Digidexo.com

jod og hår

Hvit Jod Risks

Hvit Jod Risks


Hvitt jod er et de-fargelegges form av jod som brukes til å behandle mange forskjellige betingelser, slik som alopecia relatert til skjoldbruskkjertelen. Det er også benyttet som en generell kosttilskudd. Våre legemer må ha egnede jod nivåer for å holde thyroid riktig fungerende, som er en kjertel som regulerer vekst, metabolisme og andre interne funksjoner. Mens hvit jod kan behandle eller forbedre en rekke forhold, bør hver pasient være klar over risikoen knyttet til bruk ..

Jod Allergi

Jod allergi er sjeldne, men de potensielle risikoene kan være livstruende. Generelle symptomer på en jod allergi inkluderer kvalme, oppkast og utslett. Mer alvorlige tilfeller kan føre til anafylaktisk sjokk, inkludert hevelse i svelg og økt hjerterytme, som krever umiddelbar oppmerksomhet. Jod allergier kan typisk bli behandlet med over-the-counter antihistaminer. Eller, med mer alvorlige tilfeller kan leger foreskrive en adrenalin-injeksjon i tilfeller av akutt allergi angrep.

Mulighet for Overdose

Jod overdose er sjelden, men barn kan være spesielt følsomme for det. Symptomer inkluderer en metallisk smak i munnen, oppkast, diaré, og i mer alvorlige tilfeller, støt eller kramper. Jod inntak bør overvåkes nøye, og bare som anvist av lege.

Autoimmune Thyroid Disease

I noen tilfeller kan innføre for mye jod inn i kroppen utløse autoimmun sykdom, forårsaket av skjoldbruskkjertelen senke eller stoppe hormoner fra å bli produsert. Dette kan igjen forlate immunsystemet utsatt for en autoimmune angrepet.

Hypotyreose

Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen er under aktiv, så hormoner er ikke produsert som raske nok priser. Hypotyreose later folk følelsen svak og kan føre til er vektproblemer og lavere kroppsfunksjoner. Høye nivåer av jod har vært knyttet til denne tilstanden, som kroppen begynner å avvise jod når den er presentert med for mye. Uten nok jod blir behandlet innen skjoldbruskkjertelen, bremser det ned, noe som kan resultere i hypotyreose som en betingelse.

Assosiasjoner med skjoldbrusk kreft

Studier har vist at jod kan være en faktor i å øke en persons sjanse for skjoldbruskkjertelkreft, men vanligvis bare hvis vedkommende har en familiehistorie med skjoldbruskkjertelkreft eller økt risiko før du tar jod kosttilskudd.

Jod for overgangsalder

Vanligvis mellom 45 år og 55, en kvinne gjennomgår en hormonell forandring som kalles overgangsalderen. Dette er når kroppen hennes begynner å produsere mindre kjønnshormoner og hun stopper eggløsning, og da er hun ikke lenger i stand til å få barn. Menopause påvirker mange aspekter av en kvinne fysiske og følelsesmessige velvære. En vanlig tilstand som ofte utvikler seg i overgangsalderen er hypotyroidisme, som noen ganger er behandlet med jod.

Skjoldbrusk problemer i overgangsalderen

Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av skjoldbrusk hormoner. Symptomene på hypotyreose er så lik de av overgangsalderen, kan det diagnosen tilstanden være vanskelig. Vektøkning, tretthet, problemer med konsentrasjon og depresjon er vanlig, som er kramper og leddsmerter, carpal tunnel syndrom og uvanlige problemer med å justere til kalde temperaturer.

Jod Behandlinger

Noen ganger er problemet er ikke bare lave skjoldbrusk hormoner. Skjoldbruskkjertelen trenger jod for å fungere skikkelig og noen ganger i tillegg til å ta thyroid hormon behandlinger, kan en kvinne må ta jodtabletter. En lege er den eneste som kan riktig diagnostisere og foreskrive for disse forholdene. Derfor, hvis du mistenker at du kan ha hypotyreose og en underliggende jod mangel, må du oppsøke lege for å få riktig behandling.

Andre behandlinger

Det er i utgangspunktet ett alternativ for behandling av hypotyreose: Opplysning thyreoideahormoner. De mest vanlige behandlinger fore er den syntetiske hormoner tyroksin og trijodtyronin. Den standard behandling er å ta tyroksin, også kjent som Levotyroksin eller Synthroid. Men ofte en kombinasjon av tyroksin og trijodtyronin fungerer bedre. Andre personer diagnostisert med hypothyreose foretrekker desiccated skjoldbruskkjertelen, et dyr-basert hormon supplement, til de syntetiske hormoner.

Potensielle Jod Fordeler

Hvis jod mangel er et problem, kan kvinner se noen enorm bedring i mange av sine menopause-relaterte forhold etter å ha tatt jodtabletter. Hvis deres sult har økt, kan det gå tilbake til normale nivåer. Hvis de tidligere hadde oppstått problemer med depresjon, kan symptomene minske og følelser kan stabilisere seg. Kvinner kan føle seg mer energisk og ha sunnere hår og hud. Kort sagt, kan mange kvinner opplever at å ta jodtabletter forbedrer deres postmenopausal helse. I tilfelle av en dobbelt diagnose av menopause og hypotyroidisme, kan supplerende jod være nødvendig for kroppen å være i stand til å utnytte de skjoldbruskkjertelhormoner.

For mye jod

En grunn til at en konsultasjon med en lege er nødvendig lot jod for menopausale symptomer, er at det er mulig å ta for mye jod. Et overskudd av jod kan faktisk føre til hypotyreose, som kan føre til de samme ubehagelige symptomer som var til stede i første omgang. Dette er grunnen til at det er viktig å snakke med en lege om hvorvidt det faktisk er en mangel, og hvis så, hvor mye jod til å ta.

Hvordan identifisere en jod-mangel

Hvordan identifisere en jod-mangel


På grunn av tilsetningen av jod i bordsalt, har USA sett en reduksjon av medisinske tilstander som resulterer fra jod mangler. Likevel, noen eksperter spår en stigende trend i skjoldbrusk problemer på grunn av trenden mot forbruket av naturlige salter og natrium-free dietter som helt begrense saltinntaket. Her er hvordan du kan identifisere en jod-mangel.

Hvordan identifisere en jod-mangel

•  Kjenn forsiden av halsen. Den vanligste symptom på en jod-mangel er et forstørret skjoldbruskkjertel, ofte så hoven det stikker merkbart. Kalt en struma, oppstår denne hevelse rutinemessig i folk fra geografiske områder utenfor USA der jorda er jod-utarmet og ingen alternativ kilde til jod er tilgjengelig. Struma kan eller ikke kan være smertefullt.

Merknad noen økt problemer med å svelge myk mat som du en gang svelget lett. I noen tilfeller, stikker en hoven struma innover, trykke på spiserøret og hindre din evne til å svelge. Dette er et tegn på at du bør oppsøke lege omgående.

•  Lytt til lyden av pusten din. Press på luftrøret av en skjoldbruskkjertel, hoven som et resultat av en jod-mangel kan føre til tungpustethet og økt snorking. I tillegg, kan det være mer hoste og føler trykket i halsområdet.

gjennomgå en skjoldbrusk-scan eller en ultralyd av skjoldbruskkjertelen for å bestemme tilstedeværelsen av hevelse. Legen din vil også føle halsen som du svelger. Etter å ha funnet en hoven kjertel, vil en biopsi test utelukke malignitet.

Fortell legen din hvis du har tegn på hypotyreose, som inkluderer tretthet, muskelsvakhet, muskelsmerter, depresjon og intoleranse for kulde. Hvis en jod-mangel er alvorlig, kan du også oppleve en fortynning av den ytre delen av bryn og en fortykkelse av huden.

Hint

  • Spør legen din om jod kosttilskudd hvis du er på en salt-fri diett.
  • Se din lege hvis du har symptomer på en jod-mangel.

Farene ved jod kosttilskudd

Farene ved jod kosttilskudd


Skjoldbruskkjertelen krever jod for å lage hormoner, og utilstrekkelige mengder i kroppen kan føre til infertilitet hos kvinner, en forstørret skjoldbruskkjertelen og skjoldbruskkjertelkreft. Få matvarer inneholder naturligvis dette viktige næringsstoffet, så jod er lagt til bordsalt, som er allment tilgjengelig i USA. Hvis du ikke spiser nok jod og velger å ta et supplement, følger den anbefalte doseringen for å unngå uønskede helsekonsekvenser.

Vanlige bivirkninger

De mest utbredte bivirkninger av for mye jod er ubehagelig, men relativt ufarlig hvis adressert umiddelbart. De inkluderer kvalme og magesmerter, rennende nese, hodepine, diaré og en metallisk smak i munnen. Hvis du fortsetter å ta jod kosttilskudd, sier MedlinePlus du kan oppleve sårhet i tennene og tannkjøttet, svie i hals og munn, økt spytt, hals betennelse, urolig mage, sløse, depresjon og hudproblemer.

Onset of Struma

Tar for mye jod blokkerer syntesen av skjoldbruskkjertel hormon, forårsaker lave skjoldbrusk nivåer, eller hypotyreose. Skjoldbruskkjertelen blir pålagt tunge hvis du har hypotyreose, forårsaker kjertelen å forstørre og produsere en bule på halsen kjent som en struma. Overdreven jod inntak kan også føre til Graves 'sykdom og Hashimotos sykdom, en autoimmun lidelse. Graves 'sykdom fører til en struma og høye skjoldbrusk nivåer. Hashimotos sykdom resulterer også i struma som immunsystem ødelegger skjoldbruskkjertelen.

Skjoldbrusk problemer

The University of Maryland Medical Center anbefaler å rådføre deg med lege før du tar en jod supplement fordi overdosering kan føre til visse skjoldbrusk kreft eller tyreotoksikose. Sistnevnte er en skadelig tilstand der du har farlige mengder skjoldbruskkjertelen som sirkulerer i blodet ditt. The Office of Kosttilskudd viser også thyreoiditt, eller betennelse i skjoldbruskkjertelen, som en bivirkning av for mye jod. Denne tilstanden sakte ødelegger skjoldbruskceller, som fører til tretthet, vektøkning, forstoppelse, tørr hud, depresjon og mosjon intoleranse.

Anbefalingene

Tilstrekkelig inntak av jod satt av Institute of Medicine for voksne er 150 mikrogram per dag. Gravide trenger 220 mikrogram, mens du ammer kvinner bør få 290. Det høyeste beløp som mest sannsynlig ikke vil gi bivirkninger er satt til 1100 mikrogram per dag, en grense som omfatter gravide og ammende kvinner. Sensitive personer kan oppleve negative helsemessige konsekvenser ved lavere doser. Bivirkninger for disse personene inkluderer hevelse i lepper og ansikt, alvorlige blødninger og blåmerker, feber, leddsmerter, forstørrede lymfeknuter, allergiske reaksjoner og død.

Hvordan å miste vekt med jod Supplement

Skjoldbruskkjertelen er en liten kjertel som ligger i halsen som spiller en viktig rolle i å regulere en rekke viktige kroppsfunksjoner. Funksjonen som du bør være mest opptatt av vekttap, er kontroll over metabolismen - i dette, kan skjoldbruskkjertelen bokstavelig talt gjøre eller ødelegge din slanking innsats, slik at du raskt ned i vekt eller bremse fremgangen til en gjennomgang. Som skjoldbruskkjertelen er drevet gjennom forbruk av jod i kostholdet, kan tilskudd bidra til å forbedre thyroid funksjon og derfor muligens øke vekttap.

Hvordan å miste vekt med jod Supplement

•  Ta kontakt med din lege. Din lege kan sette opp en tid for å teste for å finne ut om du har en underactive skjoldbruskkjertelen. Dette kan bestå av blodprøver brukes i forbindelse med imaging tester som CT eller røntgenbilder for å finne ut om du lider av hypotyreose (underaktiv skjoldbruskkjertel) som følge av jod mangel.

Selv om du er ansett å ha hypotyreose, er ikke alle tilfeller forårsaket av jod mangel. Husk at jod tilskudd ikke vil hjelpe deg å miste vekt (og kanskje til og med skade din sak) hvis du ikke er ellers mangelfull, så snakke med legen din først for å fastslå om det er et problem.

Suppler kosthold med ekstra jod (etter dosering anbefalinger som er gitt av din lege) enten gjennom naturlige midler eller direkte jod tilskudd.

Du kan kjøpe en frittstående jod supplement enten online eller på ditt lokale apotek.

Eller øke forbruket av jod-rik mat. Generelt sett er det mest jod-rik mat er de som finnes i havet, inkludert havsalt, tang og tare.

Fortsett med ditt vanlige kosthold og mosjon plan. Husk at herding en underactive skjoldbruskkjertelen gjennom jod tilskudd er ikke en oppfordring til å gi avkall ditt vanlige kosthold og trening diett.

I stedet bør du bruke jod tilskudd for å støtte opp om effektiviteten av disiplinerte spising og hard trening, slik at kroppen din til å gå ned i vekt igjen i en "normal" pris.

Hint

  • Ikke ta mer jod enn anbefalt av legen din. Tar for mye jod kan forårsake hypertyreose.

Ødem i ben forårsaket av for mye jod

Jod er i matvarer vi spiser, våre krydder (salt), og det rensede vann vi drikker. Det er i vår drivstoff og havet luften vi puster, også. For mye jod kan negativt påvirke våre organer (spesielt skjoldbruskkjertelen og nyrer), som kan føre til ødem. Ifølge Center for Disease Control, "En usunn skjoldbruskkjertelen kan påvirke hele kroppen."

Perifere ødemer

Når fluid blir fanget i kroppsvev tilstanden er kjent som perifer ødem. Ødem kan oppstå hvor som helst i kroppen; Men bena - og føtter, ankler, hender og armer - er de vanligste delene av kroppen der det er erfarne, ifølge Mayo Clinic.

Årsaker

Ødem kan være forårsaket av graviditet, visse medisiner (som f.eks NSAID, eller ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter) eller visse typer av medisinske tilstander, for eksempel som kongestiv hjertesvikt. Men det kan også være forårsaket av langvarig sitting (for eksempel på et fly), som et premenstruelle symptomer eller som et resultat av for mye salt - eller jod.

Jod

Jod, et naturlig element, er ikke salt, som noen kanskje tror. Imidlertid er det vanligvis tilsatt til bordsalt i USA for å forhindre mangel på jod. Jod overflødig eller jod-mangel kan føre til skjoldbrusk hormoner for å være over eller under-produsert, noe som kan påvirke din generelle helse og vekst, ifølge Center for Disease Control.

Jod, Salt, og ødem

En måte jod kan bidra til tilstanden av ødem er gjennom nyresykdom og jod forhold til salt. Nyresykdom kan hindre kroppen fra å kvitte seg med overflødig væske og salt. Det overskytende joderte saltinntaket forårsaker ekstra trykk for å danne i blodkar, resulterer i fluid oppbygging (ødem), spesielt i ben, men også i øyeområdet, ifølge Mayo Clinic.

Men andre systemer i kroppen - som sirkulasjons-og lymfesystemet - er også medvirkende til å holde væskenivået balansert, så hvis disse systemene ikke fungerer effektivt - f.eks når de har for mye iodized salt i dem - de kan bygge opp i kroppen din, ifølge Mayo Clinic. Disse systemene er også følsomme for utskeielser eller mangler i skjoldbruskkjertelen, som kan bli påvirket av jod.

Overflødig Jod

Mens kroppen trenger jod for riktig støtte av skjoldbruskkjertel hormon, trenger den bare en liten mengde av det: 10 til 15 mg, ifølge CDC --- som er mindre enn en klype salt i håndflaten. Derfor er muligheten for inntak av for mye jod svært sannsynlig.

Faktisk får vi jod fra mange ting i tillegg til bordsalt: brød, ku og geit melk, hav fisk og planter (tare), renset drikkevann, mat, desinfeksjonsmidler, hud såper, bandasjer og medisiner. Jod brukes i batterier, drivstoff, smøremidler, blekk, fargestoffer og andre kjemiske produkter som vi kommer i kontakt med i løpet av hverdagen. Alle disse har potensial til å komme inn i kroppen gjennom luften vi puster, hudkontakt eller svelging.

Fordeler og ulemper ved å ta jod kosttilskudd

Fordeler og ulemper ved å ta jod kosttilskudd


I utviklingsland er jodmangel et stort helseproblem. Men i USA og de resterende industrialiserte verden, er jod mangel er sjelden, ifølge Mayo Clinic. I USA, er jod lagt til som et supplement til vanlig bordsalt, som gir en viktig kilde til jod i norsk kosthold. Likevel, noen mennesker tar jod kosttilskudd, som har både fordeler og ulemper.

Regulerer Metabolic Rate

Jod er viktig for reguleringen av metabolic rate. Legemet produserer ikke jod, slik at det må skaffes fra mat, eller fra et supplement, i henhold til American Association Thyroid. Når noen er mangelfull i jod, kan ta jod kosttilskudd korrigere hypotyreose, eller under aktiv skjoldbrusk.

Regulerer østrogen i brystvev

Jod kosttilskudd kan også ha livreddende fordeler for kvinner som er mangelfull i jod. The Natural Health Information Centre hevder at jod kan beskytte brystvevet mot kreft-relaterte effekter av østrogen. Jod kan også gi en viss beskyttelse mot stråling, som kan være en bekymring med modne kvinner som planlegger regelmessig mammografi.

Hypertyreose og Hypothyroidsm

Overflødig jod kan ha alvorlige helseeffekter. Personer som ikke er mangelfull i jod, men som tar store mengder jod kosttilskudd kan utvikle hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel. Hypotyreose er også en mulig bivirkning for folk som tidligere hadde lidd under aktiv skjoldbrusk, men som hadde gjenvunnet sunn skjoldbrusk funksjon, ifølge Merck Manuals Online Medical Libraries.

Ineffektivitet og toksisitet

National Institutes of Health sier at jod kosttilskudd er ikke nødvendigvis den mest effektive behandlingen for struma (unormal hevelse i skjoldbruskkjertelen i halsen), som er relatert til jod mangel. The American Thyroid Association advarer om at folk som tar jod, men som ikke trenger det kan utvikle autoimmune skjoldbrusk sykdom. National Health Information Centre hevder at ved svært høye doser, kan jod være giftig for mennesker.

Bruk av flytende Jod

Jod er en naturlig forekommende grunnstoffet er tilstede i skjoldbruskkjertelen. Kroppen krever jod for å produsere hormoner som regulerer kroppens grunnleggende metabolic rate. Men jod har mange flere bruksområder i og utenfor kroppen som gjør den til en av de mest allsidige elementer som finnes i dag. Fra daglige kosttilskudd til fotografering, er jod et element med mange ulike bruksområder.

Hovedfunksjon

Jod er hovedfunksjonen i kroppen er å regulere skjoldbruskkjertelen, som, i tillegg til mange viktige funksjoner i kroppen, holder oss i en forsterket tilstand av mental helse. Jod hjelper overvinne apati og treghet av tenkning.

Jod produserer viktig hormoner

Hormoner produseres av sekret av jod-produserende skjoldbruskkjertelen regulerer kroppens stoffskifte og øke assimilering av salter. Jod-produserende hormoner også styre fordøyelsen, kroppstemperatur, nervesystemet, det reproduktive system, og hjertefrekvensen. Jod hjelpemidler i å nøytralisere giftstoffer i hele kroppen og hjelpemidler i assimilere kalsium og silisium. I sin tur, skjoldbruskkjertel funksjon påvirker binyrene, nerve-og muskelfunksjon, cellulær oksygen bruk, reproduksjon, hår helse, hud, bein og nedbryting av proteiner og fett.

Jod Fights Smerte og sykdom

Jod, også beskytter kroppen mot de toksiske effekter av radioaktivt materiale. Det kan lindre smerte og sårhet forbundet med fibrocystic bryst sykdom og kan bryte opp slim som samler seg i puste rør. Jod kan forsterke kroppens normale avgiftningsprosessen, som omfatter fjerning av tungmetaller.

Andre bruksområder

I tillegg til de mange andre anvendelser, kan jod benyttes for følgende:

• tarm gass som følge av inntak av bønner: Bland seks dråper væske i et glass vann og drikk med et måltid.
• Stiv nakke: Tilsett 20 dråper til et glass med vann og drikke hver dag.
• Bihulebetennelse: 15 dråper i 6 gram av renset vann. Også bruk som nesedråper fire ganger hver dag.
• Virusinfeksjoner: Tilsett 20 dråper til et glass med vann hver dag. (Aids i å redusere T-suppressor celler.)
• tonsillitt: Gurgle med 10 dråper i et glass vann tre ganger daglig.
• Manic depresjon: Bland fem dråper i et glass vann daglig (for å brukes med lithium).
• For tidlig rynker: Bland fire dråper i en halvliter av renset vann; gjelder topically tre ganger per uke.
• Akne: Tilsett 20 dråper til 6 gram av renset vann. Påfør topically til det berørte området daglig i tre uker.
• Redusere kolesterol: Bland 10 dråper i et glass vann per dag. (Best hvis det brukes med en til to kapsler av L-tyrosin.)
• Sty: Påfør ufortynnet til berørte området ved hjelp av en Q-Tip daglig inntil svinesti forsvinner.
• Talg cyste: Påfør ufortynnet til cyste daglig til den forsvinner.
• Myggstikk: Bland 20 dråper i 6 gram av renset vann og gjelder lokalt.
• Opplysning jod reduserer fjær tap i skallet fugler og øker egg klekkes-evne.
• sølvjodid (i flytende form) er også brukt i fotografering.

Hvordan kjøpe Jod

Hvordan kjøpe Jod


Mange tar jod kosttilskudd for ulike helsemessige årsaker, inkludert skjoldbrusk lidelser, brystkreft og avgiftning. Det finnes en rekke gode kilder fra å kjøpe dette viktige mineraltilskudd.

Nonprescription

Du trenger ikke resept for å kjøpe jod kosttilskudd. De er lett tilgjengelig over disk gjennom mange kilder og er lett å finne, spesielt hvis du handler på nettet.

Skjemaer

Jod er tilgjengelig i flytende og tablettform. Lugols Solution jod er trolig den mest kjente flytende jod, og Iodoral tabletter er noen av de mest populære jod kosttilskudd i tablettform.

Sea Grønnsaker

Visse sjøen grønnsaker inneholder betydelige mengder jod. En av disse er tare. Du kan kjøpe tare tabletter som et kosttilskudd.

Tilbydere

Online forhandlere, helse utøvere, helsekostbutikker og spesialitet apotek er noen av de viktigste kilder for å kjøpe jod.

Typer

En av de faktorene som jod du kjøper kan være den typen du trenger. Doser varierer fra produkt til produkt, og doseringen du vil ta kan finne ut hvilket produkt du velger. Noen mennesker velger å ta flytende jod hvis de ønsker å unngå fyllstoffer og tilsetningsstoffer som tabletter inneholder.

Kostnad

Lugols jod og tare tabletter er relativt billig. Iodoral tabletter er dyrere, men fortsatt overkommelig for folk flest. Ofte kan du finne en rabattert pris hvis du shoppe rundt med online forhandlere.

Hvilke matvarer inneholder høye nivåer av jod?

Jod er et grunnstoff som finnes naturlig i jorden, men er ikke produsert av menneskekroppen. Av denne grunn blir nødvendig jod inntak fra matvarer for å etterfylle kroppens tilførsel og spormengde av det element som var i legemet ved fødselen. Det er noen få utvalgte matvarer som inneholder ekstremt høye nivåer av jod og andre som inneholder mindre, men fortsatt gunstig, nivåer.

Identifikasjon

Det er mye jod i jordens hav og mat produsert i eller i nærheten av disse vannforekomster vil ha høyere nivåer av jod. De omfatter tang, spesielt tare, og salt vann fisk som hyse, torsk, havabbor og abbor.

Typer

Matvarer som inneholder lavere nivåer av jod inkluderer brød, ost, yoghurt, soyasaus, soya og kumelk, jod-baserte vitaminer, egg, skalldyr og iskrem.

Betraktninger

Kumelk er ikke i seg selv inneholder jod, men nipler av dyrene blir vasket med jodoppløsninger under melkingen, noe som blør til melken som et resultat av prosessen. Dette utgjør mengden av jod som finnes i melkeprodukter.

Funksjon

Jod er hovedformålet i kroppen er å produsere tyroksin, et hormon som brukes av skjoldbruskkjertelen. Mest jod er lagret i skjoldbruskkjertelen og mangel av elementet forårsaker disse skjoldbrusk-relaterte sykdommer: struma, hypotyreose og mental retardasjon hos barn av mødre som led av jodmangel mens hun var gravid.

Historie

Jod bordsalt er et annet næringskilde som inneholder høye nivåer av jod. I 1922 begynte Sveits legge elementet til landets salttilførsel for å bekjempe dreven jodmangel i populasjonen. Den samme strategien ble gjennomført i USA i løpet av samme tiår, og prosessen med å tilsette jod i bordsalt har fortsatt siden da.

Advarsel

Tare er potensielt den beste kilden til jod, men overforbruk av tang kan føre til forgiftning, noe som kan forårsake skjoldbrusk-relaterte lidelser.

Den beste maten kilder til jod

Jod, et viktig spormineral, er funnet i meget små mengder i de fleste naturlige matvarer. Det er kunstig tilsatt til mange bearbeidede matvarer og er til stede i noen animalske produkter fordi den er tilsatt til dyrefor.

Funksjon

Jod er et mineral som kroppen bruker til å lage skjoldbrusk hormoner som regulerer stoffskiftet.

Inntak

Den anbefalte kosten Allowance for jod er 150 mikrogram for alle 14 og opp.

Kilder

Mat kilder til jod inkluderer iodized salt, yoghurt, torsk, reker, hermetisk tunfisk, melk, egg, marineblå bønner, poteter, kalkunbryst, jordbær og mozzarella ost.

Mangel

Når et utbredt problem i USA, har jod mangel falt dramatisk siden innføringen av iodized salt.

Kosttilskudd

De fleste mennesker i USA bruker nok jod fra mat og krever ikke et supplement.

Jod i Fish

Jod nivåene er vanskelig å forutsi i fisk, som nivåene er ikke alltid er i samsvar med mengden av jod i sin diett og deres hjemlige farvann. Men nesten all fisk og skalldyr inneholder litt jod.

Mat som inneholder jod

Jod er en av de fire viktigste mineraler. Det er viktig for skjoldbruskkjertelen funksjon, energiomsetningen og sunn hud, hår og negler.

Sea Foods

Rike kilder til jod er sjø grønnsaker, tare, saltvannsfisk, skalldyr og havsalt.

Vegetabilske kilder

Vegetabilske kilder til jod er asparges, reddik, sopp, hvitløk, løk, aubergine og poteter.

Andre kilder

Urter som er rike på jod inkluderer dulse, mullein, persille, pasjons og sarsparilla. Andre kilder er eple cider eddik og tran kosttilskudd.

Årsaker til mangel

Jod er følsomme for varme og visse mat bearbeidingsmetoder. Spise store mengder kål, nøtter, fett eller umettet oljesyre kan også utarme jod nivåer i kroppen.

Tegn på mangel

Følgende har vært knyttet til en jod-mangel: mangel på energi, irritabilitet, nervøsitet, langsom puls, tørt hår, unormale fettansamlinger, struma, åreforkalkning, høyt kolesterol, anemi, kalde hender og føtter, brystkreft og mental retardasjon .

Anbefalt inntak

Jod er et spor mineral, og bare trengs i små mengder. Sertifisert ernæringsfysiolog Phyllis Balch anbefaler 100-225 mikrogram jod daglig for voksne. Overdreven jod inntak (så lite som 750 mikrogram daglig) kan forårsake en metallisk smak og sår i munnen, oppkast, hovne spyttkjertler, og diaré.

Lav Jod Diet & Peanut Butter

Ifølge opplysninger fra den Thyroid Cancer Survivors 'Association, er en lav-jod kosthold ofte foreskrevet under prosessen behandling for skjoldbruskkjertelkreft. Som thyroid utnytter mesteparten av jod som absorberes av kroppen, en lav-jod diett effektivt "sulte" det av jod, noe som gjør det mer utsatt for å bli skadet når etterfulgt av en senere injeksjon av radioaktivt jod i kroppen. Derfor er det viktig å overholde kravene til en lav-jod diett, inkludert sine anbefalinger om inntak av peanøttsmør.

Matvarer for å unngå

Unngå mat som er uakseptabelt høy i jod innhold. Mens alle matvarer inneholder noen mengder jod, visse matvarer inneholder uforholdsmessig store mengder av stoffet. Ifølge informasjon fra skjoldbruskkjertelkreft Survivors 'Association, inkluderer disse matvarene iodized salt, havsalt, sjømat, andre hav grønnsaker (tare, tang og lignende), alle melkeprodukter, mat som inneholder ingrediensene agar-agar, nori, algin , alginat, eller karragenan (vanlige tilsetningsstoffer til matvarer som gelé, suppe og saus, så pass på å lese mat etiketter nøye for å unngå disse produktene), eggeplomme, kommersielle brød (hjemmelaget brød er fine), sjokolade, soyaprodukter, bønner , potet hud, og matvarer som inneholder additivet rødt fargestoff # 3.

Utover det, begrense forbruket av kjøtt, korn og risretter. Mens ikke helt forbudt, de inneholder større mengder jod som lett kan legge opp. Bruker ikke mer enn fem gram kjøtt per dag, fire porsjoner med korn, og to porsjoner med ris.

Matvarer til forbruker

Spise følgende matvarer uten begrensning mens du følger en lav-jod kosthold. Fersk frukt, fruktjuicer, friske grønnsaker, usaltet nøtter (og mutter Butters, som peanøttsmør), krydder som gelé, honning, sukker, sirup og melasse, urter og krydder, oljer laget av grønnsaker, og drikker som ikke- instant kaffe, te, cola, brus, og alkoholer. Til slutt oppmerksom på at når du arbeider med peanøttsmør, bør du huske å alltid sjekke etiketten for å sikre at salt ikke er tilsatt produktet.

Jod for hårvekst

Jod for hårvekst


Skjoldbruskkjertelen kan påvirkes når kroppen er lav i jod. Den mangel kan sildre ned til noen av kroppens funksjoner skjoldbruskkjertelen er ansvarlig for, blant annet veksten av hår.

Funksjon

Jod bidrar til å holde håret skinnende og kan i tillegg øke hårvekst.

Størrelse

Ifølge hairlossadvance.com, bør voksne har minst 150 ug jod daglig.

Effekter

Et kosthold med for lite jod kan føre til hårtap. Ifølge hairlossadvance.com, må skjoldbruskkjertelen jod for å fungere skikkelig. Siden skjoldbruskkjertelen styrer forbrenningen, når glanden ikke fungerer på riktig måte er det en langsom ned på cellevekst. Dette kan føre til en langsom ned av celler som trengs til å vokse hår.

Betraktninger

Hairlossadvance.com foreslår å spise mat med jod stedet for å legge bordsalt til maten fordi natrium i salt kan føre til andre helseproblemer.

Typer

Matvarer med høyt innhold av jod inkluderer tare, poteter, frukt, mozzarella ost, egg, yoghurt, og kumelk.

Liste over mat som inneholder jod

Liste over mat som inneholder jod


Skjoldbruskkjertelen produserer viktige hormoner som regulerer kroppens stoffskifte. For å produsere disse hormonene, må vi tilstrekkelige mengder av spormineral jod, som er tilstede i varierende mengder, i bergarter, sjøvann, jord. Utilstrekkelig inntak av jod kan føre til hypotyreose og tilhørende symptomer, som tretthet og vektøkning.

Sjømat Kilder

Seafood tilbyr en rik kilde til jod, særlig hvis du bruker det to ganger i uken. Imidlertid, noen typer fisk inneholder høye nivåer av kvikksølv, som er potensielt toksiske, spesielt for fosteret. Hyse, laks, sardiner og sild er blant de varianter som inneholder de laveste nivåene av kvikksølv, ifølge den amerikanske Graviditet Association.

Plant, kjøtt og melke Kilder

Spiselig tang, tare, for eksempel, er en spesielt rik kilde av jod, som er korn, kornavlinger og grønnsaker når de dyrkes på jod-jord. Ifølge Vegan Health, "Food vokst nær sjøen har en tendens til å være høyere i jod" fordi jord i kystområdene er ofte rikere på næringsstoffer enn de som finnes i innlandet eller ved høyere aItitudes. Kjøtt og meieriprodukter tilbyr også sunne doser av jod, særlig hvis dyrene beiter i jod-rik beite eller spise en jod-rik diett.

Iodized Salt

Jod bordsalt er også en god kilde for jod, mens havsalt ikke gjør det. Den Jod Network anbefaler deg å oppbevare iodized salt "i en tett lukket beholder for å beskytte den mot fuktighet og sollys, noe som kan ødelegge jod."

Jod nivåer i Sardines

Jod nivåer i Sardines


Saltvann fisk som sardiner gi en god kilde til jod, et essensielt sporstoff for mennesker. Sardiner --- også kalt pilchards --- er små, sølvfargede fisk oftest solgt hermetisert i olje, vann eller flavored sauser.

Anbefalte kosten Allowance

Den anbefalte kosten Allowance (RDA) av jod for voksne i alderen 19 år og eldre er 150 mcg / dag; 150 g av sardiner på boks i olje gir 35 mcg jod. Hermetisering i tomatsaus øker mengden av jod i sardiner; det samme 150 g sardiner i tomatsaus inneholder nesten en tredobling av mengden av jod (96 mcg).

Historie

Oppkalt etter den italienske øya Sardinia, hvor skoler av disse små fisk florerer, sardiner først ble populært etter at franske keiser Napoleon Bonaparte initialisert hermetisering av dem til å hjelpe mate sine borgere. US forbruk av sardiner falt i løpet av 20-tallet, men nå gjør et comeback.

Fordeler

Fordi sardiner svømme på bunnen av næringskjeden, fôring utelukkende på plankton, de er fri for høye nivåer av kvikksølv og andre tungmetaller, i motsetning til andre jod-holdige hav fisk som tunfisk og makrell.

Jod mat liste

Jod mat liste


Mange folk ikke innser hvilken rolle jod spiller i deres hverdag, eller hvordan den fungerer i kroppen sin. Jod er et mineral som er vesentlig for vekst og funksjon av skjoldbruskkjertelen. Mangel på jod i kostholdet kan føre til hypotyreose, en underaktiv skjoldbruskkjertel, eller i ekstreme tilfeller, en hevelse i skjoldbruskkjertelen under kjeven, kalles struma. For å unngå dette, er det viktig å inkludere jod-rik mat i ditt daglige kosthold.

Iodized Salt

En av de mest brukte krydder, er iodized bordsalt en stor kilde til jod. Inneholder 300 mikrogram jod per 100 gram, inneholder iodized salt dobbelt kroppens daglige behov for jod. Iodized salt kan legges til et bredt utvalg av retter, som pasta, salater, smørbrød og sauser. Imidlertid kan for mye salt være en dårlig ting, som overflødig natrium kan føre til vannretensjon og en topp i blodtrykket, så pass på å holde seg til den daglige anbefalte mengden på 2400 milligram. Dette kan enkelt gjøres ved å sjekke etikettene på forberedt og pakket mat og holde orden på ditt daglige inntak av natrium og jod.

Seaweed

Tang er en populær diett stift i Asia og mange øya land. Verdsatt for sin smak og fiberinnhold, har tang også et høyt innhold jod. Fordi tang får sin jod fra vannet og den vokser i jord, jodinnhold i tang varierer. Men saltvanns tang inneholder vanligvis mellom 500 og 8000 milligram jod. Dette kan inntas i sushi ruller og tang salater, eller som en sandwich eller wrap fylling. Brunalger har den høyeste jodinnhold, grønne og røde alger begge har mindre jod, men fremdeles er gode diettkilder jod.

Yoghurt

Kumelk er en god kilde til jod, med en kopp to prosent melk gir 39 prosent av det daglige anbefalte servering av jod. Fordi yoghurt er en kultivert, melkebasert produkt, er det en enda høyere jodinnhold i yoghurt enn det som finnes i melk. En kopp fettfattig yoghurt inneholder 58 mikrogram jod og 58 prosent av det daglige anbefalte servering av jod. Det høye innholdet av jod i melk og melkebaserte produkter kan tilskrives jod-beriket fôr som melkeku er lei. Dette jod-beriket fôr er spist av storfe og jod går over i melken, som er hvordan det blir konsumert av mennesker.

Mat Kilder av kosttilskudd jod

Mat Kilder av kosttilskudd jod


Jod-mangel er uvanlig i USA, men gravide kvinner og unge er utsatt for mangel. Jod er viktig for skjoldbruskkjertelen helse og funksjon, og en kronisk mangel på kosttilskudd jod kan føre til struma eller hypotyreose. Som med de fleste diettbehov, kan overdrive din jod inntak føre til helseproblemer også, så sjekk med legen din før du gjør store kosttilskudd endringer.

Salt

Iodized salt er den primære metoden for kosttilskudd jod inntak i USA. Men hvis du bruker ikke-iodized salt, slik som kosher eller havsalt, og ikke spise ute på steder som bruker iodized salt, kan du gå glipp av dette kilde til kost jod. De fleste bør ikke øke saltinntaket, men bytte til en iodized salt kan øke jod inntak, noe som kan være tilstrekkelig for kroppens behov.

Seafood

Sjømat er en naturlig kilde til jod, og en rekke sjømattyper kan supplere kostholdet ditt. Abbor, hyse og torsk er gode kilder, men mengden av jod i sjømat kan være vanskelig å måle nøyaktig. Hvis du spiser sjømat regelmessig, men har blitt diagnostisert med en jod-mangel, kan du prøve å bytte til sjø grønnsaker, for eksempel tare eller tang. Jodinnholdet i disse elementer varierer mindre, og de kan også inneholde andre høyt næringselementer.

Dairy

Melk, yoghurt, ost og alle inneholder kost jod, så vel som andre vitaminer og mineraler avgjørende for en frisk kropp. Lav fett varianter av disse matvarene generelt fortsatt inneholde tilsvarende jod nivåer til full krem ​​typene, slik at du kan likevel redusere fettinntaket mens du mottar din jod tilskudd.

Planter

Planter kan være jod-rik, men bedømme deres innhold er vanskelig fordi jod i plantene kommer fra å vokse på jod-jord. Kontroller emballasjen på frosne eller hermetiske grønnsaker for jod innhold. Hvete planter kan ikke inneholde betydelige mengder jod naturlig, men brød kan være et tilstrekkelig kilde til kost jod grunn deig balsam og iodized salt lagt under brød prosessen.

Jod nivåer i næringsmidler

Jod nivåer i næringsmidler


Menneskekroppen krever et tilstrekkelig inntak av jod for å lage de hormoner som produseres av skjoldbruskkjertelen. Utilstrekkelig jod forbruk kan føre til dårlig metabolisme og struma. Iodized salt, sjømat og grønnsaker inneholder høye nivåer av jod.

Betraktninger

The Healthy Eating Club hjemmeside viser jod nivåer i følgende matvaregrupper. Disse er målt i mikrogram per 100 gram mat: Jod salt - 3000mcg, sjømat - 66mcg, grønnsaker - 32mcg, kjøtt - 26mcg, egg - 26mcg, meieriprodukter - 13mcg, brød og korn - 10mcg og frukt - 4mcg.

Expert Insight

The Better Health nettside sier at et individs anbefalt daglig inntak av jod er avhengig av deres alder og livsfase. Derfor tyder på at yngre barn (1-8 år) bør spise 90mcg, eldre barn (9-13 år, jenter og gutter) bør spise 120mcg, ungdom (14-18 år) bør spise 150mcg, og nettstedet både menn og kvinner bør spise 150mcg.

Advarsel

Ifølge Healthy Eating Club nettside, kan både overdreven og utilstrekkelige nivåer av jod føre til skjoldbrusk problemer.

Radioaktiv jod behandling for Graves 'sykdom

Radioaktiv jod behandling for Graves 'sykdom


Graves 'sykdom (GD) er en av mange autoimmune sykdommer som kan skape kaos på menneskekroppen. Graves 'sykdom er betegnet med en overaktiv skjoldbruskkjertel, som ofte blir referert til som toksisk struma diffus. Den autoimmune lidelser er ansvarlig for unormale økninger i metabolisme, vekttap og angst. Graves 'sykdom kan også føre til en økt hjertefrekvens og eventuell katastrofal sykdom hvis venstre ubehandlet. Radioaktivt jod (RAI) er en form for behandling for Graves 'sykdom som noen leger foretrekker å anvende i stedet for konvensjonelle antiskjoldbrusk medisiner.

Hva er radioaktivt jod?

Radioaktivt jod er blitt anvendt for behandling av stoffskiftesykdommer i omtrent 40 år, og blir vanligvis gitt i en enkelt dose. RAI er ikke anerkjent som å ha noen varige bivirkninger. Radioaktivt jod ligner jod som finnes i mange av de matvarer som vi spiser, med bare noen få forskjeller. Når RAI kommer inn i kroppen det frigjør elektroner som permanent ødelegger en forutbestemt mengde av skjoldbruskvevet for å senke skjoldbruskkjertelen.

Hvordan radioaktivt jod Works

Radioaktivt jod er fremstilt i kapselform og tas gjennom munnen. RAI er umiddelbart trukket til skjoldbruskkjertelen hvor det begynner å brenne bort skjoldbruskvevet. Den skjoldbrusk er den eneste del av kroppen som gjør bruk av jod, slik at det ikke vil invadere andre områder. Overskytende mengder jod som ikke brukes til behandling utskilles i urinen. Det kan ta flere måneder for radioaktivt jod for å fullføre jobben, og i løpet av denne tiden skjoldbrusk symptomer kan også forverre før du viser tegn til bedring.

Forberedelse

Spesielle forholdsregler må tas for å forberede kroppen for radioaktivt jod behandling. Målet for RAI preparatet er å skape et scenario der thyroid absorberer så mye av radioaktivt jod som mulig under behandlingen. For at en pasient for å forberede RAI behandling, skjoldbrusk eventuelle medisiner må stoppes for et minimum på fire til seks uker før behandling. Hvis dette ikke er mulig, kan et medikament som er kjent som Thyrogens gis sammen med skjoldbrusk medisinering.

Etter behandling

For de første 48 timene etter RAI behandlingen, bør pasienter ikke dele drinker, kjøkkenutstyr eller sølvtøy fordi noen av RAI kan fortsatt finnes i spytt i munnen. Riktig håndvask bør også bli praktisert, og nær kontakt med barn, ektefeller og andre familiemedlemmer bør unngås.

Advarsler

Radioaktivt jod har ingen effekt på en kvinnes evne til å bli gravid, og heller ikke føre til at det noen kjente fødselsskader. Men det er viktig å merke seg at kvinner som ammer eller gravide ikke bør få jod strålebehandling. Kvinner som har fått radioaktivt jod terapi bør vente minst seks til tolv måneder før conceiving. Ellers kan enhver radioaktivt jod som er igjen i kvinnens kropp potensielt gå inn i fosteret og skade skjoldbruskkjertelen.