Digidexo.com

Hva er helserisikoen ved å være undervektig?

Hva er helserisikoen ved å være undervektig?


The National Institute of Health bruker kroppsmasseindeks (BMI) som standard mål på kroppsfett, med en normal rekkevidde på mellom 18,5 og 24,9. Dette betyr at en person med en BMI under 18,5 regnes som klinisk undervektig. Med den økende bekymring over farene ved overvekt, er det vanskelig å forestille seg at det å være tynn kan også utgjøre helserisiko. Men folk som er undervektige kan være sårbare for like alvorlige medisinske problemer.

Svekket immunforsvar

Undervektige mennesker har ofte skjøre immunforsvar, sette dem i fare for entreprenør infeksjoner og virus. De kan også føle seg svak og oppleve kronisk tretthet.

Osteoporose

Unnlate å konsumere mat med de riktige næringsstoffer kan føre til varig skade på bein. Osteoporose, som er knyttet til utilstrekkelige mengder kalsium i kosten, er en tilstand som forårsaker bein å bli svak og skjør. Undervektige mennesker er i faresonen for å utvikle osteoporose, ifølge National Osteoporose Foundation.

Reproduktive problemer

Kvinner som er svært tynn kan stoppe eggløsning, opplever uregelmessig menstruasjon eller ansikts fruktbarhet problemer. Undervektige kvinner som er gravide kan gå inn for tidlig fødsel eller levere babyer med lav fødselsvekt, noe som kan føre til utviklingsproblemer.

Anemi

Undervektige personer er også i fare for å utvikle anemi. Personer med anemi har et lavt antall røde blodlegemer, vanligvis som et resultat av en jern-mangelfull diett. Dette medfører helserisiko på grunn røde blodlegemer inneholder hemoglobin, som er et protein som bidrar til å bære oksygen i hele kroppen.

Håravfall

Når folk er undervektig, kan de oppleve hår tynning eller tap som følge av underernæring. I tillegg kan folk som er drastisk tynn vokse et fint lag med hår som kalles lanugo på sine armer, ben eller mage.