Digidexo.com

Hva er behandlingen for stafylokokker?

Staph infeksjoner er forårsaket av Staphylococcus gruppe bakterier. Komplikasjoner varierer fra svært mild til livstruende. Hud sykdommer, lungebetennelse, gastrointestinale problemer og toksisk sjokk-syndrom kan alle resultat fra ulike typer stafylokokker. Behandling varierer, avhengig av tilstanden og dens alvorlighet.

Antibiotika

De fleste staph infeksjoner behandles med antibiotika. Mange typer staph bakterier er resistente mot ett eller flere antibiotika, slik at en pasient med en staph infeksjon kan være nødvendig å ta mer enn én type antibiotikum før infeksjonen forsvinner. Ifølge Mayo Clinic, kan mindre enn 10 prosent av staph infeksjoner kureres med penicillin. Andre antibiotika kan gis for staph infeksjoner. Hudinfeksjoner er den vanligste typen av staph infeksjon, og disse blir vanligvis behandlet med en antibiotisk salve. Ofte, over-the-counter antibiotika gels eller kremer vil klare opp relativt milde hudinfeksjoner forårsaket av stafylokokker.

Pain Relief

Noen staph infeksjoner, spesielt de av huden, kan være smertefullt. Tar over-the-counter smertestillende midler, for eksempel paracetamol eller ibuprofen kan bidra til å lette smerter og betennelser til infeksjonen forsvinner. Soaking de berørte områder av huden i varmt vann eller bruke våt, varm komprimerer til området med rene vaskekluter eller håndklær kan også bidra til å lette smerter og hjelpe tillate pus å renne. Unngå barbering infiserte områder av huden for å forebygge ytterligere irritasjon og smerte.

Kirurgisk Drenering

Noen staph infeksjoner i huden fremgang raskt og danne store, smertefulle hulrom under huden som fylles med pus kalt abscesser. Noen abscesser leges på egen hånd, andre krever kirurgisk drenering. Selv om fremgangsmåten er invasiv, er det forholdsvis rask. Så lenge bakteriene ikke er spredt utover hud, vil kirurgisk drenering vanligvis fjerne infeksjonen uten behov for ytterligere behandling.

MRSA

Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) er en type av staph bakterier som er resistente overfor meticillin, penicillin, amoxicillin og oxacillin. MRSA-infeksjoner vanligvis begynne så milde hudinfeksjoner, men fordi det er så vanskelig å behandle, kan det utvikle seg til potensielt dødelige blod eller bein infeksjoner. MRSA-infeksjoner kan noen ganger bli behandlet med andre antibiotika. Hvilke antibiotika vil være effektiv for en bestemt persons tilfelle av MRSA er vanligvis bestemt av kontrollerte laboratorieprøver for å unngå å gi pasienten antibiotika som vil være ineffektiv.

Forebygging

Ta forholdsregler for å redusere risikoen for å utvikle en staph infeksjon er svært viktig, spesielt for personer i høyere risikokategorier, for eksempel nyfødte, ammende kvinner, IV narkotikabrukere, de med kateter og mennesker med kroniske medisinske tilstander, som kreft og diabetes. Unngå å dele personlige ting som klær, atletisk utstyr, barbermaskiner, sminke, håndklær og sengetøy. Holde noen åpne sår dekket med sterile bandasjer før de leges å hindre bakterier fra å spre seg. Vask hendene regelmessig eller bruke et rensemiddel for å holde huden sanitær og ren, spesielt når du er i et medisinsk miljø.