Digidexo.com

Soya Protein Isolate bivirkninger

Soya produkter fortsetter å vokse i tall sammen med de påviste og påståtte helsemessige fordeler knyttet til dem. Selv om soyabønner anlegget opprinnelig ble brukt til å erstatte utarmet nitrogen i jord og som fôr til dyr, har teknologi og masse markedsføring slått soya til et "rart mat" i høy etterspørsel etter helsebevisste forbrukere. Men en nærmere titt på soya avslører noen alvorlige helsemessige bekymringer.

Soya Protein Isolate

Ifølge en artikkel av Sally Fallon og Mary G. Enig, PhD, "Tragedy & Hype: The Third International Soy Symposium". Soya protein isolat er laget ved å klippe et protein fra soyabønner. Smaksstoffer og konserveringsmidler blir deretter tilsatt for å forbedre smaken. Soya isolat har 90 prosent proteininnhold versus 70 prosent proteininnholdet i soyaprotein, som per "Elite Fitness: Online Bodybuilding Magazine" i artikkelen "Whey vs Soy --- Du har blitt lurt."

Helsemessige bekymringer

Den soyabønner inneholder enzyminhibitorer som interfererer med trypsin og andre enzymer som er nødvendige for proteinmetabolisme. US National Library of Medicine og National Institutes of Health, i sin online artikkel om sikkerheten til soyaprodukter, rapporterer at de negative bivirkningene ikke har potensial til å forårsake permanent skade. Men artikkelen sitert ovenfor av Fallon og Enig gir overbevisende uttalelser basert på refererte studier som sier alvoret i helserelaterte spørsmål knyttet til forbruk av soyaprodukter. Marian Burros 'NY Times artikkel, januar 26, 2000, "tvil Cloud Rosy News on Soy," gir uttalelser fra forskere inkludert Dr. Daniel Sheehan, en forsknings biolog ved FDAs National Center for toksikologisk forskning i Jefferson, Ark., Vitner om bekymringene om effekten av soya isoflavoner på det endokrine systemet.

Tilsetningsstoffer

Sannhet i Labeling.org tilbyr informasjon om mononatriumglutamat (MSG), en skjult ingrediens brukt i behandlingen av soyaproteinisolat. Det inkluderer en link til "bransjen Data og Natriumglutamat Toxicity" av Adrienne Samuels, Ph.D. Artikkelen siterer soyaprodusentenes bruk av bearbeidet fri glutaminsyre, en komponent av MSG, skjult i listen over ingredienser i matvarer, for eksempel soyaproteinisolat, som et alvorlig helseproblem som bidrar til problemer som hjerteuregelmessigheter.

Forskning

US National Library of Medicine og National Institutes of Health, i sin liste over status for soya forskning på spesifikke helseproblemer, sier den kolesterolsenkende effekten av blant annet soya i kostholdet som den eneste sterkt dokumentert helsegevinst, men kvalifiserer uttalelse ved å fortelle oss at forholdet av soya protein til kardiovaskulære forbedringer forblir uprøvd.

Ytterligere risiko

Fallon og Enig også at genistein, en isoflavone i soyabønner, kan ha en negativ effekt på utvikling eller forverring av brystkreft. Goitrogens som finnes i soya påvirke skjoldbrusk-funksjon, mens den fytinsyre innholdet kan blokkere opptaket av mineraler som kalsium, magnesium og sink --- et mineral er vesentlig for funksjonen av nervesystemet. Sin artikkel tar også opp tvilsom sammenheng mellom osteoporose forebygging og soya, på grunn av produktets interferens med kalsium absorpsjon og dens mangel på vitamin D.