Digidexo.com

Den beste dietten for Hypertension

Den beste dietten for Hypertension


DASH kosthold, som står for Dietary Approaches to Stop Hypertension, har vært en populær angrepsplan for de som trenger å senke blodtrykket. Fordi dietten er enkel og krever ingen spesielle matvarer, er det en god idé for alle som ønsker å ta ansvar for sin egen helse ved å gjøre små endringer i hverdagen.

Hva å gi opp

Natrium er nummer én fiende av personer med høyt blodtrykk. Redusere natrium i kosten er vanskelig, så det er til stede i de fleste hermetisert eller prepackaged mat. Anbefalt dose av natrium er mellom 1500 til 2300 mg om dagen, og folk med høyt blodtrykk bør satse på den nedre enden av spekteret. Men noen matvarer har mye natrium, for eksempel hermetisert reker, som har 1955 mg i en 3-oz. servering. Andre high-natrium matvarer inneholder skinke (1114 mg per 3-oz. Servering), bakte bønner (606 mg i en kopp), tomatsaus (1498 mg i en kopp, men dette kan variere mellom merkene) og ristede cashewnøtter (1200 mg per kopp). For å redusere natrium, alltid lese etiketter og redusere mengden salt du bruker når du lager mat. I stedet bruker urter og krydder for krydder.

Hva å øke

Det er to næringsstoffer som bidrar til å kontrollere blodtrykket når forbrukes i adekvate doser: kalium og kalsium. Lav inntak av enten en økt risiko for hypertensjon og gjør det mer vanskelig å kontrollere høyt blodtrykk, selv når du ta medisinen.

Kalium virker ved å hjelpe balansere kroppens vann, noe som bidrar til kroppen til å opprettholde riktig blodtrykket. Mat med høyt kalium inkluderer oransje og sviske juice, cottage cheese, skummet melk, boks sardiner, avokado og banan.

Kalsium bidrar til å regulere blodtrykket også, så det bør brukes daglig i passende mengder (1000 mg per dag). Foods høy i kalsium inkluderer meieriprodukter, mandler, bønner, spinat og brokkoli.

Komplekse karbohydrater

DASH kosthold anbefaler også en økning i komplekse karbohydrater, som hele korn brød og frokostblandinger, og minst fem porsjoner om dagen av frukt og grønnsaker. Disse matvarer er høy i fiber, noe som bidrar til å regulere blodtrykket og stabiliserer fordøyelsen.