Digidexo.com

Helsemessige fordeler av hermetisk gresskar

Hermetisk gresskar er en populær ingrediens for baking fall desserter og andre matvarer over helligdager. Ikke bare er det velsmakende, men det kan også tilby flere helsemessige fordeler. Fordi gresskar er fullpakket med antioksidanter og andre næringsstoffer, noen forskere mener det kan bidra til å hindre visse typer sykdommer og helseproblemer, og kan være et verdifullt tillegg til et sunt kosthold.

Funksjoner

Hermetisk gresskar er fullpakket med næringsstoffer og gresskar har blitt ansett som en "supermat" av Lauren Sherman av Forbes magazine fordi den inneholder kraftige antioksidanter som kalles karotenoider som kan beskytte cellene mot frie radikaler.
Ifølge Chiropam.com, en blogg vedlikeholdt av en kiropraktisk utøver fra Western Australia, er gresskar den høyeste kilde til alpha karoten, og er også en verdifull kilde til fiber, protein, jern og sink.

Ernæring Fakta

Ifølge NutritionData.com, inneholder en kopp hermetisk gresskar uten salt 83 kalorier, 1 gram fett, 20 gram karbohydrater, 7 gram fiber og 3 gram protein. Gresskar har også vært ansett lavt kolesterol og natrium, og en god kilde til vitamin E, C, A og K, magnesium, kobber, kalium og jern. En vesentlig del av kaloriene fra karbohydrater i hver porsjon kommer fra naturlig sukker.

Misforståelse

Noen mennesker feilaktig tror at hermetisk gresskar er sunnere enn fersk gresskar, men Katherine Zeratsky, en Mayo Clinic ernæringsfysiolog, rapporterer at både fersk og hermetisert gresskar er svært næringsrik, men at fersk gresskar kan ha en høyere næringsinnhold totalt.
Ikke alle hermetisk gresskar varianter er identiske i komposisjon. Noen merker er laget med salt, mens andre er salt-free. Det er viktig å lese ernæring etiketten nøye for å være sikker på at den hermetisk gresskar er sunt; sunne varianter vil kun inneholde gresskar og vann.
Gresskar anses å være en frukt, ikke en grønnsak, og er 90% vann.

Fordeler

Ifølge Kristie Leong, MD, er hermetisk gresskar lavt kaloriinnhold, slik at den kan brukes til å lage lav-kalori, friske desserter og andre matvarer. Dr. Leong også påpekt at høye nivåer av vitamin C og kalium i gresskar kan bidra til å forebygge hjertesykdom og holde blodtrykket sunt.
LifeClinic.com rapporterer at vitamin E minsker symptomene på premenstruelt syndrom, visse typer av brystsykdom og bidrar til en sunn sirkulasjonssystemet. Hermetisk gresskar inneholder en betydelig mengde av vitamin E per porsjon, så altoppslukende det regelmessig kan også tilby disse helsemessige fordeler.

Betraktninger

For å kunne nyte alle de potensielle helsemessige fordeler av hermetisk gresskar, må maten bli fortært på en jevnlig basis. Hermetisk gresskar kan brukes til å bake paier, lage brød og kaker, og kan også brukes i velsmakende retter som supper. Hermetisk gresskar er lett tilgjengelig på de fleste dagligvareforretninger, og er en allsidig bestanddel som kan brukes i hverdags matlaging.