Digidexo.com

Anbefalt Dietary utgiftsgodtgjørelse for Vitaminer

RDA, anbefalte kosten Allowance, har blitt erstattet med den mer omfattende DRI (Dietary Reference Intake). DRI er verdier satt til å møte bare de aller minimum av hva kroppen vår trenger i næringsstoffer. Mange helsetjenester utøvere tror DRI er satt for lavt, siden mange individer krever ulik doser av DRI avhengig av deres helse, alder og ernæringsstatus. Den næringsstoffene kroppen vår trenger i løpet av dagen kan svinge, derfor er det viktig å få riktig dosering av alle vitaminer for å sikre at du gir kroppen din det den trenger o opprettholde god helse og møte dine individuelle behov.

Vitamin C

DRI for vitamin C er satt til 90mg per dag for menn i alderen 19 til 70 år, og 75mg om dagen for kvinner i alderen 19 gjennom 70. De med visse helsemessige forhold, for eksempel diabetes eller de med høyt blodtrykk , røykere eller de som lider av kroniske infeksjoner kan dra nytte av et høyere inntak. Også kvinner som er på østrogen kan lider av lav vitamin C-nivå og kunne dra nytte av ekstra vitamin C. supplere med totalt 500 mg vitamin C daglig kan bidra til å styrke immunsystemet funksjon og bidra til å forhindre en rekke helseproblemer relatert til en vitamin C underskudd.

Vitamin E

For tiden, er DRI for fett-oppløselige anti-oxidant vitamin E satt til 15 mg per dag for både menn og kvinner over 19 år. Imidlertid kan visse helsemessige forhold, for eksempel leversykdom, cøliaki og cystisk fibrose føre til en mangel på vitamin E. supplere med totalt 400IU av vitamin E daglig kan bidra til å forhindre hjerte-og karsykdommer og kreft og andre helsemessige forhold knyttet til en mangel i vitamin E.

Vitamin D

Vitamin D-mangel er mer vanlig hos eldre voksne, men det kan skje med hvem som helst, når som helst alder hvis de ikke får nok ufiltrert sollys på en daglig basis. Siden eksponering for sollys genererer vitamin D, Food and Drug Administration satte standarden for vitamin D ved tilstrekkelig inntak (AI) i stedet for DRI. For voksne, den daglige AI av vitamin D, for de 19-50 år er 5mcg; for de 51 til 70, 10mcg; og for de som er over 71, 15mcg en dag.

Vitamin A

For de fleste mennesker, er en mangel på vitamin A uvanlig, derimot, kan en mangel på vitamin A forekommer i de som er habitually underernærte, de som har vært kronisk syke og de som konsumerer mye alkohol. Type 1-diabetikere kan også lider av vitamin A-mangel hvis de har en tendens til å ikke kontrollere sin tilstand. For menn 19-70 år, er maksimal daglig inntak av vitamin A 900mcg og for kvinner i alderen 19 gjennom 70, 700mcg om dagen er anbefalt.

Vitamin K

En mangel på fettløselige vitamin K er uvanlig for de som spiser rikelig med mørke, grønne bladgrønnsaker, men de som bruker mye alkohol eller har tatt antacida for en lang periode kan være utsatt for en mangel er vitamin K . For voksne 19 år og eldre, er det DRI 120mcg for menn og 90mcg for kvinner.

B-Complex

For de som deltar i krasj slanking, eller kjepphest dieting, eldre eller de som er strengt vegetarisk, kan en mangel på vitamin B-familien være felles. Derfor kan det være gunstig for menn å supplere med en B-kompleks som inneholder et minimum av: 400mcg av folsyre; 16mg av niacin, 1,5 mg pantotensyre, 1.3mg av riboflavin; 2.4mcg av B12; 1,2 mg av tiamin, 30mcg av biotin, 550 mcg av kolin og 1.3mg av B6.
For kvinner: 400mcg av folsyre; 14mg av niacin, 1,5 mg pantotensyre, 1.1mg av riboflavin; 2.4mcg av B12; 1,2 mg av tiamin; 30mcg av biotin, 425 mcg av kolin og 1.3mg av B6.

Advarsler

Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.
Aldri ta mer av vitamin eller mineral enn anses hva som er trygt. Hvis du er gravid eller ammende, ta kontakt med helsepersonell før du tar noen vitamin supplement.