Digidexo.com

Den beste måten å få mer testosteron

De som lider av lavt testosteron har behandlingstilbud tilgjengelig som kan øke sine nivåer. Lavt testosteron kalles hypogonadisme hos menn, og det kan føre til en rekke symptomer. Legen må diagnostisere lavt testosteron før en behandling plan kan begynne. Økende testosteron hos disse pasientene kan ha en betydelig effekt på deres symptomer.

Diagnose

Det første skritt i behandling av lavt testosteron og øker hormonnivåene er å få en diagnose for tilstanden. Leger stille diagnosen lavt testosteron basert på symptomer og blodprøver som måler nivået av testosteron i blodet.
Flere tester kan være nødvendig å finne årsaken til lavt testosteron. Hypofysen er testet samt testiklene å finne ut hvor mangelen er oppstått. Testing kan inkludere en testikkelbiopsi og sædanalyse.
Testingen er viktig å finne riktig dosering av medisiner og riktig løpet av handlingen. Fortsatt testing kan være nødvendig under behandlingen for å finne ut om de medisiner fungerer som de skal.

Medisinske behandlinger

Hormonerstatningsterapi benyttes for pasienter som er diagnostisert lavt testosteron som er forårsaket av problemer i testiklene. Behandling som øker testosteron avhenger av årsaken til nedgangen. Svulster i hypofysen kan føre testosteronnivå til å slippe, men behandlingen kan innebære kirurgisk fjerning av svulsten for å løse lave hormonnivåer.
Legen vil foreskrive testosteronbehandling injeksjoner eller patcher. Testosteron kan også brukes lokalt med en gel. Den type erstatning terapi som du velger vil avhenge av din preferanse. Gels kan være vanskelig å håndtere, og kan overføre hormonet til andre hvis det er igjen på hendene. Patches kan forårsake hudirritasjon hos enkelte pasienter og injeksjoner må gis i legekontoret hvis du ikke er komfortabel med å bruke behandlingen på egen hånd.

Livsstil alternativer

Trening og kosthold kan også øke testosteron nivåer. Vektløfting øvelser og økt muskelmasse er en naturlig tilnærming til å øke testosteron. Kardiovaskulær øvelse, samtidig som viktig for god helse, ikke øker hormonnivåer på samme måte som muskel bygging øvelser. Vektløfting øvelser bør omfatte flere muskler i hver øvelse for å få de beste resultatene. Vektløfting øvelser bør gjøres før musklene mislykkes.
En godt balansert kosthold som inneholder gode kilder til protein kan stimulere produksjonen av testosteron. Sink, som finnes i kjøtt, bidrar til at kroppen produserer testosteron naturlig.