Digidexo.com

Hvordan lage en tørket urt tinktur

Tinkturer er væsker laget med alkohol der ulike urter er gjennomsyret. Den skjær blir så brukt for forskjellige medisinske anvendelser. Tinkturer laget i ditt eget kjøkken er ikke like sterk som de som produseres kommersielt; men du kan fortsatt dra nytte av de helbredende egenskapene til urter ved å lage din egen skjær.

Bruksanvisning

Velg urtene du ønsker å bruke. Vurder å lage et skjær med echinacea å bruke ved første tegn på forkjølelse eller influensa. En vendelrot skjær er bra for å fremme søvn.

Tilsett urter til tre fjerdedeler kopp vodka i en stor glasskrukke. Sørg for at dine urter er helt dekket og under vann. Forsegle glasset tett og plasser i et varmt, mørkt sted for 10 til 14 dager. Rist blandingen en eller to ganger om dagen.

•  Sil urter gjennom en fin stykke musselin, å fjerne så mye av væsken fra urter som mulig.

Hell skjær væske inn i en mørk glassflaske. Seal og etiketten; sørg for å inkludere dato. Skjær kan oppbevares i kjøleskap i inntil 12 måneder.

Tips og advarsler

  • Bruke en så høy prosentandel som mulig av alkohol. Du kan erstatte brandy eller ren korn alkohol for vodka hvis du ønsker.
  • Hver skjær krever en annen dosering. Hvis du er i tvil med hensyn til hvor mye du skal bruke, ta kontakt med en sertifisert herbalist. Urter har en rekke felles navn i ulike deler av verden. Stol på de latinske navnene når du kjøper urter til medisinske formål. Rådfør deg alltid med lege om noen alvorlige plager, som for eksempel hjerteproblemer eller nyresykdom. Hvis du har noen bekymringer eller spørsmål om bruken av en urt eller eventuelle allergiske reaksjoner, først konsultere legen din eller en sertifisert herbalist. Sørg for å lagre skjær utilgjengelig for barn.