Digidexo.com

Hva som forårsaker blodtrykket til å gå opp?

Det er mange årsaker til at blodtrykket kan gå opp. Det kan være på grunn av en bestemt sykdom eller medisiner. I mange mennesker, er den eksakte årsaken ikke er kjent. Dette kalles essensiell eller primær høyt blodtrykk. Uansett bør du ta kontakt med lege hvis systoliske trykket, eller topp nummer, er høyere enn 140. Din diastoliske trykket, eller nederste tallet, bør ikke være over 90.

Medisin, narkotika, Koffein

Visse medisiner vil føre til at blodtrykket til å gå opp. Hvis blodtrykket øker på grunn av et reseptbelagt legemiddel, la din lege vite. Din medisin kan være å reagere på en annen resept du tar regelmessig. Alltid legen din om andre medisiner du tar, enten foreskrevet av en annen lege eller over-the-counter. Illegale rusmidler, som kokain eller metamfetamin, vil føre til at blodtrykket til å stige. Koffein vil også gjøre at blodtrykket går opp. Mengden koffein i tre eller fire kopper kaffe vil øke blodtrykket 3 til 14 millimeter kvikksølv, ifølge Mayo Clinic.

Stress

The Mayo Clinic rapporterer at forskerne er ikke sikker på hva de langsiktige effektene av stress på blodtrykket er, men de er overbevist om at kortsiktig stress vil gjøre at blodtrykket går opp. Når vi er stresset, blir vi mindre aktive, noe som fører til overvekt. Fedme er farlig til vårt hjerte og vår blodtrykk. Stressende tider også føre til endringer i våre matvaner, som også fører til problemer. Noen drikker for mye alkohol når de opplever stressende situasjoner. Det vil også føre til at blodtrykket til å stige.

Kosthold og trening

For mye salt vil øke blodtrykket. Salt er kjent som en skurk til personer som har høyt blodtrykk. Du bør kun bruke en teskje salt om dagen på mat. Spise en sunn diett lav på fett vil hjelpe deg å holde blodtrykket på et sunt nivå. Øvelsen vil også bringe blodtrykket opp. Hard trening er bra for deg, men hvis du har høyt blodtrykk, er det en god idé å holde en oversikt over press før og etter trening.