Digidexo.com

hetetokter og kvalme

Hva er årsaken til kvalm hetetokter?

Hva er årsaken til kvalm hetetokter?


Hetetokter er en kort og plutselig følelse av varme gjennom hele kroppen. De kan skje når som helst på dagen og for en rekke grunner, men er vanligvis forårsaket av forandringer i kroppens nivåer av østrogen og testosteron. En av de vanligste årsakene til hetetokter for kvinner er perimenopause eller overgangsalder; Symptomene kan være så alvorlig at personer som opplever dem kan føle seg kvalm. Med noen dårlig følelse, bør du søke medisinsk hjelp.

Den perimenopause og overgangsalder

Perimenopause eller overgangsalder overgang, refererer til det stadiet av en kvinnes reproduktive liv som er cirka åtte til ti år før overgangsalderen starter. The Cleveland Clinic tyder på at i løpet av denne tiden, kan kvinner oppleve mange hetetokter som får dem til å føle seg uvel og kvalm. Andre symptomer er ømme bryster, tretthet, uregelmessig perioder og søvnproblemer. Menopause, men ikke vanligvis forbindes med kvalme, fører også til alvorlige hetetokter. Tre av fire kvinner vil ha et problem med disse symptomene i overgangsalderen, ifølge Mayo Clinic.

Kreft

Kreft og kreft behandlinger kan også være en årsak til hetetokter og kvalme. Men ifølge Better Medicine, disse symptomene er vanlige for eggstokkene, testiklene, prostata eller bryst kreft. Behandlinger for denne sykdommen er intense og kjemoterapi narkotika føre til at kroppen til å frigi kjemikalier inkludert serotonin, dopamin og histamin, som utløser brekninger sentre i hjernen.

Aldersrelatert Årsaker

Som folk blir eldre, er det endringer i funksjon av hypothalamus som kan forårsake hetetokter og kvalme. Hypothalamus, også referert til som hjernens termostat, er en del av hjernen som forbinder nervesystemet til kroppen. Når folk blir eldre, betyr hypothalamus fungerer ikke så godt og har problemer med å regulere kroppsvarmen, forårsaker hetetokter. Når kroppen blir for varmt, er kvalme ofte et symptom.

Generelt Feber og influensa

Feber er økningen i kroppens temperatur over det normale 98,6 grader Fahrenheit. Kroppstemperaturen kan variere noe avhengig av aktiviteter som personen gjør, men når det er infeksjon i kroppen, stiger temperaturen som en måte å prøve å bekjempe infeksjonen. Kroppen begynner også å føle seg kvalm som en måte å prøve å rense kroppen for infeksjon.

Hva er behandlingen for postmenopausale Håravfall?

Hva er behandlingen for postmenopausale Håravfall?


Hårtap hos kvinner er ofte en pinlig og frustrerende opplevelse at kvinner tåle etter å ha gått gjennom overgangsalderen. Kvinner mellom 45 og 55 vil gå gjennom denne overgangsperiode der eggstokkene slutter å produsere egg og hennes menstruasjon bremser ned eller stopper helt. Mens det kan være en glede å ikke måtte forholde seg til en månedlig menstruasjon lenger, kan kvinner står overfor hårtap, hetetokter, nattesvette, kvalme, hodepine og en mengde mer ubehagelig forhold.

Aktuelle behandlinger

Gjenopprette hår tapt under menopause er ikke en eksakt vitenskap. Prøv ulike metoder til du oppnår de resultatene du ønsker. Aktuelle behandlinger, ofte solgt over-the-counter eller tilgjengelig fra legen din på resept kan gi svar. For hårtap, finne en aktuell salve med østradiol som en av de viktigste ingrediensene, for eksempel Crinohermal. Spør på apoteket for anbefalinger om aktuelle behandlinger, inkludert ingredienser kjent for å regrow håret.

Hormonbehandling

Hormonbehandling (HRT) er en vanlig behandling under og etter overgangsalderen som hjelper hjelpemiddel i å utvinne østrogen tapt under overgangsalderen; dette er nyttig for håravfall og andre bivirkninger fra hormonelle endringer. HRT-er er vanligvis tilgjengelig i piller eller kremer som en lege kan foreskrive den, eller du kan kjøpe det over disk. Mens HRT er er vanlig, være klar over den potensielle risikoen, som kan inkludere brystkreft, hjertesykdom og en høyere sannsynlighet for å få slag.

Minoxidil

Minoxidil, også kjent som Rogaine eller Avacor, er solgt over-the-counter i aktuell form og ikke bare bidrar til å hindre hårtap, men kan bidra til å stimulere gjenvekst etter overgangsalderen. Tradisjonelt menn bruker Rogaine, men det er også Rogaine ment spesielt for kvinner og kan fungere godt etter menopause hår loss.Ask ditt lokale apotek for en Minoxidil program som Rogaine, følge veiledningen for behandling.

Naturlige behandlinger

Naturlige behandlinger omfatter anvendelse av en rekke phytoestrogen og ikke-østrogen urter for å behandle hårtap etter menopause. Phytoestrogen urter, for eksempel klaseormedrue og dong quai, behandle lave hormonnivåer, men bare bruke dem post-menopause som de kan også erstatte manglende østrogen hormoner i overgangsalderen, og det anbefales derfor ikke for hormonell ubalanse problemer. Non-estrogenic urter som macafem, inneholder ikke østrogen, men bidra til å fremme naturlige hormoner i kroppen din som kan hjelpe til med hårvekst.

Er det vektøkning med Arimidex?

Arimidex eller som det kalles generisk, Anastrozole, er en reseptbelagte medisiner som brukes til å hemme veksten av brystsvulster hos postmenopausale kvinner ved å senke østrogennivå. Det er vanligvis foreskrevet til nydiagnostisert brystkreftpasienter.

Vektøkning

Vektøkning er en vanlig bivirkning av Arimidex. eMedTV sier: "Vektøkning med Arimidex forekommer hos opptil 9 prosent av folk som tar narkotika." Hvis du opplever noen vektøkning mens du bruker Arimidex bør du kontakte legen din og han kan foreslå en spesiell diett eller endring av dosen.

Andre bivirkninger

Arimidex.com lister opp de vanligste bivirkningene som: humørsvingninger, hetetokter, oppkast, kvalme, leddproblemer, sår hals, høyt blodtrykk, depresjon, utslett, hevelse i armer og ben, hodepine, søvnløshet, svakhet og hot blinker.

Osteoporose

Ifølge Medline Plus, kan Arimidex redusere tettheten i bein, forverring effekten av osteoporose. Dette kan føre til mulige pauser eller sprekker.

Alvorlige bivirkninger

Drugs.com lister alvorlige bivirkninger som: plutselig nummenhet i lemmer eller halve kroppen, forvirring, problemer med tale, syn eller balanse, hovne kjertler eller alvorlige allergiske reaksjoner. En lege bør kontaktes umiddelbart dersom du opplever noen av disse bivirkningene.

Reaksjoner

Fra Arimidex.com, "I en klinisk studie i tidlig brystkreft, hadde noen pasienter som tar Arimidex en økning i kolesterol. Hudreaksjoner, allergiske reaksjoner og endringer i blodprøver av leverfunksjonen er også rapportert."

Insight

Diskutere alltid alle spørsmål og bekymringer om bivirkninger med din lege eller helsepersonell før du tar noen medisiner.

Overgangsalder & Ginger

Ingefær kan best kjent som den viktigste ingrediensen av pepperkaker, men faktum er at det kan bidra til å lindre mange av bivirkningene av overgangsalder og peri-menopause, inkludert kvalme og hetetokter.

Ingefær som en kur

Ingefær har vært brukt i århundrer i Asia som en legende for alt fra en urolig mage og reisesyke til høyt blodtrykk. Det er kjent for antioksidantegenskaper som hjelper kroppen ved å redusere hevelse og hjelpe sirkulasjon.

Ingefær og overgangsalder

Selv om ingen vitenskapelige studier har blitt gjennomført, har tusenvis av kvinner tilbys anekdotiske bevis for at ingefær i mange forskjellige former bidrar med både hetetokter og kvalme i forbindelse med overgangsalderen. Det kan også bidra til å senke blodtrykket som er også noen ganger knyttet til overgangsalder.

Typer av Ginger

Ingefær er den ferskeste og mest bitter form av ingefær. Det vil holde for ca en uke ved romtemperatur og om en måned i kjøleskapet. Tørket ingefær varer litt lenger. Pulverisert ingefær kan finnes i de fleste krydder seksjoner og kan legges til oppskrifter. Krystallisert ingefær er ingefær rot som har blitt tørket, kokt i en sukker sirup og rullet i sukker. Det er ofte et godt valg for å lindre menopause symptomer fordi det er lett å bære.

Forberedelse

Rå ingefær kan være preges til en te og nippet hele dagen (tilsett honning for ekstra helsefordeler) og pulverisert ingefær kan legges til om noen laget oppskrift, stenket på popcorn eller blandet med en smør spredt for toast. Selv et glass ingefærøl kan bidra til å lindre menopause symptomer.

Forsiktighetsregler

Ingefær kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker, og på grunn av sin spiciness, kan det også føre til hetetokter hos noen kvinner. Det er best å starte med en liten mengde - kanskje et dryss av bakken ingefær på en yam - for å se hvordan kroppen din tåler det.

Fun Fact

Kong Henrik VIII mente ingefær kunne kurere pesten. Det kan ikke.

Tegn på alvorlig angst

Angst er en mental tilstand som ofte oppstår når en person opplever bekymring eller er under stress. I sin normale stadium, kan det være fordelaktig, siden det er mulig å varsler fare eller potensielt skadelige situasjoner. I sin alvorlige form, kan det være ødeleggende, forstyrrer normale livsfunksjoner og forårsaker en for å unngå muligens gunstige situasjoner på grunn av ekstrem frykt. Alvorlig angst lider ofte opplever panikkanfall der fysiske symptomer på sykdom kan resultere.

Miste kontakten med virkeligheten

Når angst fører til et panikkanfall, kan den enkelte føler at han er "utenfor seg selv." Han mange føler en følelse av å miste kontrollen over både sinn og kropp, som om han er gal. Det kan også være en medfølgende følelse av uvirkelighet, som om han er liksom løsner fra kroppen hans.

Føler Overveldet

Et annet tegn på alvorlig angst er følelsen av følelsen overveldet eller være fanget med ingen steder å flykte. Dette kan ofte forekomme i store folkemengder eller fra å være i et rom fullt av folk med ingen dør eller andre avkjørsel i sikte. For andre kan det være en frykt for at en tragedie er i ferd med å skje for eksempel når du er passasjer på et fly og tro det er i ferd med å krasje.

Pustevansker

Under en angst angrep, fysiske symptomer kan også manifest. For eksempel kan den enkelte har problemer med å puste normalt til et punkt der hyperventilering, eller unormal rask pust, vil oppstå. Personen kan også føle at han er choking eller har mistet evnen til å puste i det hele tatt.

Hjerteproblemer

Personens hjerte kan begynne å slå raskt til et punkt der han tror han er å ha et hjerteinfarkt. Dette kan være ledsaget av brystsmerter og en følelse av at han er i ferd med å miste bevisstheten.

Andre Signs

Andre tegn på en angst angrep kan omfatte frysninger, hetetokter, skjelving, kvalme og magekramper. I noen symptomene vil forsvinne når den opplevde trusselen har passert, mens i andre kan de dvele en stund til.

Hjem rette for Kvalme & hetetokter

Kvalme og hetetokter er to ubehagelig forhold som ikke alltid går sammen og vanligvis har svært forskjellige årsaker. Likevel er det visse urte og alternative løsninger som kan brukes til å behandle begge tilstander. Det er også noen gode sunn fornuft metoder som vil hjelpe deg å takle både kvalme og hetetokter. Det er nyttig å først skille mellom de to forholdene.

Hva er kvalme?

Du opplever bølger av kvalme og svimmelhet. Det er vanskelig å holde noe ned. Du vil ha en middel letter eller kurerer din kvalme. Men først må du finne ut hva som forårsaker det.

Hvis kvalme er forårsaket av matforgiftning, overdose eller gift, er systemet prøver å kvitte seg med dødelig gift. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp. Det samme gjelder hvis et hjerteinfarkt, nyre- eller leversykdom eller annen alvorlig tilstand som forårsaker kvalme. Men når du er sikker på at kvalme er ikke livstruende, er det mange gode hjem rettsmidler for å behandle den.

Hva er hetetokter?

Du er en kvinne som føler seg fin i det ene øyeblikket, og neste føles for varmt, blussende, svett og veldig ubehagelig. Du opplever en "hot flash" fordi blodårene, spesielt de i ansiktet, er strekke. Dette vasodilatasjon er forårsaket av hormonelle endringer i kroppen din, som regel på grunn av menopause. Medisinering kan eller ikke kan være indisert, men du vil ønske å behandle symptomene dine slik at du føler deg bedre. Det finnes en rekke hjem rettsmidler som kan hjelpe.

Hjem rettsmidler for kvalme

Peppermynte te og peppermints fungere bra for kvalme, men de må inneholde reelle olje av peppermynte, ikke bare smakstilsetning. Prøv også noen dråper olje av peppermynte i vann. Persille, salvie og rosmarin lindre gass og stimulere fordøyelsen. Ingefær, anis, kamille, kanel, fennikel, goldenseal og røde bringebær blad te all hjelp med kvalme. Ginger-ale og brus crackers kan hjelpe med kortsiktig kvalme (cracker er natron hjelper kvitt magen overflødig syre).

Et middel for reisesyke kvalme er akupressur. Ta høyre hånd tommelen og pekefingeren og bruke milde jevn press på huden mellom venstre tommel og pekefinger. Du bør føle kvalme minske. Frisk, kjølig luft vil også hjelpe. Varm, innestengt luft øker kvalme.

Hjem rettsmidler for hetetokter

Ingefær te, bringebær blad te og salvie te søtet med anis er alle effektive for hetetokter. Kamille og lind blomst te er også bra. Alltid holde luften rundt deg frisk og kjølig, spesielt når du sover; trykkende varme kan utløse en varm flash.

Klaseormedrue og dong quai kosttilskudd har fytoøstrogener - naturlig forekommende plantebaserte ikke-steroide østrogener som kan lette deg gjennom de hormonelle endringene som forårsaker hetetokter.

Hjem rettsmidler for Kvalme og hetetokter

Ingefær, kanel, anis frø, lakris rot, stjerneanis, fennikel, kamille og goldenseal all hjelp med både kvalme og hetetokter. Spesielt, anis, stjerneanis og fennikel inneholder fytoøstrogener, og de også hjelpe avgjøre magen. Og husk --- masse frisk, kjølig luft bidrar til å lette både kvalme og hetetokter.

Om Menopause med svimmelhet og kvalme

Om Menopause med svimmelhet og kvalme


En kvinne som når neste nivå av kvinnelighet kan fryde seg i å si farvel til rotet og smerte av hennes månedlige menstruasjon. Nå sier hei til overgangsalderen, et nytt kapittel i en moden kvinne livssyklus. Ingen flere tamponger, ikke mer oppblåsthet, ikke mer premenstruelt syndrom (PMS). Dessverre er denne nye endringen ikke uten ubehag, inkludert svimmelhet og kvalme.

Menopause

Mens er gresk for månedlig, og pausis betyr stoppe. Dette er den tiden i en kvinnes liv når eggstokkene produserer mindre østrogen og progesteron. Disse to hormonene er avgjørende for reproduksjon, så når en kvinne slutter å produsere dem, vil kroppen forandre på subtile måter. Ifølge The North American Menopause Society, oppstår overgangsalderen når en kvinne går 12 måneder uten menstruasjon.

Svimmelhet

Menopause symptomer vil ikke være den samme for hver kvinne. Dawn M. Olsen i overgangsalder A til Z sier litt svimmelhet relatert til menopause symptomer er forårsaket av endringer i blodårene i nervesystemet på grunn av lavere østrogennivå. Symptomer som hetetokter og migrene kan føre til svimmelhet og vertigo. Noen kvinner sliter med depresjon, irritabilitet, frustrasjon, humørsvingninger og angst, som alle kan forårsake anfall av svimmelhet.

Hvis en menopausal kvinne lider av leddgikt i halsen eller nakkesøylen, kan arteriene som går opp på baksiden av halsen som fører til hjernen blir komprimert og innsnevre strømmen av blod bærer hormoner. Dette vil også føre til svimmelhet.

Kvalme

Kraftig svimmelhet kan skape en følelse av svaiende, fallende eller spinne, som kan forårsake kvalme. Tilstanden blir verre med bevegelse. Menopausal tretthet forårsaket av søvnløshet og nattesvette kan skape en slags reisesyke.

En reduksjon i østrogen, hormonet primært ansvarlig for fettfordelingen hos kvinner, kan føre til anfall av kvalme. Progesteron, et betydelig hormon som produseres av eggstokkene, er viktig i balansering elektrolytter og sukker. Reduserte nivåer av dette hormon i overgangsalderen kan skape en ubalanse i prosessen, noe som fører kvalme.

Forsiktighetsregler

Det er ikke en god idé å automatisk anta et symptom som svimmelhet er forbundet med overgangsalderen, sier Dr. JoAnn Manson, sjef for forebyggende medisin ved Brigham and Women Hospital. Det kan være en ikke-relaterte tilstand, som en tumor, eller en bivirkning av andre midler, inkludert blodtrykk medisin og med østrogenbehandling.

Hvis du blir svimmel mens du kjører, sykle, krysset en gate, gå ned trapper eller ved hjelp av en kniv mens matlaging, kan du skade deg selv eller noen andre. Alvorlige tilfeller av svimmelhet eller kvalme kan kreve medisinsk behandling.

Tips

Hvis du føler deg svimmel, ligge ned før den passerer. Hold deg godt hydrert og ikke hoppe måltider. Svimmelhet og kvalme symptomer på overgangsalder kan føre til tap av matlyst, men hvis du ikke mottar de riktige kalorier og næringsstoffer for energi, vil du bare forverre symptomene dine.

Hvordan identifisere hetetokter

Hvordan identifisere hetetokter


I mange kvinner, utvikle hetetokter betyr overgangen til overgangsalder. Men kan hormonelle svingninger forårsaket av graviditet eller enda kjemoterapeutiske medikamenter forårsake hetetokter. Hypothalamus, som ligger på bunnen av hjernen din, bidrar til å holde kroppstemperaturen regulert. Hvis hypothalamus får en blandet signal grunn av utelatte østrogennivå, reagerer kroppen din ved å utvikle ubehagelige symptomer. Mens noen kvinner kan tolerere hetetokter, kan søvnforstyrrelser og depresjon være et resultat av nighttime hetetokter, indikerer Mayo Clinic. Hvis hetetokter forstyrre livet ditt, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan identifisere hetetokter

gjenkjenne indikatorer på en varm flash kommer på. The University of Iowa Health Care bemerker at hetetokter utvikle seg som en varmende følelse i brystet som vandrer til hodet. Mildt press kan også bli følt i hodet under en varm flash.

Merknad hvis du begynner å svette oftere enn vanlig. Kroppen din reagerer på hetetokter ved å produsere mer svette i et forsøk på å kjøle deg ned.

Undersøk kroppen din etter tegn på flushing, som kan følge med hetetokter. Flekkete røde flekker vises på øvre bryst og ansikt.

Observer når du opplever dine symptomer og hvor lenge de varer. Hetetokter kan vare så lenge som 10 minutter, ifølge National Institute on Aging. Hetetokter kan også forekomme flere ganger om dagen eller noen få ganger i uken.

Kontroller for andre tegn på hetetokter. Føler kjølig etter en varm flash passerer er en vanlig følelse. Andre tilhørende hot flash tegn er følelsen kvalm, har en racing hjerteslag og svimmelhet.

Hint

  • Holde kjølig kan hjelpe deg med å unngå å utløse hetetokter.
  • Unngå koffeinholdige drikker, kan krydret mat og alkohol hindre hetetokter.

Botemidler for hetetokter om natten i overgangsalder

Menopause er en vanskelig opplevelse for en aldrende kvinne. Det er en tid med smerter, smerter og kroppen endringer. En av de mest hyppige opplevelser for en kvinne i overgangsalderen er en varm flash. En varm flash er den plutselige intens følelse av varme i kroppen. Mangelen på østrogen i kroppen fører til at kroppen til feil og feiltolke om det er varmt eller kaldt. Hvis kroppen mener det er iskaldt, vil den sende en varm flash for å kompensere for at opplevd kulde. Hetetokter er svært ubehagelig, men lar seg behandle i vidt forskjellige måter.

Hjem Behandlinger

Når levende gjennom overgangsalderen, kan det være lett å utløse hetetokter. En liten endring i kroppstemperatur kan føre dem. Iført et par lag med klær kan være nyttig, som du alltid kan fjerne klær hvis du føler for varm. En strøm av frisk luft gjennom huset kan være nyttig. En klimaanlegget eller bare noen få åpne vinduer kan holde luften i bevegelse. Noen ganger kan en kald drikke vil også hjelpe. Holde deg kjølig kan bidra til å unngå alvorlighetsgraden av hetetokter. Spise sunt vil bidra til å regulere hetetokter. Unngå varm mat, koffeinholdige drikker og alkohol. Yoga, meditasjon, avslapping og andre stress unngåelse teknikker bidra sterkt. Deep abominal puste, 15 minutter to ganger daglig, kan bidra til å redusere hetetokter. Du kan også bruke denne teknikken i begynnelsen av en varm flash. Ikke røyke eller slutte å røyke reduserer også sjansene for en varm flash.

Medisiner

Noen ganger hvis de hetetokter er intens nok, kan legemidlet være nødvendig. Hormonbehandling vil erstatte østrogen i kroppen din. Dette kan minimere dine angrep. Noen ganger vil progesteron benyttes. Dette er en produsert form av østrogen. Antidepressiva kan også være nyttig i behandling av hetetokter. Leger kan foreskrive medisiner som kalles selektive serotonin reopptakshemmere og serotonin og noradrenalin reopptakshemmere. Antidepressiva som bruker disse inkluderer Effexor, Paxil, Prozac, Celexa og Pristiq. Disse antidepressive midler har blitt funnet å redusere hetetokter. De er ikke så effektiv, men. De også forårsake bivirkninger som kvalme, svimmelhet, vektøkning eller seksuell dysfunksjon. Gabapentin eller Neurontin, et legemiddel som brukes til behandling av beslag og helvetesild, kan brukes til å redusere hetetokter.

Kosttilskudd

Kosttilskudd er en av de mest populære behandlinger for menopause. Klaseormedrue er en smør plante som har vært brukt i Europa til å behandle hetetokter. I det siste har det blitt populært med kvinner i USA. Det behandler mange menopause symptomer, spesielt hetetokter. Klaseormedrue har vært knyttet til mindre tilfeller av leverskader, hodepine, magesmerter, tunge bein og vektøkning. Soya har blitt foreslått som en annen naturlig supplement for hetetokter. Soya er en mer vanlig mat i asiatiske land, og det har blitt rapportert at kvinner i disse landene lider færre hetetokter enn i andre deler av verden. Soya-forbindelsen er lik østrogen, og dette kan være grunnen til at det fungerer. Imidlertid har andre studier vist at soya har liten eller ingen virkning.

Cures for overgangsalderen hetetokter og nattesvette

Når østrogennivået reduseres på grunn av overgangsalder, reduserer kroppens evne til å hele tiden regulere temperaturen også. Dette kan resultere i intense perioder hvor kvinner føler spylt med varme, også kjent som en hetetokter eller nighttime hetetokter (nattesvette). Både medisinske og naturlige behandlinger kan redusere slike menopausale symptomer.

Medisinske alternativer

Hvis hetetokter forstyrre ditt liv og arbeid eller vare i lengre perioder, bør du oppsøke lege. Den vanligste behandlingen er hormonbehandling, noe som innebærer å ta østrogen for å kompensere for hva kroppen ikke gjør. Imidlertid er østrogenbehandling ikke er egnet for noen kvinner, som for eksempel de med hjertesykdom eller en historie av brystkreft; progesteron kan være foreskrevet i stedet. Også potensielt effektiv mot hetetokter er antidepressiva som virker på nervesystemet, slik som Prozac og Paxil; Imidlertid, kan de forårsake slike bivirkninger som svimmelhet, kvalme og vektøkning. Andre legemidler kan legen forskrive inkluderer gabapentin (et anfall medisiner) og klonidin (høyt blodtrykk medisinering).

At-Home rettsmidler

Kjøl deg ned med isposer, kjølig dusj og kald drikke. Du kan finne noen lettelse ved å ta en vitamin E supplement av 800 hormonspiral en dag i fire uker. Urter som rødkløver og klaseormedrue kan gi lindring, men bruker bare som anvist.

Forebyggende behandlinger

Ledende en sunnere livsstil kan bidra til å forhindre eller redusere symptomene. Øvelse 30 til 60 minutter om dagen minst fire ganger i uken. Spis en diett fylt med frukt, grønnsaker og helkorn. Slutte å røyke. Unngå krydret mat og alkohol.

Natural Relief for hetetokter med Wild Yam Kapsler

Mange kvinner opplever ubehagelige symptomer i overgangsalder som inkluderer hetetokter, tretthet og humørsvingninger. Vanligvis er hormonbehandlinger som brukes til å behandle disse symptomene er fremstilt av syntetiske forbindelser og har alvorlige bivirkningen risikoer, inkludert blodpropp, hjerteinfarkt og en økning i forekomsten av brystkreft. Wild yam kapsler gi en alternativ og naturlig måte å oppnå hormonbalansen i overgangsalderen, mens lindrende moderat til alvorlige hot flash symptomer.

Naturlig plante hormon

Naturlig lindring for hetetokter kan fås med wild yam kapsel kosttilskudd. Wild yam planter produserer en plante hormon som er nesten nøyaktig det samme som det kvinnelige hormonet kalles progesteron. Hormonet funnet i wild yam anlegget kan tas av kvinner i overgangsalderen for å balansere uberegnelig hormonnivåer. Ved å balansere hormonnivået, mange kvinner opplever færre og mindre alvorlige hetetokter. Fordi wild yam kapsler er et naturlig hormon terapi, er det ingen alvorlige bivirkninger som blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Bivirkninger og dosering

Mens du tar wild yam kapsler for hetetokter, for de første ukene noen kvinner kan oppleve magesyke som kvalme, oppkast eller diaré. Stick med din naturlige hormon program, fordi etter hvert vil kroppen din bli vant til wild yam hormonell supplement.

Wild yam kapsler er laget av den tørkede roten av wild yam plante som har blitt pulverisert og innkapslet. Den anbefalte dosering er å ta 2-4 kapsler om dagen. Den er også tilgjengelig i skjær form, ta 1/2 ts. tre til fem ganger om dagen.

Tilgjengelighet

Mange ulike kosttilskudd laget av vill yam er tilgjengelig på helsekostbutikker. Mer og mer, som fordeler og brukervennlighet er oppdaget, er disse kosttilskudd blir tilgjengelig i stoff butikker og masse detaljister. Alternativt, for de kvinnene som har en hard tid å svelge en stor kapsel, er wild yam tilgjengelig i kremform. Dette kan lett anvendes på områder av kroppen, slik som indre lår-området, øvre bryst og den indre arm-området.

Advarsler

Noen kvinner kan oppleve lettelse i noen uker mens du bruker wild yam kosttilskudd eller krem. Hvis du har alvorlige bivirkninger som elveblest eller brystsmerter, bør du kontakte lege.

Likeledes, hvis du bruker wild yam kosttilskudd ikke fullt ut ta opp problemet med hetetokter i overgangsalderen, bør du kontakte lege for andre behandlingstilbud.

Hva du skal ta for hetetokter?

Overgangsalder og hormonelle ubalanser er de vanligste årsakene til hetetokter hos kvinner. Hetetokter vanligvis ikke krever behandling, men det finnes medisiner du kan ta hvis de blir for belastende.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling bidrar til å administrere hormon ubalanser. Østrogenterapi er den mest vanlig foreskrevet hormonbehandling. Kvinner som har lidd av brystkreft eller blodpropp bør ikke ta østrogen; de kan ta progesteron i stedet.

Antidepressiva

Antidepressiva - som Effexor, Paxil, Celexa eller Pristiq - tatt i lave doser kan hjelpe lindre hetetokter. Disse medisinene kan gi bivirkninger som kvalme og vektøkning.

Gapabentin

Kvinner som har hetetokter om natten kan finne lindring ved å ta gapabentin (merkenavn Nuerotin), som brukes i behandling av helvetesild og beslag.

Klonidin

Klonidin er en hypertensjon (høyt blodtrykk) medisiner som kan hjelpe med hetetokter. Det kan føre til bivirkninger, slik som døsighet og forstoppelse.

Sedativa

Milde beroligende midler (for eksempel Bellergal-S) kan bidra til å redusere hetetokter ved å redusere intensiteten av hjernens aktivitet.

Botemidler for nighttime hetetokter

Hetetokter og nattesvette er vanlige bivirkninger av overgangsalder. Hvis du kan administrere dine hetetokter uten signifikant påvirkning av din livsstil, så du ikke trenger å bekymre deg for å behandle dem; de vil gå bort når overgangsalderen går. Hvis imidlertid nighttime hetetokter forstyrre din evne til å sove komfortabelt, bør du søke råd fra legen din og utforske behandlingsalternativer.

Ufrivillig barnløshet

Legen kan anbefale hormonbehandling, inkludert østrogen og progesteron terapi. Du kan ikke ta østrogen alene med mindre du har hatt en hysterektomi, fordi østrogenbehandling kan øke sannsynligheten for å pådra livmorkreft (kreft i slimhinnen i livmoren). I dette tilfellet, kan du ta en kombinasjon av østrogen og progesteron terapi eller progesteron alene.

Hormonbehandling kan lindre symptomer på overgangsalder, inkludert hetetokter. Ifølge Mayo Clinic, bør du ta den minste dosen mulig å lindre symptomene dine, og ta terapi for den korteste tiden som trengs. Dette er fordi hormonbehandling kan sette deg i fare for andre problemer, for eksempel hjertesykdom.

Reseptbelagte legemidler

Det er andre legemidler kan legen anbefale for behandling av hetetokter, men ingen av dem har blitt godkjent for dette formål av FDA. Noen antidepressiva har vært kjent for å kurere hetetokter, men de kan også foreta en risiko for bivirkninger som kvalme, svimmelhet, vektøkning og seksuell dysfunksjon. Legen din vil hjelpe deg å veie fordelene kontra risikoen for deg.

Gabapentin er et medikament som tradisjonelt brukes til å behandle anfall og helvetesild, men det har også vist lovende resultater i behandling av hetetokter, spesielt om natten.
Clonindine er et medikament som vanligvis brukes for høyt blodtrykk, men det kan også være effektiv for å hjelpe til behandling av hetetokter. Clonindine kan forårsake døsighet eller svimmelhet, men hvis tatt om natten kan du lette disse symptomene.

Livsstil og hjem rettsmidler

Du kan endre et par ting om din livsstil og bidra til å gjøre dine hetetokter mindre alvorlige. Prøv å holde soverommet kjølig om natten ved hjelp av en vifte eller air condition, og slitasje lette pyjamas til sengs. Dette kan hjelpe deg med å redusere kroppstemperaturen, som vil hjelpe deg med dine symptomer fordi en topp i temperaturen kan utløse en varm flash.

Du bør også se på kostholdet ditt. Spicy mat, koffein og alkohol kan alle utløse hetetokter. Unngå disse matvarene generelt, men spesielt om kvelden før sengetid.

Bortsett fra å forbedre din generelle helse, hvis du slutter å røyke kan du også hjelpe hetetokter. Røykere har større risiko for å utvikle hetetokter, så hvis du slutte å røyke kan du redusere risikoen.

Hva fruktjuicer hjelpe med hetetokter?

Hva fruktjuicer hjelpe med hetetokter?


Hetetokter føre hotness på ansiktet og overkroppen ledsaget av rask hjerterytme, svetting, svimmelhet, hodepine, svakhet og kvalme. Fruktsaft som er blitt vist å bidra til å lindre symptomene og redusere hyppigheten av hetetokter. Drikker fruktjuice er en naturlig måte å kontrollere hetetokter med ingen av bivirkninger av østrogenbehandling. Juice hjelper senke kroppstemperaturen og inneholder aktive ingredienser som kan redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av hetetokter.

Pomegranate Juice

Pomegranate juice inneholder antioksidanter som kalles flavonoider samt vitaminene A, C og E. En naturlig form for østrogen, kalt østron, er i granateple juice og kan bidra til å erstatte noen av de tapte østrogen som forårsaker hetetokter. En diett rik på antioksidanter, vitamin C og bioflavonoider har vist seg å redusere symptomer. Det kan også hjelpe med tretthet og depresjon i forbindelse med hetetokter.

Bete Juice

Bete juice er en meget kraftig grønnsak som inneholder vitaminene A, B, C, niacin, folat og betakaroten som kan redusere symptomene. Blanding bete juice med andre juicer som eple, gulrot, tomat, agurk og selleri kan gjøre for en drink rik på næringsstoffer og lindrer egenskaper. De fleste av disse andre juice også inneholder vitaminer A, er lav i kolesterol og natrium B og C. Agurk juice, er eplejuice en utmerket kilde til fiber og gulrot juice kan hjelpe fordøyelsen. Denne kombinasjonen grønnsaksjuice kan hjelpe rense og avgifte kroppen, bidrar til å holde deg sunn når du lider av hetetokter som det er viktig å holde din styrke opp. Drikk saften tre ganger om dagen.

Rabarbra Juice

Rabarbra saft har vist seg å redusere forekomsten av hetetokter, slik dette er en stor bestanddel til bruk i fruktjuicer. Rabarbra også inneholder vitamin A, C, K og B folat, er rik på kalium, kalsium, magnesium og fosfor. For en endring, legge inn noen jordbær og blidgjøre med honning.

Juice Tilsetningsstoffer

Rejuv består av urter og planter som er blandet med fruktjuicer for bedre absorpsjon for å redusere symtoms. Rødkløver, som inneholder genistein og daidzen, er bra for å redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av hetetokter. Sage er tradisjonelt brukt for å hjelpe hetetokter. Bringebær blader bidra til å lindre kramper i livmoren. Pau D'Arco holder opp immunforsvaret. Blå cohosh regulerer menstruasjonssyklusen og letter kramper. Tayuya lindrer tretthet og depresjon. Ta en dråpe i morgen for en til to måneder.

Matvarer som lindrer overgangsalderen hetetokter

Hetetokter er et vanlig symptom på overgangsalder, karakterisert ved en plutselig ubehagelig følelse av overdreven varme. Noen kvinner har alvorlige hetetokter som forekommer flere ganger om dagen, noe som får dem til å svette voldsomt og føler deg svimmel og kvalm.
Mye oppmerksomhet i media har fokusert på noen matvarer som er forbundet med færre menopausale symptomer, men å redusere hyppigheten av hetetokter har mer å gjøre med hvilke matvarer for å unngå enn de som til forbruker. Bare et par av stoffene har vist noe løfte for lindrende eller redusere hetetokter.

Soy

Mye oppmerksomhet er betalt til soya på grunn av lavere frekvens av hetetokter hos kvinner som bor i enkelte asiatiske land der soya er en vanlig kosttilskudd komponent. The Mayo Clinic bemerker at disse kvinnene er to tredjedeler mindre sannsynlighet for å rapportere hetetokter og andre overgangsplager enn kvinner som bor andre steder.

Mangel på Vitenskapelig dokumentasjon

På den annen side har de fleste vitenskapelige studier av økt soyaforbruk hos kvinner med hetetokter fant ingen signifikante fordeler. Det er vanskelig å isolere en komponent fra den tradisjonelle asiatisk diett som soya, som diett har også mindre fett, mindre kjøtt og grønnsaker mer enn moderne vestlige dietter.

Svart cohosh

En tysk studie av mer enn 600 kvinner fant en signifikant forbedring i hetetokter og andre overgangsplager hos kvinner som tok 20 til 60 milligram av urten klaseormedrue tre ganger daglig. På den annen side, en klinisk studie finansiert av National Institutes of Health fant klaseormedrue å ha noen bedre effekt enn placebo.

Unngå varme-produserende mat

Matvarer som kan forårsake en svak økning i kroppstemperatur og noen svette i ikke-menopausale individer kan føre til overgangsalderen hetetokter. Disse omfatter alkohol, koffein og krydret mat.

Dairy

Kvinner opplever hetetokter kan være lurt å holde en food journal og se om de kan spore hvilke stoffer forårsake problemer. Melkeprodukter, for eksempel, blir ofte rapportert som skjerpende hetetokter. Dette kan slå inn i en ond sirkel som postmenopausale kvinner rådes til å øke melkeinntak for å øke kalsium og forebygge osteoporose.

Sukker

Overdrevent inntak av raffinert sukker også kan føre til hetetokter. Høyt sukkerinntak er relatert til økt hjertefrekvens og skarpe overspenning og faller i blodsukker, som alle kan forårsake svette selv i ikke-menopausale individer.

Naturlig mat for hetetokter

Naturlig mat for hetetokter


Hetetokter er plutselige, periodisk økning i kroppstemperatur, og er den vanligste symptom på overgangsalder. Om lag 75 prosent av kvinnene vil på enkelte punkt opplever hetetokter, men hyppigheten og intensiteten vil variere. Gjøre justeringer til din livsstil og kosthold har vært effektive naturlige rettsmidler i å håndtere hetetokter.

Hva skal unngås

Visse matvarer og drikkevarer kan være bidragsytere på hetetokter, så du bør unngå dem når det er mulig. Krydret mat samt varme drikkevarer kan føre til hetetokter. Unngå alkohol så vel som noen koffeinholdige drikke som kaffe og te.

Urter

Klaseormedrue er et plantebasert urt som reduserer menopausale symptomer, inkludert hetetokter. Studier har vist blandede resultater, selv om mange kvinner rapporterer det effektivt. Selv om det ennå ikke er påvist, har det vært noen linker relatert klaseormedrue til leverproblemer. Resultatene tyder også på at nattlysolje kan redusere hetetokter; derimot, kan bivirkninger være kvalme, diaré og fordøyelsesbesvær. Alltid snakke med legen din før du tar noen urte rettsmidler.

Linfrø

En sommer 2007 studie utført ved Mayo Clinic og publisert i "Journal of the Society for Integrative Oncology" rapporterte foreløpige funn at linfrø ikke bidra til å redusere hetetokter. Etter seks uker med inntak av 4 ss. av flaxseeds hver dag, rapporterte deltakerne en 50 prosent reduksjon i hetetokter. Det må være mer forskning for å bekrefte disse funnene, men kvinner kan starte med 2 ss. hver dag og se om det er nyttig i å håndtere hetetokter.

Hva er årsakene til alvorlige hetetokter hos menn?

Hva er årsakene til alvorlige hetetokter hos menn?


Menn kan oppleve hetetokter akkurat som kvinner kan. Faktisk er det ikke uvanlig. En hot flash er en intens følelse av varme som kommer plutselig. Nakken, ansiktet og overkroppen er overvunnet med en ubehagelig kald og klam følelse. Menn kan oppleve hetetokter så mange som 10 ganger om dagen. Hver av dem kan vare fra noen få minutter til en time. Andre symptomer som kvalme, irritabilitet, angst og en raskere hjertefrekvens kan følge hetetokter.

Ufrivillig barnløshet

Forskning viser at menn kan oppleve en flerdimensjonal endring av livet, sin egen versjon av overgangsalder. Det kalles Ufrivillig. Det kan vare mellom fem og 15 år. De opplever et plutselig fall i testosteron, kjønnshormonet. I tillegg til å inntreffe i løpet mannlige overgangsalderen, kan dette alvorlig endring oppstå under prostata kreft behandling eller etter en lege fjerner testiklene. De lave nivåer av testosteron forårsake hypothalamus å tenke kroppen er overopphetet. Så, blodkar utvides til å tvinge varme til å forlate kroppen. Kroppen prøver å holde hodet kaldt og unngå overoppheting. Dermed menn føler hetetokter.

Betraktninger

Menn som opplever hetetokter skal til lege, som kan utføre en blodprøve for å se om årsaken er en testosteronmangel også kjent som mannlig hypogonadisme. Behandling kan være rettet mot årsaken til hetetokter. Hvis det ikke er mulig, vil legen sannsynligvis forskrive medisiner som løser symptomene.

Oppløsning

Hetetokter som er et resultat av Ufrivillig barnløshet kan behandles med bioidentical testosteronbehandling. Hvis menn som gjennomgår prostatakreft behandling blir gitt små doser av østrogen, som hjelper kvinner med hetetokter, vil deres episoder også avta. Menn bør se en hormon spesialist for å sørge for at årsaken er korrekt identifisert, og for behandling.

Andre årsaker

Det er andre forhold som kan føre hetetokter hos menn. Hypoglykemi og hypotensjon kan føre til episoder. Hvis du har en svulst i hypothalamus eller hypofysen, kan symptomer som speilet hetetokter oppstå. I tillegg kan infeksjoner som hiv eller tuberkulose føre til hetetokter.

Mestring

Hvis du opplever hetetokter, kan legen anbefale at du unngå å drikke alkohol eller koffeinholdige drikker. Det finnes også spesielle dietter som antas å begrense hyppigheten av hetetokter. Menn kan også utvikle et utslett på ansiktet eller halsen mens opplever en varm flash. Tilhengere av alternativ medisin mener at det er kosttilskudd som kan dempe hetetokter. Klaseormedrue, vitamin E, soya og rødkløver er sagt å redusere episoder.

Hvordan unngå hetetokter Natural Way

Hetetokter er generelt beskrevet som opplever fysisk og følelsesmessig drenering sammen med hodepine, kvalme, søvnløshet, svetting og rødhet på brystet, halsen og ansiktet. For å hindre eller redusere hot flash flare ups, er det en rekke naturlige løsninger som du kan utforske å effektivt bekjempe symptomene.

Bruksanvisning

•  Pust dypt og sakte når du føler at en hot flash kommer på. Prøv å utvide brystkasse som du puster å utløse parasympatiske nervesystemet funksjoner og bidra til å regulere normal kroppstemperatur. Også, dyp pusting er et flott for lindrende stress, som også utløser hetetokter.

Spis akkurat den rette mengden mat. Fordøye store mengder mat på en gang øker kroppstemperaturen. Til kvinner som er på deres menopausal alder, ofte resulterer dette til hot flash fakkel-ups. Det ville være bedre å spise mindre og hyppigere måltider i løpet av dagen.

Spis riktig type mat for å unngå å snuble din hot flash knappen. Vær på vakt mot å spise mat som vanligvis utløser anfallene. Varm og krydret mat, samt varm drikke og alkohol er vanlige flash beslutningstakere.

Drikk vann. For alle som er utsatt for å få hetetokter, bor hydrert er avgjørende for kroppens kjølesystem. Drukket opp 48 gram vann i løpet av dagen vil hindre kroppen fra overoppheting.

Slutte å røyke. Tobakk er en av de kjente utløsere av hetetokter. I tillegg til å røyke tobakk sigaretter, er det også viktig å holde seg borte fra å bruke rør eller skråtobakk.

Oppbevares kjølig. Under varme og fuktige årstider, gi opp dine dyner for flere lag med lys dekker å holde deg kjølig. Skru ned termostaten, åpne vinduene og sette ditt hjem ventilasjonsanlegget til å fungere.

Unngå bor utendørs under varme og fuktige årstider. Avkall turer til badestamp. Nøkkelen til naturlig unngå hetetokter fra å komme er ved å bo på kule spots, noe som hindrer kroppen i å varme opp.

Bruk klær med lag og fukttransporterende. For eksempel kan du bruke en lys singlet over en bluse. Dette bør tillate deg å slippe bluse i tilfelle kroppen din plutselig begynner overoppheting. Det er nye stoffer som kan transporterer ut svette vekk fra huden og etterlater den kjølig og tørt.

Ta en yoga klasse for å håndtere stress. Stress vil alltid være en del av livet ditt. Men for å unngå hetetokter, må du lære hvordan du kan redusere stress. Mange kvinner har gjort det ved å gjøre meditasjon, yoga og andre avspenningsteknikker. Får regelmessig massasje er også nyttig i denne forbindelse.

Øvelse daglig. Trening er den sunneste måten å øke aktivitetsnivået, som tilfeldigvis har en positiv effekt i å unngå omtrent alt som utløser hetetokter.

Tips og advarsler

  • Hetetokter begynner vanligvis før en kvinne har sluttet å ha menstruasjon og stoppe et par måneder etter at perioden har stoppet. En vanligvis milde og sjeldne hot flash angrep kan lett bli løst ved hjelp av en vifte og et glass kaldt vann eller juice. Koffein og slankepiller ble også funnet å forårsake hot flash flare ups.

Tegn av hetetokter

Tegn av hetetokter


Hetetokter er ofte oppleves av klimakterium og kvinner, men kan også skje hos yngre kvinner som lider av hormonelle ubalanser eller vanskelige perioder. Hetetokter er også referert til som nattesvette fordi mange kvinner opplever dem i kveldstimene. Mens den typiske hot flash kommer og går raskt, det er de som kommer langsomt, og somle.

Aura

Ett tegn på at en hot flash kan starte, er den "aura" opplevelse. Breastcancer.org forklarer at en aura er en intens følelse av uro som kommer over noen kvinner, som varsler dem om at en varm flash er eminente. Noen ganger kan en liten følelse av kvalme kan også følge med aura.

Panikk

Noen ganger, vil kvinner beskrive en engstelig følelse som kommer over dem umiddelbart før en hot flash. Til tider kan angst være så alvorlig; det kan speile et panikkanfall. Ifølge Education Resources Information Center er det løpende undersøkelser som forskere håper vil avsløre paralleller mellom hetetokter og panikkanfall.

Svimmelhet, hodepine og svakhet

Foregående en varm flash, svimmelhet eller en følelse som rommet er spinning kan forekomme at noen ganger kan være så intens, at hot flash lidende føles ut av balanse, og kan selv trenger å sitte ned. En hodepine kan også være et tegn på at en varm flash er rett rundt hjørnet; varierende mellom mild og av migrene intensitet. En følelse av svakhet kan også føre.

Er det varmt her?

OBGYN.net sammen den varme flash fenomenet til en termostat; kontinuerlig slå av og på. Under varmefasen av den varme flash, kan intensiteten være av en slik høy grad at huden kan synes å være røde og spylt med farge. Noen kvinner beskrive varmen av en hot flash å føle seg som et inferno som får dem til å svette voldsomt.

Lav kroppstemperatur

Kokiller er den del av den varme flash som kan være mest krevende. Hvis frysninger vanligvis vises før en hot flash, kvinnene som opplever dem er vanligvis altfor klar over hva som vil følge. Men hot flash lider som opplever frysninger etterpå noen ganger velkommen kalde følelser med åpne armer, vel vitende om at det verste av hot flash er over.

Kan du ha hetetokter, mens du får mensen?

Opplever hetetokter i menstruasjonen er ikke uvanlig, selv om mange kvinner opplever hetetokter før utbruddet av sine menstruasjon. En varm flash er en intens utbrudd av varme som vanligvis treffer den øvre del av kroppen, i henhold til 34-menopause-symptoms.com. For mange kvinner, vil den hot flash starte i hennes nakke, hodebunn eller hodet eller i ørene eller rett under brystet. Hjertet ditt kan begynne å slå seg raskt i løpet av hot flash, etterfulgt av kraftig svetting.

Grader

En varm flash kan vare bare et øyeblikk, eller det kan vare i opptil fem minutter. Hyppigheten av hetetokter øker som en kvinne nærmer seg overgangsalderen. Graden av en hot flash kan variere. Noen kvinner opplever en veldig mild versjon som er knapt verdt å nevne. Det medfører ikke dem til å stoppe uansett hva de gjør og riv vekk klærne deres. En moderat hot flash vil resultere i svette og vare lenger enn en mild en. En alvorlig hot flash er så intens at kvinner begynner febrilsk disrobing og dash å stå foran den åpnet døren til fryseren.

Hypothalamus

Når en kvinne er på hennes periode og rett før perioden begynner, er hennes hormoner svinger som en gal. Det antas at en varm flash er et resultat av varme regulerende området i hjernen, hypothalamus, over-produksjon av varme. Dette skjer når østrogennivåene reduseres i løpet av menstruasjonssyklusen, noe som fører til kroppstemperatur å eskalere.

Hormoner

En kvinnes østrogennivået dip som hun går inn i den andre delen av hennes menstruasjonssyklus. På dette punktet, progesteron, et annet hormon, tar ledelsen. Når østrogen faller av, dette fører til hypothalamus til å produsere mer serotonin og norepinephine. Hypothalamus kan oppdage en økning i kroppstemperatur på hvilken tid utgivelser det disse kjemikaliene som ber blodårene utvider seg slik at varmen kan frigis. Dette resulterer i varmt blinker og svetting.

Urovekkende

En varm flash kan være forvirrende første gang en kvinne opplever en. Blitsen kan være ledsaget av angst, svimmelhet, kvalme og hodepine. En kvinne kan oppleve kalde frysninger etterpå fordi hennes klær og kroppen er våte. Hvis hot flash oppstår om natten, vil dette forstyrre søvnen din. Østrogennivået er lavt i løpet av natten, noe som er grunnen til at kvinner har en tendens til å oppleve nattesvette.

Taming hetetokter

Hetetokter kan temmes hvis du holder deg hydrert, regelmessig mosjon og unngå varm, krydret mat, samt koffein, sukker og alkohol. Spise en balansert diett som er rik på korn, grønnsaker, protein, fiber og frukt.