Digidexo.com

Dødsralling Symptomer

Dødsralling Symptomer


En dødsralling er en lyd eller serie av lyder som er vanligvis laget av en pasient som er i de siste dager eller timer av livet sitt. Støy, som høres ut som en dyp gurgle eller rasling, er forårsaket av endringer i luftveiene som oppstår like før døden. Reduksjonen i evne til å svelge og puste klart forårsaker overflødig sekret fra luftveiene til å samle seg i baksiden av halsen, som igjen fører til at lyder kjent som en dødsralling. Dødsralling høres ut som om det er en smertefull opplevelse, men det ser ikke ut til å forårsake smerte for pasienten, ifølge The National Cancer Institute.

Rallende lyder

Lyden av en dødsralling er den mest åpenbare symptom. Pasienter som opplever en dødsralling vil begynne å lage en lyd som ligner på en rangle. Anstrengt pust kan følge dette symptomet, men i mange tilfeller oppstår det raslende lyd med normal pusting.

Sekreter i halsen

Når en pasient er meget dårlig, lungene og hele åndedretts-systemet begynne å fungere på et redusert nivå. Dette fører til at sekret fra luftveiene (slim og spytt) å samle opp i halsen. Når pasienten prøver å snakke eller å bare puste normalt, oppstår dødsralling. De luftveissekreter kan lekke fra munnen i form av spytt.

Manglende evne til å hoste Eller Swallow

Noen pasienter med en dødsralling vil oppleve en manglende evne til å hoste eller svelge normalt. Selv om dette normalt ikke vil forårsake smerter for pasienten, kan det være den mest ubehagelige symptomer av døds skrangle. I noen tilfeller er dette symptom er lettet ved bruk av sug som fjerner de slim fra baksiden av halsen. Imidlertid er suge typisk gjort bare hvis familien av pasienten er meget opprørt dødsralling støy. Den suctioning handlingen kan være smertefullt for pasienten, og vil typisk føre til mer ubehag at problemer med å svelge eller hoste vilje.