Digidexo.com

Hva er behandlingen for gallestein?

Galleblæren utgivelser galle, et stoff som produseres i leveren som hjelpemidler i fordøyelsen. Gallestein formen når denne galle stivner på grunn av tilstedeværelsen av overskytende kolesterol eller bilirubin (en substans som er involvert i å bryte ned de røde blodceller), eller hvis galleblæren ikke tømmes skikkelig. Gallestein er ganske vanlig og for mange, ikke føre til problemer og ikke krever noen medisinsk intervensjon. Hvis de forårsaker smerte eller ubehag, behandling alternativer er tilgjengelige for å bli kvitt dem, samt strategier for å behandle symptomer og redusere dannelsen av nye steiner.

Kirurgi

Hvis du er plaget av hyppige smertefulle gallestein angrep, kan legen utføre en kolecystektomi, en operasjon som fjerner galleblæren. Galleblæren er ikke et viktig organ for å overleve og fjerning vil ikke påvirke dine fordøyelsesprosesser.

Andre konvensjonelle behandlinger

Medisiner for å oppløse gallestein er et annet alternativ. Ursodiol, en muntlig gallesyre, virker på kolesterol steiner og arbeider i om lag 40 prosent av pasientene. Moctanin gis ved injeksjon direkte inn i gallegangen eller galleblæren til å oppløse steiner.

Litotripsi, kjent som sjokkbølgebehandling, bidrar til å bryte opp steiner.

Kosthold og kosttilskudd

Visse diettforslag kan avhjelpe symptomer og redusere dannelsen av nye steiner. Gjør fiber og antioksidanter ved å spise matvarer som frisk frukt og grønnsaker samt umettet fett som de som finnes i fisk og nøtter som en fast del av kostholdet ditt. Spis mat rik på B-vitaminer og jern slik som hele korn, mørke grønne blader og sjø grønnsaker. Spis mindre rødt kjøtt og få protein hovedsakelig fra bønner, kaldt vann fisk, tofu og magert kjøtt. Unngå alkohol i tillegg.

Ta en multivitamin daglig for å løse eventuelle ernæringsmessige mangler i kostholdet. Phosphatidylcholine kan bidra til å oppløse gallestein; ta 300 til 2000 mg daglig.

Herbal behandlinger

Melk tistel hjelper avgifte leveren og galleblæren; ta 80 til 160 mg tre ganger daglig. Globe artisjokk støtter leveren og galleblæren helse; ta 250 til 500 mg tre ganger daglig. Gurkemeie støtter leveren helse; ta 300 mg tre ganger daglig.

Akupunktur og fysikalsk medisin

Akupunktur behandlinger kan være til nytte ved å lindre smerter og spasmer, oppmuntrende riktig galle flyte og gjenopprette den generelle helsen til leveren og galleblæren. Hvis du opplever smerte og hevelse fra gallestein, bruke lakserolje til en ren klut og plassere direkte på magen. Dekk kluten med plastfolie og legg en vannflaske eller varmepute over pakken; fortsette i 30 til 60 minutter. Bruk i tre påfølgende dager.