Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Aspergillosis

Hvordan diagnostisere Aspergillosis


Aspergillose er en infeksjon forårsaket av en sopp av slekten Aspergillus. Det er vanlig, og rammer vanligvis åpne områder i kroppen, spesielt hulrom i lungene, som følge av tidligere sykdommer. Av og til, aspergillus vil også spre seg til bihulene og øregangene. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere aspergillose.

Hvordan diagnostisere Aspergillosis

•  Se etter en aspergilloma på en kiste X-ray. Dette er en ball som består av sopp fiber, blodpropp og hvite blodceller som dannes i bihulene og lungene.

Merknad en gjentatt hoste opp blod. Dette kan være alvorlige eller livstruende i sjeldne tilfeller. Mer vanlig blir imidlertid den aspergilloma forårsaker ikke noen symptomer. En aggressiv form for aspergillose i lungene forårsaker ofte brystsmerter, hoste, pustevanskeligheter og feber.

Se etter tegn på aspergillose på andre områder. En infeksjon i øregangen forårsaker kløe og noen ganger smertefulle. En flekk på puten kunne opprettes fra avtapping over natten. Aspergillose i bihulene forårsaker lunger og av og til smerter og utflod. Aspergillose kan også forårsake en allergisk reaksjon i huden og slimhinnene.

Søk etter tegn på en dypere infeksjon av Aspergillus. Disse kan være alvorlige og inkluderer blodpropp, feber, frysninger, delirium og sjokk etterfulgt av nyre, lever og respirasjonssvikt. Denne formen for aspergillose kan fort bli fatal.

bekrefte diagnosen ved å ha et laboratorium detektere Aspergillus i infisert vev.