Digidexo.com

Hva Cures Roundworm?

Nematoder, ellers kjent som rundormer, er minst 15.000 arter sterke, mange av dem fungerer som parasitter i både mennesker og dyr. Fra tråd-size pin ormer til Guinea ormer som kan nå opp til tre meter lang, rundormer feed av en skapningens næringsstoffer, vanligvis i tarmen, inntil fjernet av medisinske midler. I forskjellige doser, er de samme medisinene brukes i mennesker og dyr for å rense kroppen for rundormer.

Behandling

Selv om større og mer sjeldne varianter av rundormer, som Guinea-ormen, ofte fjernes via kirurgisk hjelp, er de vanligste varianter av nematoder fjernet fra likene av mennesker eller dyr gjennom medisin. Disse antiparasittiske midler blir administrert i doser, avhengig av størrelsen av kjæledyret, eller menneske, som skal inntas over en rekke dager. Den type medikament som brukes avhenger av typen av rundorm tilstede, ofte observert i avføringen, via mikroskop om nødvendig.

Typer medisiner

Den vanligste typen av rundorm infeksjon er ved Ascaris lumbricoides, som er behandlet med mebendazole, pyrantel eller albendazole. Med unntak av pyrantel, er disse stoffene også brukes til å rense kroppen for hookworms, trikinose og whipworms også. Andre stoffer, som diethylcarbamazine, ivermectin og tiabendazol, blir brukt til å bekjempe ulike rundorm infeksjoner, som loiasis, elveblindhet, threadworm eller lymfatisk filariasis.

Andre Meds

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan anemiske pasienter være foreskrevet oral jern for å motvirke eventuelle tap av næringsstoffer i løpet av behandlingen. Leger og veterinærer kan også foreskrive prednison, antibiotika, antihistaminer og andre medisiner for å lette symptomer eller kjempe en annen mistenkt bakteriell infeksjon. Kosttilskudd kan også bli anbefalt å hjelpe avverge parasitten og forbedre den generelle helsen under og etter behandling.

Forebygging

Siden rundorm infeksjon er mest vanlig i uhygieniske forhold, den beste måten å hindre at disse parasittene fra å ta tak i tarmen er en god hygiene diett, spise ferdig kokt mat, unngå å bli bitt av mygg og kommer i kontakt med dyr avføring. En rekke matvarer kan også bidra til å forhindre rundormer i å slå rot, ifølge University of Maryland Medical Center, inkludert grønn te, olivenolje, nellik, hvitløk, malurt og gurkemeie.