Digidexo.com

Kan MRSA spres til hunder?

Kan MRSA spres til hunder?


MRSA, et akronym for meticillinresistente Staphylococcus aureus, er en bakterie som kalles en "supervirus." Som mennesker, kan dyr kontrakt MRSA (uttales mur-Sah).

Staph

Staphylococcus aureus, ofte kjent som staph, er en vanlig bakterie som ofte finnes på hudens overflate. Faktisk kan staph finnes på huden til rundt 25% av den amerikanske befolkningen. Når dette imidlertid bakterier blir resistente mot antibiotika som meticillin, penicillin, og amoxicillin, blir det vanskeligere å behandle.

Dyr at Risk

Som mennesker, kan dyr kontrakt MRSA. I mange år ble det antatt at MRSA var et menneske som bare sykdom. Dette endret seg i 1972 da ei melkeku ble diagnostisert med MRSA. Til dags dato, har en rekke dyr kontrakt MRSA, inkludert fugler, griser, hester, katter og hunder.

Risikofaktorer

Visse risikofaktorer øke sjansene for en hund entreprenør MRSA, inkludert ødelagt hud, et svekket immunforsvar, og dårlig hygiene. Dyr som brukes i helsevesenet er spesielt utsatt, som er de som bor i overfylte områder. Tjeneste dyr som brukes i sykehus, hvile hjem, og klinikker er også i faresonen.

Forebygging

En måte å bidra til å hindre overføring av MRSA til hunder er ved hyppig håndvask, hanskebruk, iført masker og dekontaminering delte omgivelser. Hvis hunden skjer for å være et terapeutisk arbeider i helsevesenet, hindre hunden fra å slikke huden eller "håndhilse" med pasienter. Også holde hunden av senger og sengetøy.

Diagnose og behandling

Dyr blir vanligvis diagnostisert av en veterinær via nesebor swabbing. Den vanligste manifestasjon av MRSA hos hunder er hudinfeksjon. Hvis en infeksjon blir funnet, er hunden behandles med antibiotika salve eller annen form for antibiotika. Veterinærer anbefaler et kurs i behandling basert på hundens fysisk undersøkelse, laboratoriearbeid, og medisinsk historie.