Digidexo.com

Balansert kosthold Mat Meny

Spise en balansert kosthold består av å konsumere en rekke matvarer hver dag. The United States Department of Agriculture setter kosthold anbefalinger i form av en pyramide. De anbefaler å spise det meste grønnsaker, frukt og korn. Du bør også spise meieriprodukter, proteiner og litt fett. Hvis du velger en kombinasjon av disse matvarene i kostholdet ditt, vil du oppnå en balansert diett.

Grunnleggende retningslinjer

Selv om alles behov er litt annerledes, vi alle trenger omtrent den samme andelen av visse typer mat hver dag. USDA antyder seks til 10 porsjoner med korn per dag, tre til fem porsjoner grønnsaker, 03:58 porsjoner med frukt, to til tre porsjoner protein og 02:58 porsjoner med fett per dag. Ifølge Michael Pollan, forfatter av "The Omnivore dilemma," Amerikanerne får en stor del av sine kalorier fra mais og korn kilder. Inntil 10 prosent av dagens kalorier kan komme fra mais søtstoffer alene. På grunn av dette, for å spise et sunt kosthold, de fleste amerikanere ikke trenger å bekymre deg for å prøve å finne mer korn til forbruker.

Vegetarianere, gravide, barn og eldre mennesker trenger en litt annen diett. Men ikke de grunnleggende retningslinjene ikke endres. Basert på vår størrelse, alder og ernæringsmessige behov, vi trenger alle å konsumere en litt annen mengde mat. Men det er en enkel generell regel om delen størrelse at det bør være omtrent på størrelse med håndflaten din hånd.

Frokost

Balanserte frokost menyer kan bestå av hele eller spiret korn toast toppet med smør, peanøttsmør eller ost. Toast gir korn, smør gir meieri og fett, peanøttsmør gir protein og litt fett, og osten gir protein og litt fett. Du kan legge til en banan eller annen frukt som grapefrukt, appelsin eller eple. En bolle med yoghurt med nøtter og frø drysset på toppen gir meieri og protein. Legge grønnsaker til frokost kan være utfordrende.

Det er ikke umulig, men. Grønnsaksjuice er et enkelt sted å starte, og sikkert telle mot et balansert kosthold. En omelett med hakkede paprika, sopp og tomater er en rask måltid bestående av protein og grønnsaker. Serveres med stekte poteter, yams eller søte poteter stekt i en spiseskje kokossmør, druekjerneolje eller olivenolje for å gi deg en god del av sunt fett med grønnsaker. Du kan også makulere squash eller gulrøtter i morgen muffins å legge grønnsaker til morgenen.

Lunsj og kveldsmat

Lunsj og kveldsmåltider kan bestå av en rekke matvarer. Prøv å legge til mer grønnsaker og frukt for å oppnå en sunn balanse. Salater kan lage et helt måltid. De kan ha en base av pasta eller ris, men også inneholde hakket kylling eller fisk og en rekke grønnsaker, inkludert tomater, agurker, gulrøtter og paprika. En spiseskje med salatdressing legger en porsjon fett.

Supper, også, kan være et helt balansert måltid. Stock gir protein. Sauteing grønnsaker i en spiseskje smør eller olivenolje gir en porsjon fett. Mens matlaging, tilsett pasta, ris eller bulgur hvete for en servering av korn. En tradisjonell "kjøtt og poteter" middag kan være en sunn balansert valg også. En liten porsjon av kjøtt, med en side som serverer pasta, ris eller potet, og en stor grønn salat gir protein, korn og grønnsaker, med et lite fett enten i koking av kjøttet eller på salat som salatdressing.

Snacks

I stedet for å spise tre hovedmåltider hver dag, mange mennesker liker beite, eller å spise små måltider gjennom dagen. Barn trenger å spise oftere på grunn av deres størrelse, for eksempel. Tenk på snacks som en måte å tippe vekten mot et sunt kosthold. For noen kan dette bety snacks som er høy i protein, for eksempel nøtter, gresskarfrø og andre frø, ost, yoghurt eller et hardkokt egg. Andre kan trenge mer friske grønnsaker og frukt. Selv om USDA mat pyramide anbefaler tre til fem porsjoner grønnsaker, mange andre organisasjoner foreslå mer. The American Cancer Society antyder fem eller flere porsjoner per dag. Epler, bananer, gulrøtter og paprika gjøre enkle snacks. Vær kreativ og tenke på måter å tippe kostholdet mot en sunnere balanse.