Digidexo.com

Stråling effekter om Baby Milk

Stråling effekter om Baby Milk


Amming er den sunneste måten å mate en baby. En bekymring for mødre som ønsker å amme er om stråling vil gå gjennom morsmelken og skade barnet.

Risks Versus Fordeler

Ifølge La Leche League International, kan de helsemessige fordelene av amming vare godt forbi barndom og gjennom voksenlivet. Babyer som blir ammet som spedbarn har lavere risiko for tilstander som fedme og diabetes selv som voksne. Derfor, hvis du vurderer å amme, men er bekymret for stråling, må du veie risiko og fordeler.

Lave nivåer er trygge

Lave nivåer av stråling, for eksempel som følge av tidvis røntgen og flyr, er generelt trygt for ammende mødre. Lave nivåer av stråling vil ikke påvirke morsmelk, i henhold til Health Physics Society.

Høye nivåer potensielt skadelige

Hvis en mor skal ha nukleærmedisin injiseres inn i kroppen hennes eller er å ha kontinuerlig strålebehandling i høye doser, er det ikke en god idé å amme, ifølge Health Physics Society. Dette skyldes at de radioaktive isotoper, kan gå inn i morsmelk.

Redusert morsmelk produksjon

I henhold til British Journal of Radiology, kan bryst-melkeproduksjon faktisk kan bli redusert i en kvinne som mottar stråling. Det er fortsatt mulig for en kvinne å amme, men hun kan trenge å amme oftere eller pumpe for å produsere nok melk.

Andre ukjent effekt

Alle de mulige effektene at stråling har på morsmelk er fortsatt ukjent. Amming mens under eksponeringen av stråling er et enkeltvedtak fordi effektene ikke er fullt bestemt.