Digidexo.com

underernæring svimmelhet

Immunsvikt forårsaket av Protein Underernæring

Hva er immunsvikt?

Den menneskelige kroppens immunsystem beskytter seg selv fra potensielt skadelige antigener som kreftceller, mikroorganismer, giftstoffer, og blod og vev fra et annet menneske. Hvite blodceller og immunglobuliner er del av immunsystemet og hjelp ved å ødelegge fremmed materiale i kroppen. Immunsvikt er når immunsystemet mangler respons på utenlandske antistoffer og ikke klarer å bekjempe invaderende stoffer. Immunsvikt kan føre til en normalt enkel og mild sykdom for å slå vedvarende, tilbakevendende, alvorlig og noen ganger dødelig.

Immunsvikt som skyldes proteinfeilernæring

Underernæring er den vanligste årsaken til immunsvikt over hele verden. Ernæring er en viktig faktor for immunresponser. Protein-energi underernæring oppstår når kroppen ikke er tilstrekkelig fornøyd med sine ernæringsmessige behov. Proteinmangel kan fortsatt oppstå hvis en persons kosthold gir nok energi, men mangler protein; er imidlertid mangel mer sannsynlig å være dobbelt, mangler både energi og protein. Protein-energifeilernæring er forbundet med sterk cellemediert immunitet, hvite blodcellefunksjon og cytokin produksjon. Enda en mangel av enkelt næringsstoffer kan resultere i en endret immunrespons mot fremmede stoffer. Mikronæringsstoffer som jern, kobber, sink, folsyre og vitamin A, C, E og B-6 har alle viktige påvirkninger på immunrespons.

Fakta om protein feilernæring

Protein underernæring ofte utvikler seg i den eldre eller barn som har foreldre som er fattige. Intensiteten av proteinfeilernæring er avhengig av personens før ernæringsstatus. Leger kvantifisere en persons ernæringsstatus og avdekke avvik ved å sammenligne standardiserte normer til din høyde og vekt, beregne din kroppsmasseindeks (BMI) og måling av hud-fold tykkelse av overarmen. Tilstrekkelig ernæring kan gjenopprette normal kroppssammensetning.

Hva er Tegn og symptomer på underernæring

Hva er Tegn og symptomer på underernæring


Trend dietter og kaloritelling kan hjelpe deg å miste den vekten du ønsker, men du kan forlate ut noen nødvendige næringsstoffer som kan føre til at kroppen til å bli underernært. Noen ganger er de tegn og symptomer på underernæring oppdages for sent, og kan kreve et opphold på sykehuset.

Irritabilitet

Dårlig humør kan skje med alle, men hvis du er i dårlig humør hele tiden, kan dette være et tegn på at du ikke får nok næring til å holde energien vedvarende og humøret høyt.

Utmattelse

Spise regelmessig bidrar til å holde stoffskiftet aktiv ved å brenne energien fra næringsstoffene i maten du spiser for å holde deg i bevegelse sammen hele dagen. Nekte deg selv visse næringsstoffer eller noen næringsstoffer vil føre til at du føler deg trøtt og utslitt før dagen har kommet i gang.

Vekttap

Å miste vekt er trolig målet om kostholdet ditt, men overdreven vekttap og tap av matlyst er store tegn på at du er underernært. Consulting med en ernæringsfysiolog, og å følge et sett diett plan, vil hjelpe deg å miste vekt på riktig måte og samtidig opprettholde appetitten.

Svake muskler

Kroppen krever nok protein til å reparere sår og vokse muskel. Protein næringsstoffer er avgjørende for å holde deg sunn og hindrer deg fra følelsen svak.

Hudforandringer

Et godt tegn på underernæring er hvordan huden din forandrer seg. Skin er en viktig, og noen ganger glemt, orgel av kroppen din og krever vann og næringsstoffer fra maten du spiser for å holde deg trygg fra virus og bakterieangrep.

Hair Endringer eller tap

Setter kroppen i en tilstand av underernæring vil føre til at håret til å falle ut eller bli tørt, sprøtt og kjedelig.

Hva er årsakene til underernæring?

Hva er årsakene til underernæring?


Selv om folk flest har følt sult eller annen gang i sitt liv, er sult ikke det samme som underernæring. Underernærte mennesker mangler næringsstoffer for riktig utvikling og helse. Mens noen kan bli underernært for en kort periode, andre lider av vedvarende underernæring, å bli syk og til og med dø. Ifølge FNs Food and Agriculture Organization (FAO), om en person ut av 12, over hele verden, lider av underernæring. Dette inkluderer 160 millioner underernærte barn, mindre enn fem år gamle. I over halvparten av barns dødsfall, er underernæring involvert. Underernæring er ikke på grunn av bare en enkelt årsak, men er en komplisert tilstand som involverer flere faktorer.

Identifikasjon

Underernæring er en tilstand som er et resultat av at noen ikke får nok næringsstoffer. Det kan være forårsaket av ubalansert eller utilstrekkelig dietter, fordøyelsesproblemer eller andre medisinske tilstander. Dårlig økonomi eller miljøkriser, som tørke eller vær katastrofer, kan føre til mangel på viktige matvarer hvor en del av befolkningen lider av underernæring. På den annen side, kan underernæring også være forårsaket av dårlige matvaner når maten er rik.

Sult

Sult er en av de vanligste årsakene til underernæring, med fattigdom som den viktigste faktoren. Sult er enda verre når det streik barn, da det kan skade deres fysiske og mentale utvikling, ikke bare når unge, men for en levetid. Hva mer, hindrer det også en voksens evne til å være produktiv og skaper mange helseproblemer.

Naturkatastrofer og kriger

Når naturkatastrofer som orkaner og jordskjelv, streik et land, er det lett for ernæringsmessige behovene til folk å være mangelfull. Også, kan konflikter og kriger føre folk til å mangle riktig ernæringsmessige matvarer, noe som resulterer i diaré sykdom eller sykdom. Dette kan sees når folk blir tvunget til å flykte fra landet sitt under en krig, som for eksempel de 3 millioner flyktninger som flykter kampene i det nordlige Pakistan i mai 2009.

Mangelfull omsorg for kvinner og barn

En mangel på omsorg for kvinner og barn, spesielt i den tredje verden, er en annen grunnleggende årsaken til underernæring. Dette har først nylig blitt anerkjent som forårsaker underernæring. Når gravide kvinner er gitt mangelfull ernæring, deres barn også lider av underernæring. Også dårlig hygiene i hjemmet og uforsiktig håndtering av mat fører til underernæring, øker faren for sykdom.

Usikre vann og dårlige sanitærforhold

Ifølge en rapport av "The State of the verdens barn", om lag 1,1 milliarder mennesker mangler rent drikkevann eller egnet sanitær. Disse forholdene føre til smittsomme sykdommer sprer seg, forårsaker barnediaré, noe som fører til store underernæring. Lag 2,2 millioner barn under fem år dør diaré dehydrering.

Overforbruk av usunn mat

Foruten underpriviligerte land som Uganda og India, kan underernæring forekommer i rikere land. Forbruker mer kalorier enn nødvendig kan føre til underernæring akkurat som ikke spiser nok kalorier. Over-forbruket av usunn mat går som regel sammen med svikt i viktige vitaminer og mineraler. For eksempel ulike matvarevirksomheter iblant lokke folk til å kjøpe sukkerholdig og fet mat, fylt med tomme kalorier og mangelfull i næringsstoffer. Dette kan føre til vektproblemer og fedme til folk som allerede ikke er fysisk aktiv.

Årsaker til Underernæring

Ernæring, også referert til som underernæring eller mangelfull ernæring, forekommer oftest hos eldre og hos små barn, selv om alle som ikke får den nødvendige mengden av næringsstoffer er i fare. Ernæring er både forebygges og behandles, og kan føre til komplikasjoner som inkluderer psykiske og fysiske funksjonshemninger, mottakelighet for infeksjoner og sykdommer, og selv døden hvis venstre ubehandlet.

Dysfagi

Folk som har problemer tygge eller svelge, kjent som dysfagi, kan bli underernært. Tannproblemer eller dårlig tilpassede tannproteser kan bidra til å tygge problemer hos eldre voksne. Folk som har hatt slag eller andre nevrologiske lidelser kan være ute av stand til å tygge eller svelge mat, noe som kan føre til underernæring.

Sykdom

Eldre mennesker med langvarig sykdom, slik som demens, Alzheimers sykdom eller slag. kunne utvikle underernæring på grunn av dårlig appetitt eller en redusert evne til å handle for, forberede og lage mat. Infeksjoner, for eksempel lungebetennelse og HIV, kan også føre til underernæring og betydelig vekttap. Personer med kreft i fordøyelsesorganer og inflammatorisk tarmlidelser kan bli underernært som følge av organskade og dysfunksjon.

Medisiner

Folk som bruker visse typer medisiner kan utvikle underernæring på grunn av endringer i smak og appetitt. Antidepressiva kan føre til at folk mister interessen for å spise, noe som kan føre til underernæring. Folk som tar medisiner for høyt blodtrykk, osteoporose eller smerte kan oppleve bivirkninger som kvalme, brekninger, appetitt undertrykkelse og mage irritasjon, som kan føre til underernæring, spesielt hos eldre mennesker.

Psykiske lidelser

Personer med klinisk depresjon noen ganger mister interessen for å spise og bli underernært. De som med vilje sulte seg selv, for eksempel folk med spiseforstyrrelser anorexia nervosa, kan utvikle underernæring og andre helseproblemer. Alkoholikere, narkomane kan ikke huske eller ønsker å spise og kan bli underernært som resultat.

Fattigdom

Folk som mangler penger til å kjøpe nok mat kan utvikle underernæring. De som lever i fattigdom også kan ikke ha transport for å komme til en matbutikk eller bondens marked som selger sunn mat. Markeder og nærbutikker som ligger i fattige nabolag kan ikke selge næringsrik mat, som kan forårsake kosttilskudd mangler.

Vitaminmangel

Folk som ikke klarer å absorbere visse typer næringsstoffer fra maten de spiser kan bli underernært. Cøliaki er en lidelse som kan føre til underernæring på grunn av kroppens manglende evne til å absorbere vitamin B12, vitamin D, folsyre og jern. Folk som dietter mangler enda ett vitamin eller mineral kan bli underernært, selv om de spiser en ellers tilstrekkelig mengde mat.

Symptomer på Protein Underernæring

Symptomer på Protein Underernæring


Protein underernæring er mest vanlig i underutviklede land der folk har begrenset tilgang til mat. Det er spesielt utbredt blant barn i disse landene, fordi deres rask vekst og utvikling betyr at de trenger mer protein i forhold til sin kroppsvekt enn voksne gjør, ifølge Verdens sunneste Foods. Risikoen for protein feilernæring er redusert hvis en diett inneholder nok kalorier og aminosyrer, men selv i utviklede land, spisevaner, medisinske tilstander og psykiske problemer kan sette folk i fare for protein feilernæring.

Marasmus

Marasmus, en av to typer proteiner underernæring, refererer til en tilstand av semi-sult. Det kan forekomme i mennesker i alle aldre som har begrenset mat tilgang, men det er mest vanlig hos barn som ikke ammes og som er gitt fortynnet baby formel. Marasmus symptomer inkluderer vekttap, tap av muskler og synlig fett, svakhet og tretthet, ifølge Verdens sunneste Foods. Marasmus kan også påvirke immunsystemet, noe som gjør infeksjoner hyppigere.

Kwashiorkor

Kwashiorkor er den andre type protein feilernæring. Navnet er avledet fra en ghanesiske ord som betyr «den onde ånden som infiserer barnet", og det forekommer vanligvis hos barn yngre enn 4 som spiser høy-karbohydrat dietter med begrenset eller ingen protein, ifølge Verdens sunneste Foods. Symptomer på kwashiorkor inkluderer muskler sløse bort, væskeansamling (ødem) og en forstørret, fettlever.

Veganere og vegetarianere

Kjøtt og meieriprodukter er de viktigste kildene til protein i den typiske amerikanske dietten, så vegetarianere og veganere kan ha økt risiko for protein feilernæring. Imidlertid opprettholde en diett som inneholder et utvalg av grønnsaker, korn og belgfrukter gir vanligvis veganere og vegetarianere å unngå proteinmangel, ifølge Verdens sunneste Foods.

Andre i fare

I utviklede land, folk på høyest risiko for protein feilernæring er de som har hatt ekstreme fysiske traumer, for eksempel omfattende brannskader, som øker deres proteinbehov, ifølge Verdens sunneste Foods. Mennesker med en medisinsk eller psykologisk tilstand som påvirker deres evne eller ønske om å spise er økt risiko for protein feilernæring også.

Protein Kilder

Tunfisk, reker og torsk er de beste kildene til protein, ifølge Verdens sunneste Foods. Svært gode proteinkilder inkluderer vilt, laks, kalkun, kylling, lam, biff, spinat, tofu og soyabønner. Blant andre gode kilder er egg, melk, grønne grønnsaker, blomkål og mange belgfrukter.

Protein Vs. Protein-Calorie Underernæring

Protein Vs.  Protein-Calorie Underernæring


Mangel på protein er kjent som kwashiokar, mens protein kombinert med kaloriunderskudd er marasmus. Sammen er de kjent som Protein Energy Underernæring (PEM). Dessverre er det 150 millioner barn under fem år lider av PEM.

Forekomst

Ifølge Verdens helseorganisasjon Database på Child Growth and Underernæring, rundt 80% av barn lider av PEM er i Asia, 15% i Afrika og 5% i Latin-Amerika. Amerikanske barn er vanligvis ikke påvirket av denne type feilernæring.

Kwashiokar

Et barn som lider kwashiokar er undervektig og anorektisk. Hevelse i hans hender, føtter og mage med vann, en tilstand som kalles ødem, er et karakteristisk trekk i slike barn. De har også rødlig hår, skjellete hud og sprø negler på grunn av vitaminmangel. Deres syn er ekstremt dårlig, og de vanligvis lider av infeksjoner og diaré. Noen tilfeller også rapportere leverfunksjonsforstyrrelser.

Marasmus

En marasmic barnet ser mye yngre ut enn sin alder fordi han er både undervektig og forkrøplet. Muskelsvinn og mangel på noe fett i kroppen er det mest slående trekk ved denne tilstanden. Barnet føler seg sulten og er våken. Barnet er også irritabel og gretten.

Forskjeller

Barn som lider av marasme er generelt yngre enn kwashiokar. Et barn som lider kwashiokar har hovne lemmer mens en marasmic barnet ser tynnere. Huden av et marasmic barn synes også å være bedre enn den for kwashiokar barnet. Den marasmic barnet ikke lider av leverproblemer eller alvorlige synsproblemer heller.
Ifølge Dr Asha Badaloo i en studie publisert i juni 2006 utgaven av American Journal of Clinical Nutrition, er en kwashiokar barnet sykere enn en marasmic barn og har en høyere dødelighet som de lider av mer komplekse mangler. En vesentlig årsak til dette kan være at barn med kwashiokar ikke klarer å fordøye fett effektivt i kroppen. Barn med kwashiokar har også en høyere dødelighet.

Behandling

Behandlingen av en marasmic barnet er også lettere enn for et barn som lider av kwashiokar. Alvorlige tilfeller i begge forholdene krever sykehusinnleggelse sammen med behandling med antibiotika mot infeksjoner. En høy protein og energi diett blir gitt til pasientene. Egg, skummet melk og fisk er gode proteinkilder for barna, mens frukt og grønnsaker kan ta vare på vitamin og mineral mangler.

Forskjeller mellom Protein Underernæring og Calorie Underernæring

Forskjeller mellom Protein Underernæring og Calorie Underernæring


Et protein som er en organisk forbindelse bestående av aminosyrer; en kalori er en enhet av energi fra maten vi spiser, inkludert de som inneholder protein. Helserisiko er assosiert med både protein og kalori feilernæring.

Protein

Protein er et næringsstoff som finnes i matvarer som kjøtt, meieriprodukter, sjømat, egg, nøtter, frø, bønner, erter og korn. Voksen bør forbruker et minimum av 0,8 gram protein for hver kilo kroppsvekt hver dag.

Calorie

Kalorier representerer energien fra mat; folk ofte telle kalorier når de kosthold og å holde styr på energi brukt under trening. Nesten alt vi spiser og drikker har kalorier. Protein inneholder 4 kalorier per gram.

Protein Underernæring

I protein feilernæring, gir dietten utilstrekkelig protein, noe som kan føre til helseproblemer som for eksempel mangel på muskelutvikling, hjerteproblemer, tap av muskelmasse, redusert immunforsvar, veksthemming og luftveisproblemer. Når alvorlig, kan protein feilernæring føre til døden.

Calorie Underernæring

I kaloriunderernæring, er kostholdet ikke er riktig eller ikke å gi nok mat, eller begge deler. Folk kan konsumere nok kalorier og likevel være mangelfull i nødvendige vitaminer og næringsstoffer. Riktig forvaltning av kaloriinntaket betyr å velge sunne matvarer for å lage kalorier teller, så vel som forbruker nok mat. Kalori feilernæring kan føre til vekttap, tretthet, hjerteproblemer og mange andre helseproblemer knyttet til nærings og vitaminmangel.

Forebygging / løsning

Den anbefalte mengden protein og kaloriinntaket avhenger av faktorer som vekt, kjønn, alder og mengden fysisk aktivitet. Det amerikanske Food and Drug Administration anbefaler rundt 2000 kalorier per dag for den gjennomsnittlige voksen kvinne (med minst 600 av disse kaloriene kommer fra fett) og rundt 2500 kalorier per dag for den gjennomsnittlige voksen mann (med 750 kalorier som kommer fra fett).

Fysisk Development & Underernæring

Som kroppen vokser fra spedbarn gjennom barndommen og videre til voksen alder, er det mange faktorer som påvirker hvordan kroppen utvikler seg. Noen er naturlig, for eksempel genetikk, mens andre er miljøfaktorer, inkludert næring. Dårlig næring i kroppen i stor grad kan påvirke kroppen til enhver tid, spesielt en kropp som er fremdeles under utvikling.

Fysisk utvikling.

Fysisk utvikling er veksten av legemet når det gjelder størrelse, styrke, muskelutvikling og koordinering, samt organer og systemer i kroppen, inkludert nervesystemet.

Ernæringsmessige behov for fysisk utvikling

Kroppen krever visse næringsstoffer for å utvikle seg riktig. Proteiner inneholder aminosyrer som anvendes for å støtte ny vekst. Karbohydrater drivstoff muskelaktivitet samt hjernen og nervesystemet. Fett tilveiebringe en kilde for lagret energi, og isolerer kroppen. Mineraler og vitaminer hjelpemiddel for å opprettholde kroppens vekst og funksjon.

Ernæring

Ernæring er en ernæringsmessig mangel der kroppen mottar en utilstrekkelig mengde kalorier, proteiner, vitaminer eller mineraler.

Kortsiktige effektene av Underernæring

Effektene av feilernæring hos barn inkluderer lavere oppmerksomhet span, tretthet, forkrøplet vekst, redusert body mass, lavere immunitet og den forsinkede starten av puberteten.

Langtidsvirkninger av Underernæring

Fortsatt ernæring kan føre til en nedgang i intelligens nivå av den enkelte, med fortsatt fysiske og intellektuelle underskudd som bærer inn i voksenlivet.

Kan Protein Underernæring føre til hårtap?

Kan Protein Underernæring føre til hårtap?


Menneskekroppen produserer hår og negler ved hjelp av protein. Normalt folk kaster håret med en hastighet på 50 til 100 hår daglig. Hver fallen hår er erstattet med en ny fra samme follicle under overflaten av huden.

Betydning

Protein underernæring kan forekomme hos vegetarianere, slankere og folk som rett og slett ikke spiser riktig. Hvis du ikke har nok protein i kroppen din, proteinet vanligvis forbeholdt hår produksjon vil bli lagret og voksende hår vil gå inn i en hvile stadium. En betydelig mengde hår vil bli utøst to til tre måneder etter at håret begynner hvilefase.

Typer

En sunn og gjennomsnittlig mengde protein for en voksen er ca 50 gram per dag, sier Dr. Robert Shmerling av Harvard Medical School. Denne mengde av protein kan bli funnet i en kalkun sandwich, en kopp yoghurt eller et glass melk. Andre matvarer som inneholder protein inkluderer kjøtt, fisk, kylling, egg, linser, tofu, korn og nøtter.

Løsning

En blodprøve kan bestemme nivået av protein i kroppen din. Hårtap som følge av protein feilernæring er ikke permanent og kan vanligvis reverseres ved å spise riktig mengde protein.

Prenatal Underernæring og dens forhold til Diabetes

Prenatal Underernæring og dens forhold til Diabetes


Den svangerskapskontroll et barn får kan påvirke barnet for resten av sitt liv. Dårlig svangerskapsomsorg, inkludert underernæring, kan ha en rekke effekter på både foster og mor. Fordi fosteret får alt som går inn i sitt system fra morens system, hvis du lider av underernæring, er da slik at fosteret. Disse effektene inkluderer helseproblemer som diabetes.

Prenatal Underernæring

I likhet med sine fullvoksen counter-deler, fostre trenger en full ernæringsmessig palett for optimal helse. Dette inkluderer kalsium, vitaminer og folinsyre, protein, jern og andre mikronæringsstoffer. Den gravide kvinnen er, som det sies, spise for to, og økende vekt i løpet av et svangerskap er normalt. Når du er gravid hvis du prøver å kontrollere vekten gjennom kosten det kunne malnourish fosteret i prosessen.

Anbefalte dietter

Ifølge Sutter Health, når du er gravid bør du ta i en daglig diett som inneholder seks to11 porsjoner med brød og korn, tre til fem porsjoner grønnsaker, 02:58 porsjoner protein, minst åtte glass vann i løpet av dagen, 02:58 porsjoner med meieriprodukter, og 03:58 porsjoner frukt.

Diabetes og feilernæring

Diabetes er en tilstand der kroppen har problemer med å produsere eller bruke insulin. Insulin er et hormon som tillater kroppen å bryte ned og fordøye matvarer. Ifølge John Tonkiss, førsteamanuensis prosjektdirektør ved Boston University Medical Center, en rekke studier på både mennesker og dyr har funnet ut at babyer som veksten ble bremset av prenatal underernæring er på et høyere risiko for å utvikle en rekke plager senere i livet . Disse inkluderer hjerteproblemer, hyper spenning, og diabetes.

Diabetes og Mor

I en liten prosentandel av kvinner, kan svangerskapet føre til en midlertidig tilstand som kalles svangerskapsdiabetes. Dette er forårsaket av hormonelle endringer forårsaket av graviditet, og vanligvis vinner av seg selv etter at du føder. Men, hvis ubehandlet, kan det føre til at blodsukkeret i livmoren for å øke til usikre nivåer og føre til en baby å bli født med macrosomia. Babyer født med macrosomia har økt risiko for fedme i barndommen og skriv to diabetes som voksne.

Underernæring grunn av heroinavhengighet

Heroinavhengighet er beryktet for sine farer som ikke kommer direkte fra stoffet. Underernæring er en av disse farene. Heroinen i seg selv ikke føre til underernæring. Stoffet forårsaker et tap av matlyst. Det er den manglende appetitt som fører til feilernæring fra heroin avhengighet.

Betydning

Underernæring ser ikke ut til å være en stor effekt av heroinavhengighet. Det er imidlertid en som kan forverre andre komplikasjoner forårsaket av heroinbruk, slik som infeksjon, sykdom og revmatologiske problemer. Næringsstoffer fra maten brukes til å lage immunceller funksjon. Uten disse næringsstoffene, er immunsystemets evne til å bekjempe sykdom hemmet. Sykdom og infeksjon deretter kan ta over en svekket systemet lett.

Funksjoner

En underernært heroinmisbruker vil være undervektig, med en dårlig hudfarge og fordøyelsesproblemer, som for eksempel forstoppelse. Underernæring fører også muskelsmerter og trøtthet.

Komplikasjoner

I tillegg til å inhibere kroppens evne til å bekjempe infeksjon og sykdom, kan en narkoman største feilernæring føre til tap av basiskroppsfunksjoner. Håret å vokse og til slutt faller ut, kroppen slutter å vokse, og kvinner i fruktbar alder stopp mensen. Tannråte er også mulig.

Behandling

Å behandle underernæring, leger administrere næringsrike løsninger til den rusavhengige. Imidlertid må heroinavhengighet også motta behandling. En heroinmisbruker vil fortsette å leve med liten eller ingen matlyst før stoffet er ute av systemet hans og hans vane blir forvaltet. Ellers vil den rusavhengige gli tilbake i en underernært tilstand når akuttbehandling er gjort.

Misforståelse

Noen mennesker tror at bare langsiktige heroinavhengige lider av underernæring. Imidlertid kan brukeren lider av denne tilstanden etter dager med å ikke spise eller å spise mat med lite eller ingen næringsverdi.

BMI Indikasjoner på Klinisk Underernæring

BMI Indikasjoner på Klinisk Underernæring


Din body mass index er et forholdstall mellom høyde og vekt som kan gi viktig informasjon om din generelle helse. BMI er ofte brukt for å vurdere fedme, men kan også indikere at en person er undervektig og muligens underernært. BMI vil imidlertid ikke gi informasjon om den spesifikke årsaken til underernæring eller spesifikke næringsstoffer som mangler i en persons kosthold.

BMI Basics

BMI beregnes basert på din høyde og vekt. Fordi muskler veier mer enn fett, kan BMI noen ganger være misvisende, og noen veldig muskuløse mennesker kan ha "overvekt" BMI tross for svært lav fett. Hvis du er klassifisert som undervektige på en BMI skala, kan du fortsatt ha overflødig kroppsfett, men trolig har svært liten muskel. Å være undervektig kan være like farlig som å være overvektig, så leger noen ganger bruker BMI for å vurdere om en person trenger for å få vekt.

BMI og Underernæring

Ifølge Storbritannias National Health Service, er folk med BMI mindre enn 18,5 anses undervektig, og folk med BMI under 20 er i faresonen for å bli underernært. Jo lavere BMI, jo mer sannsynlig er det at en person er underernært. Men BMI måler ikke maten en person spiser, og selv en person med en gjennomsnittlig eller høy BMI kan bli underernært. Et kosthold som bare består av fast food, for eksempel, kan føre til at noen raskt opp i vekt, men ville ikke gi tilstrekkelig næring for å forbli sunne. Følgelig er BMI kun en fremgangsmåte for å vurdere underernæring; en kombinasjon av symptomer og diett er nøkkelen for å diagnostisere tilstanden.

Klinisk Underernæring

Tegn på klinisk underernæring inkluderer lav energi, humørsvingninger, kuldefølelse hele tiden, vokser overflødig kroppshår, depresjon, diaré, konsentrasjonsvansker, besvimelse og hjertebank. Hvis en lege mistenker at du kan bli underernært, vil han be om maten du spiser, og kan vurdere deg å avgjøre om du har en spiseforstyrrelse. Hvis du har en lav BMI, men spiser et sunt kosthold, kan legen vurdere andre forklaringer, for eksempel en overaktiv skjoldbruskkjertel.

Behandling

Avhengig av graden av underernæring, må du kanskje jobbe med en ernæringsfysiolog for å utvikle et sunt kosthold. Kalori supplement drikker kan hjelpe deg opp i vekt og få viktige mikronæringsstoffer, og kalori-rike matvarer som nøtter og fisk kan hjelpe deg å få viktige makronæringsstoffer. Legen din kan også anbefale en multivitamin. Hvis du er undervektig, prøver å få vekt raskt er ikke generelt en sunn strategi. I stedet, akkurat som med vekttap, må du fokusere på å sakte forbedre kostholdet ditt slik at du får vekt over tid.

Underernæring symptomer og behandling

Underernæring oppstår når en persons kropp ikke får den mengden mat og næringsstoffer som trengs. Personen kan ikke ha nok mat inntaket, eller kanskje har en underliggende medisinsk tilstand. Det er mange symptomer å se etter med underernæring, og mange behandlingstilbud også.

Akutt

Akutte tilfeller av feilernæring kan være forårsaket av en operasjon eller infeksjon. I akutte tilfeller kan en person føle deg svimmel, trøtt og kan ha treg reaksjonstider eller synes det er vanskelig å konsentrere seg.

Kronisk

Kronisk underernæring kan være forårsaket av medisinske tilstander som anemi. Når legemet går uten næringsstoffer for lenge, begynner en person som har organskade, så vel som tegn på osteoporose.

Barn

Hvis et barn ikke utvikler seg i sunn rekkevidde for barn på hennes alder, er å miste vekt og har tannproblemer, disse er symptomer. Hun kan også vise tegn på osteoporose om beinene bryte enkelt.

Eldre

De eldre er i faresonen på grunn av andre kroniske plager og redusere magesyre. Disse menneskene kan ha tørr, flassende hud, sprø negler, diaré og noen psykiske problemer som forvirring.

Behandling

Hvis en person er mildt underernært, bør effekten være lett reverseres. En lege vil utføre en fysisk eksamen, bestiller blodprøver eller røntgen for bein, og vil sannsynligvis foreskrive en diett rik på næringsstoffer.

Tegn på Underernæring

Tegn på Underernæring


Underernæring, eller underernæring, oppstår når en person forbruker færre kalorier enn kroppen trenger. Dette kan skyldes ekstrem slanking eller visse sykdommer eller tilstander som begrenser eller forbyr matinntak, som cøliaki eller alderdom. Ernæring kan også oppstå når noen spiser en tilstrekkelig mengde mat, men matvarer inneholder ikke nødvendige viktige næringsstoffer. Spedbarn, små barn og eldre er mest sannsynlig at lider av underernæring, ifølge nettstedet Kid helse.

Størrelse, vekt og fysisk styrke

Personer som er underernærte kan være veldig undervektig. Mens mange mennesker er liten av vekst på grunn av sin genetiske makeup, kan underernæring føre til hemmet vekst. Ernæring kan også føre til en oppsvulmet eller oppblåst mage. Personer som lider av underernæring kan lide av svake eller skjøre bein. I tillegg, svake muskler eller muskelrykninger er et vanlig symptom på underernæring. Mangel på viktige næringsstoffer kan føre til problemer med muskel koordinering og reflekser, ifølge The Free Dictionary.

Hud, hår og tenner

Ernæring kan føre til tørr hud som flasser eller vises skjellete. I tillegg kan huden lett får blåmerker og vises veldig blek. Tannråte er vanlig når en person blir underernært, så en person som er underernært kan ha hulrom, misfarging eller manglende tenner. Leppene kan bli veldig tørt, crack åpne eller føle skjellete å ta på.

Mental Helse

Ernæring hos barn kan føre til lærevansker. Barn som er underernærte kan ha problemer med å fokusere på oppgaver i skolen, ifølge nettstedet Kids Health. Voksne kan også finne det vanskelig å konsentrere seg om oppgavene. I tillegg underernæring fører til dem som lider av det å være irritabel eller engstelig. Barn som ikke spiser riktig mengde jod (et næringsstoff ofte lagt til salt) kan lide langsom mental utvikling og noen ganger også mental retardasjon.

Generelt og kvinnesykdommer

Mangel på de riktige næringsstoffene vil føre til enkeltpersoner til å føle seg veldig sliten. Mangel på energi karakteriserer underernæring. Underernæring reduserer også immunforsvaret, slik at personer som er underernærte kan bli syk oftere og finner ut at vanlige sykdommer som diaré er mer vanskelig å overvinne. Kvinner som er underernærte kan ikke ha sine perioder, eller sine perioder kan bli uregelmessig. Hvis en kvinne er underernært mens hun var gravid, kan barnet veie mindre enn en sunn baby, ifølge nettstedet Kids Health.

Kan Underernæring være en årsak til demens?

Det har vært antydet at feilernæring kan føre til demens. På den annen side kan demens bli reversert ved å behandle en persons underernæring og vitaminunderskudd.

Identifikasjon

Demens er en sykdom som fører til at hjernen til å miste normal funksjon, forårsaker den lidende å være desorientert og glemsom. Denne sykdommen rammer ofte eldre mennesker, selv om det har blitt sett i yngre barn også.

Betydning

Ernæring betyr at kroppen ikke har de tilstrekkelige mengder næringsstoffer og vitaminer. I en artikkel av psykisk helsearbeider, Esther Dacamay, hun sier at "vitaminmangel inkludert B12, sink, kalium, selen og bor var til stede i de fleste demente."

Forebygging / løsning

Selv om demens som skyldes feilernæring kan forebygges og reversibel, de fleste årsaker til demens er det ikke. Du kan redusere risikoen, ifølge health.google.com, ved å trene regelmessig, se på kostholdet ditt, og slutte å røyke.

Teorier / Spekulasjoner

Det har blitt teoretisert at demens kan reverseres ved å behandle pasienten til et næringsrikt kosthold og holde et tett øye på deres vitamin inntak.

Advarsel

Symptomene på demens kan også etterligne andre plager som depresjon og til og med Alzheimers sykdom, derfor bør folk som har symptomene bli testet for underernæring for å diagnostisere den riktig.

Andre årsaker til demens

Bortsett fra underernæring, hjerneskade, infeksjoner, og narkotika og alkohol misbruk kan føre til demens.

Kosthold for underernæring

Spise en diett full av sunne næringsstoffer er viktig for å ivareta din helse. Imidlertid kan restriktive dietter og medisiner som forstyrrer kroppens evne til å absorbere næringsstoffer føre til underernæring. Når det oppstår feilernæring, er det viktig å gjøre endringer i kostholdet som vil gi kroppen din de nødvendige næringsstoffer for optimal helse. Symptomer på underernæring inkluderer bremset helbredelse av sår, blåmerker lett, tannproblemer eller vekttap. Personer med underernæring problemer bør konsultere legen sin, og gjøre de nødvendige endringene for å bevare sin helse.

Spis vitamin-rik mat

Spre mutter smør på toast, eller har en håndfull nøtter til hvert måltid. The Mayo Clinic anbefaler også å legge ost til smørbrød og legge ekstra eggehviter til eggerøre, noe som øker proteininntaket. Spis rikelig med mettende supper, brun ris og hele hvete pasta. Spis frisk frukt og grønnsaker til hvert måltid for å øke næringsinntak.

Combat Bland Foods

The Mayo Clinic rapporterer at folk på en begrenset diett kan oppleve underernæring fordi maten er lite appellerende og kjedelig. Legg en teskje av sitronsaft eller en dash av krydder til matvarer for å gjøre dem mer tiltalende. Dette vil naturligvis øke mengden av matvarer (og næringsstoffer) i kosten.

Plan Snacks

Snacks er en viktig del av å behandle underernæring. Dette kan inkludere et stykke frukt, peanøttsmør på en hel hvete cracker eller ost. En kopp yoghurt og granola eller smoothie med yoghurt og fersk frukt er også mat alternativer. Spis 2-3 snacks om dagen.

Når skal ringe en lege

Underernæring kan føre til alvorlige helseproblemer uten behandling. Snakk med legen din før du gjør noen diett endringer for underernæring, og ta kontakt med henne hvis du opplever muskelsvakhet, depresjon eller tretthet problemer mens bekjempelse av denne tilstanden.

Symptomer på underernæring hos eldre

Symptomer på underernæring hos eldre


Underernæring kan være et farlig problem hos eldre. Det kan være forårsaket av mange forskjellige problemer, inkludert: manglende evne til å tilberede måltider, tap av smak, lav inntekt, dårlig matlyst, sykdom og tannproblemer. Kognitive problemer kan også spille en rolle i hvor godt eller ofte en eldre person spiser. Men det er mange forskjellige tegn og ledetråder som kan ses i en underernært eldre person. Ser ut for disse skiltene er svært viktig for omsorgspersoner og familiemedlemmer.

Mouth

Munnen kan holde veldig klare tegn på underernæring hos en eldre person. Ifølge en Huntingtons sykdom nettside, smaksløker som er normalt synlig vil forsvinne. En eldre person munn kan bli lyse røde og canker sår kan vises. Tegn på trost eller en gjær infeksjon i munnen kan også bli tydelig i hvite flekker som utvikler på tungen eller kinnene. Som et resultat, kan personen har smerter når du prøver å spise, noe som fører til enda mer problemer med å få personen tilbake i god helse.

Muskler

En eldre underernært persons muskler kan begynne å bli slapp. Dette er forårsaket av kroppen ved hjelp av den lagrede energien og næringsstoffene i musklene for å prøve å gjøre opp for tapet av næringsstoffer som normalt tilføres kroppen gjennom å spise. Aktiviteter som å gå til postkassen eller nede i gangen til badet kan bli for mye. Musklene og huden kan også begynne å føle gummiaktig eller gelatin-aktig.

Øyne

Når underernæring forekommer, kan det også betydelig påvirke en eldre persons øyne. Ifølge en nettside for Huntingtons sykdom, kan en senior lider av underernæring har røde, betente øyne. Øynene kan se glassaktig. Vevet i øynene kan faktisk bli tykkere, og personen kan oppleve hevelse i hornhinnen. Den eldre person visjon kan også forverres, og dette kan føre ham til å bli uinteressert i enhver aktivitet som krever visjon.

Kognitiv

Underernæring kan påvirke en persons kognitive evner. Uten riktig mat for å opprettholde og drivstoff kroppene våre, vi blir sløv og uinteressert. Normale daglige oppgaver kan bli skjøvet til side. En eldre person som lider av underernæring kan være ute av stand til å svare på enkle spørsmål om seg selv. Hans minne kan avslå, og han kan selv bli irritabel når presset til å svare på spørsmål. The Mayo Clinic rapporterer at på dette punktet, demens eller forvirring kan sette inn og medisinsk intervensjon er nødvendig.

Skin

Huden av underernærte eldre kan også vise problemer. Mange eldre mennesker har en gulfarging av hud som de blir stadig mer underernært. Darker- skinned personer med har et kjedelig utseende til huden. Huden kan bli stadig mer tørr og rynkete utseende. Rynker kan selv se dypt og satt i. I tillegg kan huden under fingerneglene bli hvitt.

Prenatal Underernæring og lav IQ

IQ, eller intelligenskvotient, er et mål på en persons evne til å lære og forstå. IQ-testing brukes til å bestemme læreevne, og individualiserte behovene til både funksjonshemmede og begavede studenter i utdanningssystemet. I løpet av en ellers normal graviditet, kan prenatal ernæring i stor grad påvirke et barns IQ potensial. Det er viktig at en mor spiser et sunt og godt balansert kosthold under svangerskapet for å beskytte fosterets utvikling av barnet deres hjerne.

Scoring

IQ er målt ved å dele en persons mentale alder ved sin kronologiske alder, og multiplisere med 100. Det er fire nivåer av mental retardasjon avgrenset i henhold til IQ-poeng. De scoring mellom 50 og 69 på en IQ-test falle i mild eller educable kategori. De scoring mellom 35 og 49 er i moderat eller trainable kategori. De scoring mellom 20 og 24 er i den alvorlige kategorien. De scoring under 20 er i dyp kategori. En gjennomsnittlig poengsum faller i et område mellom 91 og 110.

Bevis på Underernæring

Både protein og fett er viktig i utviklingen av fosterets hjerne. Helsen av hjernen, eller i hvilken grad en hjerne har blitt matet er direkte knyttet til helse av legemet, eller i hvilken grad legemet har blitt matet. Den underernæring av et foster måles av kroppsvekt-til-lengde-forhold. Barn som anses lav fødselsvekt viser gjennomgående synger av underernæring.

Short Term Underernæring

En studie ble utført i 1975, av Smith et al., Som så på effekten av kortsiktige prenatal underernæring på barnets utvikling og voksen IQ. En prøve av mer enn 400.000 tenårings hanner ble studert, som hadde alt skje, prenatal, under en krig indusert hungersnød. Denne studien viste at korttidsfosterunderernæring ikke påvirke den langsiktige IQ potensial for barn.

Long Term Underernæring

Flere studier har vist at kronisk underernæring som strekker seg gjennom eller forbi en graviditet kan ha betydelige negative konsekvenser for et barns IQ. I en test av Rush, Stein, Susser og Brody gravide kvinner med risiko for å levere lav fødselsvekt babyer ble delt inn i tre grupper, og gitt ulike nivåer av ernæringsmessig omsorg. Barn hvis mor hadde fått høyt proteintilskudd under svangerskapet skåret signifikant høyere på IQ-relaterte oppgaver når testet ved ett års alder.

Hva er årsakene til kraftig svimmelhet?

Svimmelhet er følelsen av å besvime, noe som kan føre til en manglende evne til å balansere seg selv og føler seg desorientert. Anfall av svimmelhet kan være forårsaket av mange ulike underliggende faktorer; noen ganger det skjer en gang og deretter går bort, men visse forhold kan forårsake svimmelhet å forekomme oftere.

Blood Pressure

Den primære årsaken til svimmelhet er en utilstrekkelig mengde blod å nå hjernen. Når hjernen ikke er levert blod, betyr det ikke få oksygen, som hemmer dens evne til å fungere. Forhold som påvirker blodtrykket og begrenser trykket av blod til hjernen kan forårsake svimmelhet. En vanlig tid til å oppleve svimmelhet er etter å ha stått opp fra en sittende eller spesielt utsatt posisjon. Plutselig stående momentant reduserer mengden av blod til hjernen mottar, noe som resulterer i en svak følelse.

Sight

Synet er viktig for å hjelpe en person få henne baring og balansere seg selv. Hvis syn hemmes, kan det føre til svimmelhet og tap av balanse, spesielt hvis du står oppreist. Stenger øynene mens du står kan føre til forvirring og dårlig balanse, så det er en god idé å ikke gjøre det med mindre du har et solid objekt i nærheten for å støtte deg selv. Hvis synet ditt blir svekket, er det en god idé å sette seg ned før du kan løse problemet.

Næring og sykdom

Blir feil næring eller kommer ned med en sykdom kan forårsake svimmelhet. Underernæring reduserer kroppens evne til å fungere, noe som kan hemme dens evne til å levere blod og oksygen effektivt. Dessuten vil en mangel på kalorier medføre svakhet, som ytterligere kan forverre svake følelser. Sykdommer som fører til oppkast og diaré kan også berøve kroppen av næringsstoffer, som kan føre til svimmelhet. Feber kan også gjøre at du føler deg svimmel.

Vertigo

Kroppens følelse av balanse styres av små væskefylte organer i det indre øret. Vertigo er en vanlig tilstand der funksjonen av balansering organer er svekket, noe som resulterer i svimmelhet og tap av balanse. Det er vanlig for folk med vertigo å føle en følelse av spinning. Vertigo selv har flere årsaker som betennelse i ørene, raske retningsendringer og press, for eksempel ridning en temapark ride, og alvorlig migrene.

Sirkulasjonsproblemer

Problemer med sirkulasjonssystemet og hjerte kan også føre til svimmelhet og svimmelhet. Perifer karsykdom og koronarsykdom kan føre til svimmelhet. Alvorlige komplikasjoner av hjertesykdom, som hjerteinfarkt og hjerneslag, kan også føre til svimmelhet. Fysisk anstrengelse og andre hendelser som forårsaker hyperventilering kan også føre til svimmelhet og besvimelse.

Ernæring og alkoholisk leversykdom

Ernæring og alkoholisk leversykdom


Underernæring har en tendens til å være en viktig helseproblem med folk som drikker for mye alkohol. Det er to hovedgrunner til dette: 1) personen setter fokus på forbruk av alkohol i stedet for nærende mat; 2) alkohol påvirker deres metabolisme og absorpsjon av viktige næringsstoffer i mat, noe som gjør dem utsatt for underernæring relaterte sykdommer som B-vitamin mangel.

Næringsinnholdet i alkoholholdige drikker

Alkoholholdige drikker er sagt å inneholde tomme kalorier, fordi de gir lite til forbruker i form av ernæringsmessig verdi. De viktigste ingrediensene i en alkoholholdig drikke er vann, etanol (alkohol innhold), og sukker, som utgjør karbohydrater som gir tom energi. Ulike drikker inneholder ulike mengder sukker, med klare sprit som vodka inneholder den minste, og søte Alco-pop drikker som inneholder mest. Når alkohol metaboliseres i leveren, produserer den giftige biprodukter som ødelegger næringsinnholdet i mat som er spist. Disse næringsstoffene blir utarmet i kroppen over tid, og må byttes ut.

Natrium

En lav-natrium diett kan hjelpe utvinning fra alkoholrelatert leversykdom. Redusere salt i kosten reduserer væskeansamling, hvor vann lekker inn i kroppens vev og celler fra sirkulasjonssystemet av vener, arterier og kapillærer. Dette letter trykket av tilbakeholdt fluid i leveren. Kutt ned på salt i kosten ved hjelp av pepper og urter eller krydder i matlaging for smaken. Unngå take-away måltider; lage mat hjemme i stedet. Unngå salte snacks som nachos og chips. Sats på fersk, hjemmelaget mat i stedet for bearbeidet mat.

Protein

Protein er viktig for å bygge muskler og for å reparere kroppens celler og vev. Det hjelper også væske til å sirkulere rundt i kroppen i arterier og vener, og hindrer den fra å lekke inn i kroppens celler og forårsaker hevelse. Dette er kjent som ødem - du vil gjenkjenne det som en veldig hoven mage eller hovne ankler. Å øke protein i kosten, inkluderer fisk tre ganger i uken, linser og bønner med minst ett måltid om dagen, og noen meieriprodukter som naturlig levende yoghurt og egg.

Glykemisk indeks

Glykemisk indeks betyr at mengden av sukker i en ml av blod. Overdreven alkoholforbruk utgivelser glykogen som er lagret i leveren som en energireserve, forårsaker slumped blodsukker fører til sult, svimmelhet, irritabilitet, og desorientering. Balansere blod sukker med komplekse karbohydrater som poteter, brun ris, rugbrød og havregryn. Snack på rå grønnsaker i stedet for frukt, som disse opprettholde regelmessig blodsukkernivået.

Multi-vitamin Supplement

Seksjon man forklarer den måten at kroppens lager av vitaminer og mineraler blir oppbrukt gjennom overdreven alkoholbruk. En god kvalitet multi-vitamin bør begynne å erstatte disse. B-vitaminer støtter nervesystemet og bidra til å redusere alkohol cravings. Vitamin C støtter et sunt immunsystem. Jern er viktig for sirkulasjon av oksygen i blodet. Sink støtter cellulær helbredelse og immunsystemet. Kalsium støtter benbygning. Magnesium fremmer god psykisk helse.