Digidexo.com

Foods høy i sunt fett

Foods høy i sunt fett


De fleste ernæring fagfolk vil være enig i at det er sunt å spise litt fett som en del av et balansert kosthold. Mens mettet fett og trans fett kan øke kolesterolet og posere andre helserisiko, det er typer av fett som kan være bra for deg, og som kan bidra til lavere kolesterol og forebygge hjertesykdom.

Olivenolje

De fleste typer olivenolje pakke ca 120 kalorier og 14 g fett per spiseskje. Den samme mengde av olivenolje gir 11 g enumettet fett, som har vist seg å senke LDL kolesterol, sammen med antioksidanter som bidrar til å forhindre hjertesykdom og forbedre den totale helsen. Prøv steking grønnsaker eller kaste din neste salat med en skvett olivenolje.

Valnøtter

Hvis du trenger en matbit for å hjelpe deg med å dra gjennom en ettermiddag nedgangen, erstatte chips, pretzels eller informasjonskapsler med hjerte-sunn valnøtter. Selv om de pakke over 150 kalorier per unse, valnøtter er næringsrike med både enumettet og flerumettet fett, også kjent som omega-3 fettsyrer. Bare en porsjon inneholder over 90 prosent av den daglige verdi av omega-3 fettsyrer. Valnøtter har vist seg å senke kolesterolet og forebygge hjertesykdom.

Avokado

Ikke bare er avokado deilig, de inneholder også et høyt nivå av beta-sitosterol, et stoff som kan senke blodtrykket og kolesterol. Ifølge WebMD, ble beta-sitosterol er vist for å redusere kolesterol i 16 studier på mennesker. Den enumettet fett i avokado bidrar også til å redusere kolesterolet og forebygge hjertesykdom. Gjennomsnittlig 5 oz. Avokado har ca 20 g av enumettet fett.

Laks

Laks er mer enn bare en annen fisk i havet. Laks er ikke bare beskjeden i kalorier og høy i protein, men det er rikt på enumettet og flerumettet fett, med ca 5 g per 4-oz. servering. Disse sunt fett er avgjørende for mange kroppsfunksjoner og har anti-inflammatorisk egenskaper. Å innlemme mer laks i kostholdet ditt, bytte det for rødt kjøtt en kveld i uken og legge den til sandwicher, salater eller til og med pasta.