Digidexo.com

Milk Thistle urtemedisin

Milk Thistle er en kjent urt brukt siden antikkens Hellas for å bedre leverfunksjoner og beskytte orgel fra giftstoffer. Den vokser frodig i hele Sør-Europa, Nord-Afrika, Australia og i noen deler av Nord-Amerika. Milk Thistle frø inneholder silymarin en forbindelse flavonoid med anti-inflammatorisk og antioksidant egenskaper som forbedrer leverens evne til å helbrede seg selv. Melk tistel kan tas internt gjennom en rekke måter; den mest vanlige form er kapsler, tinkturer og etterfulgt av flytende ekstrakt.

Mushroom Poisoning

På grunn av sin interaksjon med leveren, bruker melk tistel som en motgift for forgiftning fra den dødelige Amanita, eller deathcap sopp. Kliniske studier har vist sin effektivitet og fastslått at silybin, en forbindelse i silymarin, stimulerer RNA i lever til å begynne aktiverende celler til å regenerere. På denne måten kan det i stor grad redusere leverskader forårsaket av giftstoffer, noe som gjør det til en verdifull motgift mot amatoxins eller cyclopeptides som er rettet mot visse proteiner i leveren, som gjør den i stand til å fungere.

I dyrestudier ble det fastslått at dersom det er gitt innen 10 minutter etter den første sopp inntak, kan melk tistel motvirke giftstoffer i leveren helt og reetablere sin driftsikkerheten. Innen 24 timer var melk tistel blitt vist å redusere risiko for død eller leverskade i det hele tatt.

Melk tistel som et antibiotikum bør reserveres for nødhjelp, og når du ikke klarer å få deg selv eller forgiftet person til sykehuset. I 2004, forsker ved Thomson Health administrert 20 mg / kg melk tistel til 60 ofre for deathcap forgiftning innen 48 timer, hvorav ikke en eneste person døde.

Lever Funksjon og sykdom

Melk tistel er blitt en favoritt for bruk av de med skadet lever for nesten alle typer leversykdom. Det har vært effektiv mot alkoholisk hepatitt og leverforgiftning. Milk thistle fungerer på samme måte som med deathcap forgiftning, og søker å hjelpe leveren gjenvinne sine regenererende evner. Det er mindre effektivt mot cirrhose, som er en permanent arrdannelse og irreversibel skade på leveren, og er vanligvis det siste stadium av leversykdom.

Selv om melk tistel sin effekt er nesten uomtvistet i homøopatiske og folke urte realms, er vitenskapelige studier viser fortsatt blandede resultater, skjønt, og de fleste studier har blitt stemplet som feil på noen måte.

Når melk tistel ikke hjelpe i helbredelsen av leveren, det fungerer som en beskytter. Det har vært kjent for å beskytte leveren mot mange av våre vanlige medisiner som vanligvis skade den, for eksempel paracetamol, eller den typiske non-aspirin smertestillende. Dette gjør det spesielt nyttig hvis du bruker antibiotika på kroppen eller regelmessig ta smertestillende. Tar en kopp melk tistel te kan bidra til å befeste leveren mot disse medikamentene.

Hvis du vurderer melk tistel som en homeopatisk alternativ til leverskader, er det viktig at du snakker med en lege eller helhetlig utøveren. Det er mange ting å ta hensyn til, inkludert din sykehistorie og andre utestående helsemessige forhold. Hvis du er mann og har prostatakreft, unngå melk tistel med mindre du har den eksplisitte anbefaling fra en lege. Andre forhold, som for eksempel endometriose eller livmor fibroids hos kvinner kan også ha bivirkninger til melk tistel som de aktive ingrediensene i urten kan reagere med østrogenproduksjonen.