Digidexo.com

Hva produkter inneholder Guar Gum?

Hva produkter inneholder Guar Gum?


Guargummi er en mat og industriell tilsetningsstoff laget guar bønner, en viktig avling i India og Pakistan. Bønnene også dyrkes i USA, Australia og Afrika. Guargummi består av et grovt eller fint pulver laget ved å fjerne skall av guar bønner og fresing dem til å produsere et pulver som er siktet for å fjerne urenheter. Et annet navn for guargummi er garanti.

Dairy

Guargummi ofte tjener som et fortykningsmiddel i en rekke forskjellige meieriprodukter. Disse produktene omfatter slike kjente produkter som melk og yoghurt. Mindre vanlige produkter, inkludert kefir (en gjæret melk drikke) og flytende ost, herunder utarbeidet ost sauser, kan også inneholde guargummi.

Med andre melkeprodukter, guargummi virker som et fortykningsmiddel og utfører den sekundære funksjon av å bidra til å holde produktet homogent. Iskrem, for eksempel, har en tendens til å separere. Guar er en av de ingredienser som brukes for å stimulere de andre ingredienser for å forbli jevnt blandet. Guargummi anvendes på samme måte i sorbet.

Bakevarer

Når den brukes i bakevarer, serverer guargummi flere viktige funksjoner. Det gir deigen ekstra elastisitet, slik at det å stige høyere og lettere enn uten additiv. Denne prosessen i sin tur har en tendens til å øke utbyttet selv om ikke vekten av det resulterende brød eller andre bakte produkt. Guargummi forbedrer tekstur ved å fremme blandede ingredienser for å holde fullt blandet; sin tillegg også fører til produkter som har lengre holdbarhet.

Deigen er ikke den eneste bruk av guargummi i bakevarer. Det er også et vanlig tilsetningsstoff i fyllinger. I denne kapasitet, hjelper den til å hindre vannet i fylling fra skille fra de øvrige bestanddeler. Denne prosessen gjør ikke bare for en høyere kvalitet på fylling, det også holder skorper i bakevarer som paier og terter fra å komme soggy fra sluppet vann.

Kjøtt

Kjøtt er en overraskende bruk av guargummi, som er mer tungt forbundet med fremstilling av bearbeidede matvarer. Imidlertid er guargummi anvendes i kjøtt så vel. Bruken bidrar til å stabil kjøtt når lagrings temperaturen synke. Når den brukes i bakke kjøtt, absorberer guargummi opp overflødig vann og holder kjøttet fra "gråtende".

Bearbeidet kjøtt bruker også guargummi. Frosne hovedretter og tilberedt kjøtt som pølse koblinger bruker den til å bidra til å holde partiklene av malt kjøtt fra separering fra resten av produktet. Denne prosessen bidrar slike kjøtt for å ha et konsistent snarere enn en smuldrete tekstur.

Nonfood produkter som bruker Guar Gum

Bruken av guargummi er ikke begrenset til næringsmidler alene. Bransjer så forskjellige som tekstiler og legemidler bruke det som et tilsetningsstoff. Guargummi funksjoner i disse produkter er lik dens effekt på matvarer. Det kan fremme homogenitet, som betyr at det er en ideell bindemiddel i både over skranke og reseptbelagte medisin tabletter. Dens evne til å fortykke væsker innebærer at guargummi ofte brukes i kosmetikkindustrien i produkter som fundament, fuktighet og til og med tannkrem. Fordi det kan tjene som et smøremiddel, er guargummi anvendes i gruveindustrien for å bore etter olje og gass.