Digidexo.com

Hvordan du rengjør Ørevoks Uten skyve det tilbake

Hvordan du rengjør Ørevoks Uten skyve det tilbake


Øret har kjertler som produserer voks, som er kjent medisinsk som ørevoks. Voks smører, renser og beskytter ørekanalen fra tørrhet, kløe, vann, støv og bakterier. Wax faller normalt ut av øret naturlig som det tørker, hjulpet av bevegelsen av kjeven mens tygge. Men noen ganger voks akkumulerer og blokkerer ørekanalen og folk må fjerne voksen selv. Tegn på at ørene må renses inkluderer delvis hørselstap, kløe, rare lyder, øreverk og plugget ører.

Hvordan du rengjør Ørevoks Uten skyve det tilbake

•  Vask utsiden av øret med en ren klut uten å sette noe inni.

Unngå å bruke bomullspinner, som bare skyve voks lenger tilbake inn i ørekanalen.

Ikke bruk øret lys for å fjerne voks. Prosessen innebærer å stikke hul stearinlys i ørene og belysning den andre enden. Dette kan resultere i å få stearin i øret, eller å bli brent.

Påfør dråper i øret for å løse opp voks. Dråpene kan være glyserin, babyolje, peroxide, mineralolje eller dråper kjøpt i butikken for ørevoks fjerning. Dråpene kan oppløse voks på egenhånd.

Kjøp en øre vanning kit hvis dråper alene ikke fungerer. Et kit omfatter vanligvis en vann-og saltblandingen sammen med en sprøyte. Påfør dråper 15 til 20 minutter før vanning. Hold øret oppover og sprute blandingen inn i øregangen, og deretter bøye hodet for å la det renne.

Gå til legen å ha ørevoks fjernes manuelt hvis immunforsvaret er svak, eller hvis du har en perforert trommehinne, diabetes eller en smal øregangen.