Digidexo.com

Hva Senker LDL, øker HDL, og Senker Samlet triglyserider?

Folk tenker ofte "kolesterolet" er noe bra for kroppen din. Det finnes ulike komponenter til totale kolesterolnivået, og det er viktig å beholde det gode kolesterolet i kroppen din samtidig som den begrenser matvarer som tilbyr dårlige kolesterolet, slik at kroppen kan fungere optimalt.

LDL

Low-density lipoprotein anses som dårlig for kroppen din, og bør begrenses i kosten. Et høyt nivå av LDL kolesterol i kroppen kan føre til hardere og fortykkelse av arterieveggene, forårsaker blodet å strømme mindre jevnt, og kan forårsake et hjerteinfarkt eller hjerneslag oppstår. Det finnes en rekke måter å forbedre din LDL kolesterol uten medisiner, som for eksempel forbruk av moderate mengder alkohol, hyppig trening og ikke røyke.

HDL

High-density lipoproteiner er bra for kroppen din, og bør opprettholdes for god helse. HDL er ansvarlig for gjennomføring kolesterol bort fra arterielle stier og tilbake til leveren, hvor kroppen kan utvise den. Lave nivåer av HDL kan føre til hjertesykdommer, som kan høye nivåer av LDL. Du kan selvsagt heve HDL nivå ved å trene, å miste vekt hvis du er overvektig og røykeavvenning.

Triglyserider

Triglyserider er en type fett som er gjort i kroppen, og det er viktig å holde triglyseridnivåer lav. Høye nivåer av triglyserider er funnet hos personer som er fysisk inaktive, er overvektig, konsumerer store mengder alkohol, spiser mye karbohydrater eller røyk.

Diett

Kosthold spiller en viktig rolle i å senke LDL og triglyserider. Spis mat høy i løselig fiber, som for eksempel havre og epler. Sørg for å ofte bruker valnøtter og mandler, fisk, olivenolje og appelsinjuice for å holde LDL nivåer fra å bli farlig høy.

Trening

Trening er svært effektivt for å forbedre kolesterolet, som det senker LDL nivåer og øker HDL nivå. Uavhengig av om det er daglige aktiviteter eller kraftig mosjon rutiner, får mosjon blodet sirkulerer gjennom kroppen og bedrer kolesterolet.