruker det) vil bli injisert inn i livmoren under eller rett etter eggløsning. Det finnes en rekke måter å finne ut når du er klar for inseminering. Hvis du tar medisiner, legen vil mest sannsynlig være å overvåke deg gjennom blodprøver og ultralyd, og vil instruere deg når du skal komme for inseminasjon. Hvis du ikke tar medisiner, kan legen be om at du sjekker for eggløsning ved å bruke en ovulation Predictor kit, og ringe for å planlegge inseminasjonen når du får en bølge.

Inseminasjon er en ganske enkel prosedyre, gjort i legens kontor. Enten lege eller en spesialutdannet sykepleier skal utføre inseminasjon. Et spekulum vil bli satt inn i vagina, slik at legen / sykepleieren kan visualisere livmorhalsen. Livmorhalsen vil bli renset, og deretter en liten kateter blir ført gjennom livmorhalsen og inn i livmoren. Du kan føle en liten krampe mens dette skjer, men det skal gå raskt. Når kateteret er på plass, vil sperm bli injisert inn i livmoren. Kateteret og spekulum vil bli fjernet, og du kan bli bedt om å ligge stille for en kort periode. Snakk med legen din om eventuelle post-inseminasjon instruksjoner som du må følge.

Fersk Embryo Transfer

Etter å ha en frisk embryo er en av de siste trinnene i IVF. Du må ta en rekke injeksjoner for å stimulere kroppen til å vokse flere egg follikler på eggstokkene. Når du har nådd en forhåndsbestemt kriterium, satt av legen din, vil du ha en kirurgisk prosedyre som kalles egguthenting å fjerne egg fra eggstokken. Eggene vil bli kombinert med partneren din (eller donor) sperm i laboratoriet. De resulterende embryoene vil fortsette å vokse i laboratoriet for et par dager og vil senere bli overført tilbake i livmoren.

Embryo overføring vil også finne sted i legens kontor. Du vil være helt våken under inngrepet, selv om legen kan gi deg medisiner, som for eksempel Valium, før prosedyren. Dette er for å slappe av den glatte muskulaturen i livmoren. Du bør snakke med legen din før overføringen om hva dine embryo ser ut, og hvor mange (og hvilke) Hun anbefaler å overføre. Vanligvis bare to, og til tre, blir embryoer overført i løpet av en gitt syklus. Hvis mange embryoer har overlevd, frysing ekstra de er ofte et alternativ.

Frozen Embryo Transfer

Hvis du har frosset embryo, og har ikke blitt gravid med fersk syklus, kan legen anbefale å ha en frossen embryo. Du må ta tilskudd av østrogen og progesteron for å bygge opp din livmorslimhinnen. Når slimhinnen er tilstrekkelig fortykket og utviklet, vil legen legge til rette for de valgte embryoene som skal tines og overføres.

Den Embryo Transfer Prosedyre

Ved hjelp av ultralyd, kan legen se livmor og bestå en spesiell kateter gjennom livmorhalsen til et bestemt punkt i livmoren. Embryologist vil laste embryoene i en spesiell sprøyte som passer inn i kateteret og hånd lastet sprøyten til lege. Legen vil passe sprøyten inn kateteret og sakte injisere embryoene. Når kateteret og sprøyten er fjernet, vil de begge bli sjekket for å sikre at embryoene er faktisk blitt overført.

Vennligst sjekk med legen din angående post-overføring instruksjoner, men en periode med sengeleie og avholdenhet fra samleie er vanlig.