Digidexo.com

Hvordan å meditere for Pitta Ayurveda Mind-Body Type

Pitta er en av de tre typene sinn-kropp funnet i Ayurveda, den 5000 år gamle science kodifisert av gamle vismenn (rishis) i India. Pitta representerer ild og vann elementer og dette er sett i Pitta individer: medium bygge, åpen muskulatur, intelligent, atletisk, med sterk appetitt og sterk fordøyelse. Aktiv Pittas tendens til å opprettholde den samme kroppsvekt fra å være fysisk aktiv, og takket være deres sterke digestion.Balanced Pittas er kompetente ledere som er i stand til å fullføre oppgaver. Ubalansert Pittas kan være sjefete, konkurransedyktig, argumentative eller havna harme. Meditasjon er en måte å myke opp den drevne Pitta ambisjoner uten å slukke hennes ønske om å lære, bidra og utføre. Ved å ta tid for meditasjon, kan Pittas lade.

Bruksanvisning

•  Begynn med å sitte i en komfortabel, med bena i kors, sittende stilling på gulvet. Hvis hoftene er høyere enn knærne, sitter på en pute eller brettet teppe. Hvis du ikke er komfortabel, sitte i en stol slik at ryggen skal være rett.

Lukk øynene sakte og gjøre en variant av en løve pust å spre overskuddsvarme eller Pitta agitasjon. Pust inn gjennom nesen og puster ut gjennom munnen, stikker tungen ut. Gjenta to ganger mer.

Fortsett med pranayama (pust arbeid) som en viktig støtte for sittende meditasjon. Øynene lukket, inhalerer gjennom nesen og holde munnen lukket, puster gjennom kniper leppene, noe som gjør en bie summende lyd. Leppene er snurpet og lyden er myk. Gjenta for 7 til 12 runder komfortabelt. Begge pranayamas du har gjort redusere Pitta agitasjon.

Fortsett til visualisering. Å holde øynene lukket, bilde en scene i naturen som er avslappende og styrkende for deg: ikke stimulerende. En månelys stranden eller en skyggefull lund av en bekk eller et annet sted i naturen som gjør at ansiktet ditt til å mykne. Utvid visualisering for å forestille seg hva du ville lukte eller føle: sand under føttene på stranden eller lukten av furutrær? Tillate alle dine sanser for å bli forsiktig engasjert i denne visualiseringen.

Forbli i dette stedet av stillhet og aktiv tilstedeværelse i minst 10 minutter. Hvis du er ny på meditasjon, gjør det daglig, til samme tid og på samme sted, hvis det er mulig. Du attuning sentralnervesystemet til en ikke-reaktiv tilstand. Pusten arbeid bidrar til å fjerne fysisk spenning og visualisering kan bidra til å senke pulsen og, hvis praktisert regelmessig, blodtrykk.

Ikke bli obsessive eller konkurranse om meditasjon. Konsekvent, snill praksis trumfer månedlige maratonøkter på en Zen retrett. Daglig meditasjon er mest effektiv som den kan adressere daglige stressfaktorer ved spredendedesign dem.

Tips og advarsler

  • Fjern alle distraksjoner før du mediterer: slå av alle telefoner, låse døra og la et "Ikke forstyrr" skiltet hang på utsiden dørhåndtak. Hvis du er på jobb der du ikke har privatliv, kan du sitte stille i parkert bil eller på en nærliggende park.
  • Meditasjon er kraftig selv i små utbrudd av 5 til 10 minutter, gjort to eller tre ganger om dagen, for eksempel etter måltider.
  • Hvis du har noen svimmelhet eller føler deg syk mens meditere, bør du oppsøke lege.