Digidexo.com

Faktorer som påvirker Compliance på diabetiker dietter

Diabetes er en metabolsk lidelse som hindrer kroppens evne til å gjøre bruk av dets primære brennstoff: glukose (blodsukker). Dette fører til sukker for å bygge opp i blodet. Høye nivåer av sukker i blodet kan føre til hjertesykdom, hjerneslag, nyreproblemer, tannkjøttsykdom og blindhet. En nøye planlagt, sunt kosthold er sentralt i diabetesbehandlingen. Mange diabetikere, men sliter med å overholde anbefalte kosten retningslinjer.

Kost Kunnskap

Mary A. Johnson, en sertifisert ernæringsfysiolog og sertifisert diabetes pedagog som arbeider direkte med pasienter, hevder at personer med diabetes ofte ikke forstår at alle karbohydrater - ikke bare sukker og hvitt brød - kan føre til forhøyede blodsukkernivået. De kan heller ikke være klar over alle matvarer som inneholder karbohydrater. Hvis du er en omsorgsperson for noen med diabetes, ta deg tid til å sørge for at hun virkelig forstår karbohydratinnholdet i ulike matvarer, så vel som serverer størrelser. Hvis du har diabetes, sette av litt tid til å lære nok grunnleggende ernæring til å regulere din egen karbohydrat forbruk. The American Diabetes Association (ADA) anbefaler 45 til 60 gram karbohydrater per måltid, men dine individuelle behov kan kreve at du bruker mer eller mindre. Snakk med legen din for å finne ut hva som er riktig for deg.

Synlige resultater

Johnson anbefaler "karbohydrat lekser" til sine pasienter. For lekser, pasienter registrere sine blodsukkernivå 90 minutter før og 90 minutter etter ni separate måltider - tre hver til frokost, lunsj og middag. De har også registrere hva de spiser og hvor mye. Johnson har funnet ut at når pasienter selv oppdage den direkte sammenheng mellom hva de spiser og deres blod sukker, de er mer sannsynlig å overholde sine dietter. Denne tilnærmingen hjelper også folk med diabetes få mer nøyaktige målinger for hvor mange karbohydrater de trygt kan spise til hvert måltid. Dette er viktig siden individuelle karbohydrat behov kan være vanskelig å vurdere.

Måleverktøy

Å kunne telle karbohydrater, må du finne et måleverktøy som fungerer for deg. For noen teller individuelle gram til hvert måltid gir dem mulighet til å forberede sunne måltider, eller å vite når de har fått nok. Andre vil gjøre det bedre ved å spore hvor mange porsjoner (eller "børser") av karbohydrater er i et måltid. Noen mennesker kan kreve en svært strukturert menyplan for hvert måltid på dagen. Den mest effektive metoden er den som best hjelper deg å opprettholde stabile blod-sukker nivåer.

Andre hensyn

Karbohydrater er ikke de eneste matvarene som bør reguleres på en diabetiker diett. Fordi folk med diabetes har høyere risiko for hjerte- og karsykdommer, er det også viktig for dem å redusere inntaket av mettet fett. Høyt inntak av mettet fett øker ytterligere denne risikoen. Den ADA anbefaler å begrense mettet fett inntak til mindre enn 7 prosent av totale kalorier. De gjør imidlertid, oppmuntre forbruket av "gode fettstoffer." Godt fett er umettet fett finnes i nøtter, olivenolje, tofu, avokado og laks. Enten forsøker å utveksle en slags fett for en annen, eller å forsøke å kontrollere inntak av karbohydrater, diett danne nye mønstre kan være vanskelig. Det krever engasjement og en vilje til å prøve nye matvarer. For størst suksess, lære nye oppskrifter, slik at du kan legge til så mange (eller flere) matvarer i kostholdet ditt som du tar bort.