Digidexo.com

The History of Blood Pressure Måleinstrumenter

Teorien om at blodet sirkulerer gjennom kroppen under press har eksistert i 2000 år, men den første enheten til å måle blodtrykket ikke debutere før 1733, en enhet som har blitt forbedret på og raffinert i nesten 200 år.

Stephen Hales Tube

Æren for oppfinnelsen første blodtrykksmåling enhet går til britiske forskeren Stephen Hale, som satt inn en messing rør inn i arterien av en hest, koblet den til et glassrør og viste press tvang blod opp i røret.

Den Kymograph

I 1847 ble den første innspillingen av menneskelig blodtrykk laget av den tyske legen Carl Ludwig, som satt inn et kateter inn i pasientens arterie og koblet den til en oppfinnelse kalt kymograph, som brukte en fjærpenn festet til en elfenben float til skisse blodtrykk opplesninger på en roterende trommel.

Sphygmomanometer

I 1881, Samuel Karl Ritter oppfant sphygmomanometer, som brukte en vannfylt pose å døyve den arterielle puls for å registrere blodets systolisk (høyere) trykk.

Den oppblåsbare Cuff

I 1896, italiensk lege Scipione Riva-Rocci introduserte kvikksølv sphygmomanometer, som brukte en oppblåsbar mansjett på overarmen for å oppheve den arterielle puls og måle blodtrykk, en metode som fortsatt brukes i dag.

Diastolisk trykk Debuterer

I 1905 observerte Nikolai Korotkoff at arteriene laget lyder når oppblåsbar mansjett ble strammet og løsnet og utviklet en måte å tolke lydene. Han utviklet auskultatorisk metode for å måle diastolisk blodtrykk og tilsatt den endelige raffinering for å måle blodtrykket.