Digidexo.com

Psykologiske og fysiske virkningene av kosten

Psykologiske og fysiske virkningene av kosten


Når kosten, er det viktig å kjenne til risikoen. Med ulike dietter med forskjellige standarder, det er ingen enkel måte å vurdere en diett potensial for negative eller positive effekter. Slanking feil kan føre ernæringsmessige mangler, men selv med disse problemene løst, kan slanking ofte føre til utilsiktede effekter som varer lenger enn dietten selv.

Stress

En studie i "Journal of Neuroscience" antyder at yo-yo slanking kan ha alvorlige negative effekter på hvordan dieter takler stress. Studien involverte overvåkings mus som ble satt på en kalorifattig diett og ser på deres atferd. Ikke bare gjorde musene reagerer ufordelaktig stressende forhold på kort sikt, det var også tegn som tyder på at denne endringen vil fortsette selv etter at dietten hadde stoppet, noe som gjør dette til en langsiktig konsekvens av slanking.

"Disse resultatene tyder på at slanking øker ikke bare stress, noe som gjør vellykket slanking vanskeligere, men at det faktisk kan 'omprogrammere' hvordan hjernen reagerer på fremtidige stress og emosjonelle stasjoner for mat", medforfatter av studien Tracy Bale ved University of Pennsylvania sa.

Hudskader

Populære dietter som Atkins diett eller en rå diett kan føre til en ubalanse i vitaminer og mineraler hvis ikke praktisert nøye. Dette kan påvirke huden på forskjellige måter avhengig av dietten. Atkins diett, for eksempel, kan resultere i en mangel på kalsium, så vel som potensielt øker UV sårbarhet. En streng vegansk diett, som utelater protein fra animalske kilder, kan føre til at huden blir tørr. I noen tilfeller kan et supplement diett avhjelpe disse problemene.

Hjerteproblemer

Noen dietter, referert til som "krasje dietter," anbefaler et svært lavt inntak av kalorier hver dag. Dette kan føre til hurtig vekttap, men dette kan skade kroppens metabolisme, noe som kan resultere i fremtidig vektøkning. Etter en slik streng diett over lengre tid, eller gjør det mer enn én gang, kan ha alvorlige konsekvenser på hjertet, inkludert tap av muskelmasse. Denne type slanking kan føre til en høyere risiko for hjertesykdom ved å forårsake så mye skade.

Kroppsbevissthet

Mer enn én studie har vist at fedme hos barn og unge voksne er økende. Dette har hatt effekt av å oppmuntre mange unge mennesker til kosthold. Dette i seg selv, men kan utløse kroppsbilde problemer og angst som kan føre til slike ekstreme spiseforstyrrelser som anoreksi, bulimi eller overspising. Selv uten disse lidelsene, kan det skape en slanking vane som kan føre til negative kroppsbilde problemer samt alvorlige helseproblemer.