Digidexo.com

Typer briller for noen som er i nærheten av Sighted

Typer briller for noen som er i nærheten av Sighted


Nærsynthet eller nærsynthet, er en tilstand hvor øynene kan tydelig se objekter som er nære, men kan ikke fokusere tydelig på objekter som er på avstand. De aller fleste av synskorreksjon gjort i USA er for personer med nærsynthet. Mens korrigerende kirurgi som Lasik og kontaktlinser vokser i popularitet, briller er fortsatt den mest populære behandlingen av valget.

Betraktninger

Rundt 30 prosent av barn og voksne i USA er nærsynt. Den tilstand, kjent som myopi, oppstår når krumningen til hornhinnen er for markert, eller hvis øyeeplet i seg selv er for lang. Begge disse forhold vil holde lyset fra å fokusere fullstendig i øyet, med det resultat at gjenstander sett i en avstand skal bli uskarpe.

Identifikasjon

Nærsynthet er vanligvis en godartet tilstand som folk lære å leve med gjennom hjelp av korrigerende øye slitasje som briller eller kontaktlinser. Men av og til nærsynthet kan være en indikasjon på en mer alvorlig tilstand som diabetes. Bare en omfattende undersøkelse av en kvalifisert optiker eller øyelege vil gjøre en slik beslutning. Den øyelegen er også den beste personen til å gi deg råd om den beste typen korreksjon, om du er en kandidat for laser øye kirurgi, kontaktlinser eller briller.

Typer

Single-vision briller er det mest populære valget for korrigering av nærsynthet. Disse brillene kan vanligvis gi akseptable nivåer av korreksjon for nær og fjern visjon. For nærsynt eldre voksne som lider av presbyopi, eller "gamle øyne," evnen til å fokusere på nære objekter er også kompromittert. Disse personene kan kreve bifokale linser i sine briller for å lese eller å i nærheten arbeid som håndverk eller håndarbeid. Atter andre kan kreve trifokale eller multifokale linser for å kunne se klart gjennom en rekke avstander.

Funksjon

Noen nærsynte folk komme sammen helt fint uten briller mesteparten av tiden. De kan imidlertid bli pålagt ved lov å bære korrigerende linser når de kjører. Disse menneskene ofte holde et par av "driving briller", som er lav styrke enkelt-vision briller, i bilen sin for å ha på seg når de kjører. Nærsynthet kan gjøre noen folks øyne mer følsom for sollys. For disse menneskene resept solbriller tillate dem å se klart selv på lyse, solfylte dager.

Funksjoner

For folk som er bare mildt nærsynt, eller som lider av presbyopi, lesebriller kan være den eneste type synskorreksjon nødvendig. Snarere enn å bli gjort til en bestemt resept for å korrigere en persons individuelle nærsynthet, er lesebriller vurdert av sine forstørrelses styrke og kan kjøpes over disk uten resept.