Digidexo.com

MRSA-infeksjon Informasjon

Staphylococcus er en svært vanlig bakterie. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), kan det bli gjennomført med opp til 30 prosent av befolkningen. Mesteparten av tiden er det ikke forårsaker sykdom; men kan føre til en hud infeksjon, eller en mer alvorlig infeksjon i blodet. Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) er en type staph infeksjon som er motstandsdyktige mot visse bredspektrede antibiotika inkludert penicillin. Men det finnes behandlinger tilgjengelig.

Fakta

Det finnes to hovedtyper av MRSA-infeksjoner, samfunnet ervervet og sykehus ervervet. Hvis en person utvikler en MRSA-infeksjon og har ikke nylig vært innlagt på sykehus, er det klassifisert som community-ervervet MRSA. Personer som er innlagt på sykehus og kontrakt en MRSA-infeksjon anses å ha sykehuservervet belastning.
Ifølge Minnesota Department of Health, synes det å være forskjeller mellom stammer. Samfunns ervervet MRSA-infeksjoner er vanligvis bløtvev eller hudinfeksjoner, mens sykehuservervet MRSA kan utvikle seg til en mer alvorlig infeksjon i lungene og blodstrømmen.

Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, helsearbeidere og beboere i langsiktig omsorg fasiliteter, slik som sykehjem er i faresonen for sykehus-ervervet MRSA-infeksjoner. Pasienter som har invasive enheter, for eksempel en trakeostomirøret eller kateter, er på et høyere risiko for å utvikle et sykehus-ervervet MRSA-infeksjon.
Samfunns ervervet MRSA-infeksjoner kan spre seg blant mennesker som lever i nært hold, for eksempel innsatte i fengsler eller militært personell i treningsleire. Infeksjonen er også spres via idrettsutøvere som deltar i kontaktsport. Idrettsutøvere kan kontrakten smitte fra hud kontakt med en annen spiller.

Symptomer

MRSA hudinfeksjoner kan ligne på en byll eller edderkopp bitt. Huden rundt bump er rødt og hovent og kan gjøre vondt. Pus kan renne fra området. MRSA-infeksjoner kan også spre seg til andre deler av kroppen, slik som lungene og inn i blodstrømmen. Som infeksjonen blir mer alvorlige symptomer kan omfatte, feber, tretthet, frysninger og kortpustethet.

Behandlinger

Hud-infeksjoner kan bli behandlet ved å drenere infeksjonen. Selv om enkelte antibiotika er ineffektive mot MRSA, er det fortsatt medisiner tilgjengelig. Ifølge Mayo Clinic, kan antibiotika vancomycin brukes til å behandle både sykehus og samfunnet infeksjoner. Milde infeksjoner er ofte behandlet med antibiotika. Flere alvorlige infeksjoner, som reiser inn i blodet, ofte krever intravenøs antibiotika.

Forebygging

Sykehus arbeidstakere bør ta forholdsregler for å unngå spredning av sykdommen mellom pasienter. Standard forholdsregler inkluderer iført hansker og en sykehusklær når du arbeider med smittede pasienter. Grundig vask hendene mellom hver pasient er også avgjørende. Ifølge CDC, kan samfunnet ervervet MRSA forebygges ved å ikke dele personlige elementer som håndklær. Dekke kutt mens de leges. Praktisere god hygiene og vask hendene ofte.