Digidexo.com

Hvordan vite om en blodpropp dannet over en tanntrekking

Hvordan vite om en blodpropp dannet over en tanntrekking


Blodpropp er viktig i helbredelsesprosessen etter tanntrekking. Tapet av en hvilken som helst clot å følge prosedyren tann kan føre til "tørr socket", som kan infisere området etter ekstraksjonen. Hvis en blodpropp ikke danner eller om det er løsnet det kan skade eller forlenge helbredelsesprosessen. En tannlege må umiddelbart kontaktes hvis dette skjer. Propper kan komme ut av stilling i løpet av de første 24 timene etter ekstraksjon fra sprek skylling eller spytting. Suging fra et strå eller røyking kan også løsne en blodpropp. Varme væsker, for eksempel kaffe eller suppe, kan løse opp blodpropp.

Bruksanvisning

•  Hold gasbind over utvinning området så fast trykket er brukt i ca en time. Tannlegen gir vanligvis deg med gasbind etter ekstraksjon. Du vil forlate kontoret med gasbind i munnen over det behandlede området.

Fjern gasbind nøye for å se om blødningen har stoppet.

Påfør mer gasbind for å styre noen blødning i løpet av de første 24 timene. En lett fuktet tepose er en effektiv gasbind erstatning og selv bidrar i dannelsen av blodpropp på grunn av te garvesyre. Hvis blødningen vedvarer etter 24 timer, ta kontakt med tannlegen din.

Når blodpropp starter forming vil du legge merke til en mørk rød film-lignende stoff over utvinning. Det kan også se ut og føles som en myk sjokoladebit.

Vær forsiktig når du berører området og bare ta det hvis det er vanskelig å se blodproppen, avhengig av hvor utvinning ligger. En tannlege speil kan bidra i denne prosessen. Du skal bare ha å røre stedet kort, men ikke i det hele tatt hvis du kan se den mørke blodpropp.

I stedet for børsting, skyll forsiktig med en blanding av salt og vann for de neste dagene.

Hint

  • Svikt av en blodpropp å danne bare skjer i ca 5 prosent av tanntrekking. Det kan resultere i smerter etter flere dager. Hvis ingen blodpropp former eller om det er løsnet, bør tannlegen gjelder medisiner til kontakten.