Digidexo.com

Virus som forårsaker influensa

Grekerne av gamle fortalte myten om Pandoras Box, en gammel innretning som den nysgjerrige Pandora åpnet, slippe løs all verdens sykdom og sykdom. Selv om medisinsk vitenskap har avkreftet myten og avdekket de små mikrober som infiserer vertsorganismer, fortsetter kampen mot sykdommen. Influensa, en vanlig sykdom som rammer millioner på verdensbasis hvert år, kan være dødelig for en liten prosentandel av befolkningen.

Typer

Viruset som forårsaker influensa, eller influensa som det er allment kjent, er delt inn i tre separate klasser: A, B eller C. Influensa virus er RNA-basert, noe som betyr at de har ribonukleinsyre som deres genetiske basen. Disse virusene føre til en rekke komplikasjoner i både menneske- og dyreorganismer, og sykdommen de forårsaker er svært smittsom. Vaksiner er den viktigste forsvar mot influensa, men fordi virusene muterer raskt og enkelt, betyr vaksinasjon ikke garantere fullstendig immunitet.

A-virus

Influensa A er den typen som vanligvis gjør overskrifter. Det er den skyldige bak de beryktede influensa utbrudd av 1918 og 2009, to tilfeller av en pandemi som drepte tusener. Type A, regnes som den farligste av alle influensa virus, er delt inn i ti forskjellige klasser (kalt serotyper), med H1N1 å være den beryktede "svineinfluensa". Sin fetter H5N1 ("fugleinfluensa" eller "fugleinfluensa") har vært fulgt nøye av Verdens helseorganisasjon som en potensiell pandemi trussel.

The B virus

Ikke så utbredt som type A-virus, som forårsaker type B sykdom meste i menneskelige verter, selv om forskere har funnet sel og ildere er utsatt også. Type B kan ikke mutere så fort som type A, la det bare ett kjent serotype. På grunn av viruset iboende svakhet og manglende evne til å mutere til å overvinne en vertens naturlige forsvar, er immunitet oppnås på et svært tidlig alder, selv om immunitet ikke er varig. På grunn av serotype og felles immunitet, pandemier av type B influensa virus er nesten umulig.

C-virus

Influensa C er lik B ved at den bare har én serotype, som gjør det mindre vanlig enn A, men mer vanlig enn B. Det kan infisere mennesker og dyr som hunder og griser, og kan føre til lokaliserte epidemier som er relativt lett å inneholde, men infeksjoner er vanligvis milde og noen ganger forveksles med forkjølelse.

Behandlinger

Typiske influensasymptomer inkluderer feber, hodepine, tretthet, hoste, sår hals, rennende eller tett nese, smerter i kroppen, diaré og oppkast. Over-the-counter medisiner kan lindre noen av symptomene; Men medisiner er ineffektive ved ridding kroppen av et virus. Vaksinasjon og enkle forholdsregler som å vaske hendene og grunnleggende sanitære prosedyrer er på førstelinjeforsvar mot infeksjoner. Antibiotika har ingen effekt mot influensa. To klasser av legemidler (neuraminidasehemmere og M2 protein-hemmere) har hatt en viss suksess mot influensa, men motstanden er utbredt, spesielt i raskt muterende influensa stammer.