Digidexo.com

Bivirkninger av å være en Down syndrom baby

Ifølge Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff og Sandee Hathaway, forfatterne av "Hva kan man forvente det første året," Down syndrom påvirker ca 1 av 800 babyer. En ekstra kromosom i deres DNA fører til en rekke fysiske, mentale og medisinske problemer, men barn med Down syndrom er kjent for sine søte og elskelige oppførsel.

Fysiske effekter

Barn med Down syndrom har vanligvis en over-sized tungen og en kort hals. De kan også ha en flatere baksiden av hodet, små ører, og en bred, flat nese. Disse barna er ofte korte og har løs muskel tone, noe som resulterer i forsinket utvikling, som for eksempel å rulle over, krypende og gående.

Hjerte bivirkninger

Mange barn med Down syndrom har en alvorlig hjertefeil, men disse kan ofte korrigeres med kirurgi etter fødselen. Noen har en høyere risiko for hjertesykdom senere i livet.

Andre interne Effekter

Barn med Down syndrom er ofte født med gastrointestinale feil og skjoldbrusk dysfunksjon. De kan også ha en høyere risiko for å utvikle kreft, for eksempel leukemi, og smittsomme sykdommer som lungebetennelse.

Andre bivirkninger

Noen barn med Downs syndrom har også dårlig hørsel og syn og tannproblemer. De opplever ofte tidlig aldring, inkludert Alzheimers sykdom, og vanligvis bare leve til ca 55 år.

Prognose

De fleste barn med Down syndrom har mye større muligheter enn tidligere antatt. Mange medisinske problemer kan behandles, og de fleste barn kan integreres til en viss alder i skolen. De fleste babyer født med Down syndrom kan nyte et relativt normalt liv, takket være dagens medisinske vitenskap og spesielle utdanningsprogrammer.