Digidexo.com

Nyresvikt uten behandling

Nyresvikt uten behandling


Velger ikke å motta behandling for nyresvikt er ikke lett. Nyresvikt betyr nyrene ikke lenger gjøre sin jobb med å utskille avfallsstoffer fra blodet. Behandling av nyresvikt krever dialyse for å fjerne giftstoffer, til medisiner hindre opphoping av kalium i blodet og diuretika for å skylle overflødig vann fra kroppen din. I alvorlige tilfeller av nyresvikt, er en transplantasjon nødvendig. Hvis du nekter behandling for nyresvikt, vil du dø før lenge.

Avkall Behandlinger

Dialyse og andre former for behandlinger kan utvide din livskvalitet når nyrene har mislyktes. Uten behandling vil kroppen akkumuleres væske og avfallsstoffer. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, nekter dialyse eller slutter dialyse kan forkorte livet ditt til et par dager eller et par uker. Den tiden du har igjen avhenger av alvorlighetsgraden av din nyresvikt og andre helsemessige komplikasjoner.

Hva kan man forvente

Hvis du velger å forbli i et sykehus med nyresvikt, kan din lege hjelpe kontroll og lette symptomene dine. Du vil oppleve kvalme, muskelrykninger og kortpustethet. Å ha en lege i nærheten er også nyttig hvis du ombestemmer deg og ønsker å motta dialyse. Du kan motta spesialsykepleie i ditt hjem eller bo i et hospice hvis du velger. Legen din kan henvise deg til community-baserte byråer som kan gjøre dine finaler dager hjemme mer behagelig.

Betydning

Hvis du ønsker å nekte behandling for nyresvikt, bør du og din familie først snakke med en rådgiver. Ifølge Baxter Healthcare Corporation, kan et medisinsk team hjelpe deg å forstå hva denne avgjørelsen vil bety for deg og din kjære. Din familie vil trenge støtte, så avgjørelsen vil påvirke livene til hver person nær deg.

Betraktninger

Selv om du føler deg sikker på at du ikke ønsker behandling for nyresvikt, kan det være lurt å gjennomgå dialyse for en prøveperiode. På den måten kan du oppleve de fordeler og ulemper med denne prosedyren før du gjør en beslutning om å dø av sykdommen. Det kjøper deg også tid til å tilbringe tid med familien og komme til enighet med din tilstand.

Forberedelse

Når du er fornøyd med avgjørelsen din, utarbeide en levende vilje for din familie og det medisinske personalet. Din helse-omsorg leverandøren må forstå hva du vil de skal gjøre hvis du skulle falle i koma. Du ønsker kanskje å bli gjenopplivet eller plassert på en ventilator. Du bør også vurdere å gi en kjær fullmakt for dine helsevesenet beslutninger i tilfelle du blir ute av stand til å styre seg.