Digidexo.com

Hva er farene ved å være undervektig?

Med den økende fedme-epidemien i USA, det er nyheter daglig om de helsemessige farene ved å være overvektige. Men hva med å være undervektig? Veiing for lite kan også ha alvorlige helsemessige konsekvenser. Selv om noen mennesker er naturlig mindre enn andre, kan det å være for tynn skape kaos på mange ulike kroppens systemer.

Definisjon

Medisinsk sett er det noen som anses å være undervektig hvis deres body mass index (BMI) er under 18.5. Kroppsmasseindeksen er et mål på vekt i forhold til høyden, og er brukt for å bestemme om noen er i en sunn vektområde. Problemet med å være undervektig er ikke diskutert så ofte som fedme fordi bare 1,8 prosent av amerikanske voksne er undervektige.

Årsaker

Folk er undervektig for forskjellige grunner. Noen mennesker bare holde tynn naturlig og ikke opp i vekt uansett hva de spiser. Dette kan være sant hvis tynnhet går i familien. Å være undervektig kan også være et resultat av levende situasjoner. Fattige mennesker er ofte altfor tynne fordi de rett og slett ikke er i stand til å få nok næringsstoffer fra maten. Andre mennesker er undervektige ved valg. En ekstremt streng diett, kan dreven trening og spiseforstyrrelser som anoreksi også bidra til å være undervektig.

Reproduktive problemer

En sunn vekt kan bidra til å gjøre et sunt reproduktive system. Å være undervektig kan føre til problemer i de områdene av menstruasjon, eggløsning og graviditet. Kvinner som er for tynn kan begynne å gå glipp av perioder eller har dem uregelmessig. De kan også oppleve problemer med å bli gravid eller opprettholde en sunn graviditet.

Immunitet

Å være undervektig kan også svekke immunsystemet. Folk som er undervektige kan ikke bekjempe virus og infeksjoner like lett som folk som er på en sunn vekt. Den svekket tilstand av immunsystemet etterlater en under person i fare til kontrakt sykdommer og å leges saktere. De kan også ha lavere nivåer av energi, noe som gjør dem sliten og kald ofte.

Bone Health

Å være undervektig kan også ha en ødeleggende effekt på beinhelse. Crash slanking, anoreksi og lange perioder med å være undervektig kan utarme bein av essensielle næringsstoffer og kalsium. Dette kan føre til sykdommer som osteoporose. Osteoporose er en tilstand som forårsaker bein å bli svak og skjør, bryte enkelt. Peiling vekt på bein bidrar til å styrke dem, så det er ikke overraskende at det å være undervektig kan gjøre dem skrøpelig.

Hårtap og vekst

Å være undervektig kan også føre til hårtap. Hvis en person er alvorlig undervektig, i utgangspunktet går kroppen inn i en tilstand av stress. De kan ikke få nok næring for sunn hårvekst. Dette kan føre til at håret begynner å falle ut. Mange mennesker med anoreksi kan få en vekst på dunete hår over hele kroppen fordi de mister noe av sin evne til å regulere kroppstemperaturen.