Digidexo.com

Hvordan redusere Diastolisk trykk

Diastoliske blodtrykket er trykket i arteriene når hjertet slapper av mellom beats. Det er den nederste rekke en blodtrykksmåling. Det kan være grunn til bekymring hvis diastolisk blodtrykk stiger over 100 mmHg, så høyt diastolisk blodtrykk øker en persons risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Heldigvis, ved å gjøre noen enkle endringer i livsstil, kan du redusere risikoen for høyt blodtrykk eller lavere diastolisk blodtrykk, som er allerede høy uten å stole på bruk av medisiner.

Hvordan redusere Diastolisk trykk

Hvordan redusere Diastolisk trykk

•  Kjenn dine risikofaktorer. Alder, røyking, alkohol i overkant, forbruker for mye koffein, overvekt, stress, og en familiehistorie med høyt blodtrykk er alle vanlige faktorer som kan øke risikoen for høyt blodtrykk. Mange utvikler høyt blodtrykk på et tidspunkt som de blir eldre. Selv om arvelighet kan spille en rolle, folk som er overvektige er kandidater for høyt blodtrykk. Stress kan faktisk ikke være årsaken til høyt blodtrykk, men å være under konstant spenning kan holde blodtrykket fra å vende tilbake til normale nivåer.

Har blodtrykket kontrolleres ofte hvis det har en tendens til å kjøre høy. Personer med høyt blodtrykk opplever ofte ingen symptomer. En diastolisk blodtrykk under 80 anses å være ideelt. Helsepersonell vurdere et trykk på mellom 81 og 90 for å være borderline. En diastolisk blodtrykk lesing høyere enn 90 ansees som høy.

Spis et velbalansert kosthold som inneholder rikelig med frisk frukt og grønnsaker sammen med andre matvarer rike på kalsium, kalium og vitamin C. En studie publisert i Nutrition Journal funnet at høye nivåer av askorbinsyre kan bidra til lavere diastolisk blodtrykk. Inkludert lav-fett meieriprodukter og hele korn i kostholdet bidrar til å holde at blodtrykket lesing ned også.

redusere de samlede saltinntak og unngå mat med høyt mettet fett og kolesterol. Spise mat med for mye salt legger mer fluid til blod, forårsaker blodtrykket til å stige. Ifølge 2005 Dietary Guidelines for amerikanerne, de fleste amerikanere har en tendens til å spise for mange salte matvarer. Jo mer natrium en person bruker, jo høyere hans eller hennes blodtrykket er sannsynlig å være. Ikke holde salt på bordet. Bruk mindre salt i koke ved å redusere mengden av en tredjedel, og deretter med en halv.

Få rikelig med mosjon. Du nytte både ved å miste vekt og senke blodtrykket. Fysisk aktivitet gjør hjertet sterkere, også. Som et resultat, kan den pumpe mer blod gjennom kroppen med mindre anstrengelse. Dette stiller mindre kraft mot veggene i arteriene, senke blodtrykket. I mange tilfeller, hvis enkeltpersoner trene regelmessig, at de ikke trenger medisiner for å senke blodtrykket. Minst 30 minutter med aerobic aktivitet de fleste dager er bra for kroppen og blodtrykket.

6. Gå ned i vekt. Hvis du veier inn på mer enn 30 prosent av din idealvekt, er det på tide å kaste noen pounds. Folk som er overvektige har mer blodvolumet i kroppen slik at hjertet må jobbe hardere for å pumpe blod. The American Association of nyrepasienter advarer at overvekt setter en person har høyere risiko for nyresykdom, som forstyrrer kroppens evne til å regulere natrium og væske. Men for hver kilo du mister, vil diastolisk blodtrykk slippe ett poeng.