Digidexo.com

Nasal Vask Teknikker

Nasal Vask Teknikker


Nasal og sinus symptomer er vanlig blant de med allergisk astma, allergisk rhinitt, nesetetthet, eller andre luftveisrelaterte spørsmål. Astmasymptomer kan gjøres verre av drenering fra bihulene og nesen, særlig om natten. Mange synes at en nasal vask, eller nasal vanning, kan bidra til å redusere disse symptomene og holde drenering i sjakk. Den nasale vaske fjerner bakterier, virus, allergener og irritanter, slim fra nesehulen.

Neti Pot Technique

En neti potten er et glass eller keramiske container med en lang tut, ligner på en tekanne, som er tilgjengelig på de fleste apoteker. Hvis du vil bruke denne teknikken, fylle potten med saltvannsoppløsning, stå over en vask med hodet vendt til siden, og sett neti potten inn i øvre neseboret. Tips bunnen av potten så løsningen pours i nesen. Pust ut av munnen din, og la løsningen helles i nesen, gjennom nesepassasjen, og ut det andre neseboret. Hold haken gjemt under deg å hindre at vannet siver inn på baksiden av halsen. Når du har strømmet omtrent halvparten av løsningen gjennom ett nesebor, gå videre til det andre neseboret. Når du er ferdig, må du huske å fjerne eventuelle gjenværende vann i nesen ved enten lett blåser det inn i en vev, eller ta en serie med raske åndedrag.

Plastic Bottle Technique

En annen enhet, også tilgjengelig på de fleste apoteker, for nasal vask er egentlig en fleksibel plastflaske med et tips designet for å passe inn i et nesebor. I denne teknikken, blir flasken fylt med saltoppløsning. Du plasserer spissen inn i et nesebor, og klem på flasken for å øve press på vannet som går inn og renser nasal passasje. Når du bruker denne, er det viktig å holde munnen åpen, for å sikre at løsningen ikke reise inn i halsen din.

Saline Solution

En typisk saltvannsoppløsning er en blanding av 8 gram varmt vann med en 1/2 teskje salt. Bland løsningen grundig for å unngå eventuelle ubehag. Du ønsker ikke løsningen å være for kaldt eller for varmt - den ideelle temperaturen er lunken. Begynn med en liten mengde vann, og hvis du føler irritasjon, justere vanntemperaturen før du fortsetter.