Digidexo.com

De østrogen effekt av Lavender Oil

De østrogen effekt av Lavender Oil


Lavendel har lenge vært brukt i aromaterapi som en stressavlastning, men det er også antatt å ha østrogen effekt som kan være gunstig for noen. Avledet fra den vakre blomsten av samme farge, er lavendelolje høy i antioksidantinnhold, og kombinert med andre eteriske oljer kan brukes til mange naturpreparater. Men som andre preparater kjemisk eller urt sammensatte, kan det være ulemper og bivirkninger.

Felles Lavendel olje bruker

Lavendel olje har vært brukt gjennom tidene for alt fra balsamering væske i det gamle Egypt til et rensemiddel i Persia og Hellas til en antiseptisk og beroligende i andre deler av Europa. Lavendel er fortsatt brukes som et middel for søvnløshet, depresjon og angst, men ytterligere medisinsk bruk har kommet frem i lyset med den mer nylige oppdagelsen av sine østrogen effekt. I dag er lavendelolje brukes i behandling av mange forhold som involverer hormonet østrogen, inkludert brystkreft og alopecia.

Østrogen effekt

Lavendel olje er et vanlig naturlig tilsetningsstoff i mange husholdningsprodukter som lotion, vaskemidler og såper, tøymykner, og hår og hud produkter. Det er ofte kombinert med andre ingredienser så som te treet olje og referert til som en essensiell olje. Fordi lavendel olje ser ut til å øke produksjonen av naturlig østrogen, forårsaker bryst vev utvidelse, er det også brukt i aktuelle naturlig bryst ekstrautstyr kremer og salver.

Kjemoterapeutiske bruksområder

Den aktive ingrediensen i lavendelolje er kjent som perillyl alkohol og er antatt å være en østrogen-reseptor inhibitor. Dette er den ingrediensen som forårsaker østrogen effekt som ikke bare fremmer brystforstørrelse når de anvendes topisk, men også er blitt vist å blokkere overføringen av angrepne celler i visse kreftformer slik som kolon og brystkreft. I oppmålte doser, lavendelolje kan anvendes som et kjemoterapeutisk middel fordi det bare er rettet mot kreftceller i tumorer.

Gynecomastia

Gynekomasti er en tilstand identifisert hovedsakelig i prepubescent hanner og har vært knyttet til bruk av lavendel oljeprodukter som såpe og sjampo. I sjeldne dokumenterte tilfeller, opplevde unge gutter som brukte disse produktene på en jevnlig basis en økning i østrogeneffekter og en nedgang i androgen - et naturlig steroid hormon - aktivitet på samme tid, noe som antas å ha forårsaket dem til å vokse brystene eller skriv mock puberteten. Den gynecomastia ble reversert når de avviklet bruken av lavendel oljeprodukter.