Digidexo.com

Autisme symptomer hos nyfødte

Autisme symptomer hos nyfødte


Autisme er sjelden diagnostisert før barnet er minst et par år gammel. Dette er fordi det ikke før blitt småbarn at barn begynner å ha en mer aktiv forhold til sine foreldre og miljøet rundt dem. Likevel kan oppmerksomme foreldre sannsynligvis oppdage symptomer hos spedbarn og selv hos nyfødte som kan tyde på autisme, spesielt hvis flere av dem er til stede.

Identifikasjon

Selv om det er vanskelig å finne konkrete atferd som et tegn på autisme, nyfødte med autisme er uvanlig stille. Mens andre babyer er skremt eller gråte på grunn av høye lyder, raske endringer i lys eller raske bevegelser rundt dem, autistiske barn har en tendens til å reagere sakte eller ikke i det hele tatt til sitt miljø. Babyer som alltid sove gjennom natten, uforstyrret av sult eller eksterne faktorer, kan også være å vise tegn på autisme.

Betydning

Bare noen få uker etter å ha blitt født, er babyer allerede utvikle sine visuelle ferdigheter. Dette er grunnen til at mange av lekene som selges for nyfødte bestå av musikalske eller bevegelige strenger som kan henges over sengen. Selv om barnet ikke forstår eller kan ikke forutsi mønsteret av leken, er han fortsatt tiltrukket og stimulert av bevegelsen. En nyfødt som viser ingen interesse overhodet i denne typen leketøy kan ha problemer med å koble til sine omgivelser.

Funksjoner

Da de nå to måneder, er babyer rutinemessig reagerer på tilstedeværelsen av sine foreldre med enten et smil eller en kurrer støy. Allerede før det, men vil nyfødte få øyekontakt eller endre deres ansiktsuttrykk når et kjent ansikt tilnærminger. Nyfødte som synes uvitende om tilstedeværelse av foreldre eller omsorgspersoner kan være vist tegn på autisme.

Expert Insight

Starter fra tidspunktet for fødselen, babyer er ventet å treffe visse milepæler som de vokser. Selv om ingen alle babyer utvikles i samme tempo, kan hyppig eller åpenbare forsinkelser indikere tilstedeværelse av problemer, hvorav ett er autisme. Mellom to og tre måneder, babyer begynne å heve hodet og flytte mer når du legger på ryggen. Yngre barn vil fortsatt flytte hendene eller bena når opphisset eller glad, noe som autistiske nyfødte ikke vil gjøre.

Funksjon

Autistiske nyfødte er verken redd eller beroliget av tilstedeværelsen av andre. Dette betyr at en gråtende eller urolig baby ikke vil slappe av når hun er plukket opp eller blir vugget i søvn. Det betyr også at avslappende lyder, inkludert stemmen til en forelder, har ingen effekt. Når snakket med, nyfødte ofte gjenkjenne opprinnelsen til lyden og etter den tid de er et par måneder gamle, vil begynne å se direkte i retning lyden kommer fra. Autistiske barn, på den annen side, vil enten ignorere lyden eller være ute av stand til å fokusere på det for mer enn bare et par sekunder.